Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Ongediertebestrijding

Alles over ongedierte

Wil je meer weten over ongedierte of wil je zelf ongedierte bestrijden? Hier vind je werkelijk alles over ongedierte.


Meer over bestrijding
Snel geholpen Bel onze bestrijder
 • Snel van je probleem af
 • Eerlijk & transparant
 • Vrijblijvend advies
 • Bestrijding door een vakman
 • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123

Ongediertebestrijding zelf doen

Ongediertebestrijding is niet eenvoudig. Het ene soort ongedierte is makkelijker te bestrijden dan het andere. Verstandig is om het bestrijden van bepaalde soorten ongedierte over te laten aan de professionals.

Bestrijdingsmiddelen tegen ongedierte

Wat je in ieder geval nodig hebt om met ongediertebestrijding bezig te gaan zijn bestrijdingsmiddelen. Bestrijdingsmiddelen die je kunt gebruiken zijn:

 • Poeder, schuim of korrels
 • Lokdozen of vallen
 • Sprays tegen ongedierte

Poeder, schuim of korrels

De verschillende poeders, schuim en korrels waarmee je ongedierte kunt bestrijden, bevatten allemaal gif. Zodra het ongedierte hiermee in aanraking komt, gaat het dood. Om te zorgen dat dit gebeurt, moet je de bestrijdingsmiddelen tegen ongedierte bij de verblijfplaatsen, looproutes of nestplaatsen sprayen of strooien.

Lokdozen of vallen

Met lokdozen of vallen kun je ongedierte levend of dood vangen. Om het ongedierte in de val te lokken, moet er wel een lokaas in de lokdozen en vallen zitten. Zet de lokdozen of vallen op strategische plekken, zodat het ongedierte in de val loopt.

Sprays tegen ongedierte

In sprays tegen ongedierte zitten giftige stoffen waaraan het ongedierte overlijdt. Je hoeft het ongedierte niet letterlijk in te sprayen, maar zorg dat het op alle plekken zit waar het ongedierte komt. Alle naden en kieren in huis moet je meepakken om het ongedierte te bestrijden.

Ongediertebestrijding zelf of laten doen?

Heb je bovenstaande bestrijdingsmiddelen toegepast, maar is het je niet gelukt om het ongedierte te bestrijden? Dit is niet gek, want het is erg moeilijk om alle plekken te bereiken waar het ongedierte zit. Deze bestrijdingsmiddelen hebben tevens een mindere werking dan professionele bestrijdingsmiddelen. Voor een snelle, effectieve ongediertebestrijding schakel je een ervaren bestrijdingsspecialist in. Wij mogen veel effectievere bestrijdingsmiddelen gebruiken.

Ongediertebestrijding voorkomen

Als je geen ongedierte in huis wilt, dan moet je ongedierte zien te voorkomen! Ongedierte voorkomen is immers beter dan genezen! Maar hoe voorkom je dat je ongediertebestrijding moet inzetten?

Tips tegen ongedierte

Als je ongedierte wilt voorkomen, houd dan je huis schoon, vermijd vocht en onderhoud je huis goed. Je kunt altijd ongediertebestrijding inschakelen als het voorkomen van ongedierte in huis niet is gelukt. Maar probeer ze eerst eens te voorkomen met deze tips tegen ongedierte.

Schoonmaken

Het meeste ongedierte in huis voorkom je al door je huis goed schoon te houden. Donkere, stoffige hoekjes zijn plekken waar ongedierte zich zal nestelen. Als zoiets niet in jouw huis te vinden is, zullen ongedierte een plek zoeken waar dit wel het geval is.

Vuile vaat wegwerken

Ongedierte is altijd op zoek naar voedsel om te overleven. Was daarom direct de vuile vaat af of zet het meteen in de vaatwasser. Je hebt binnen no-time ongedierte in huis als je dit allemaal op aanrecht laat staan.

Aanrecht schoonhouden

Zorg dat er geen voedselresten te vinden zijn op je aanrecht. Geloof ons, een druppel of kruimel is voor ongedierte reden genoeg om langs te komen. Neem je aanrecht daarom regelmatig af en verwissel vervolgens ook de vaatdoek elke keer voor een nieuwe.

Vuilnis veilig wegzetten

Ook afval is een voedselbron voor ongedierte. Laat daarom je afval niet rondslingeren, maar stop het in vuilniszakken en sluit deze goed af. Omdat ongedierte zakken zo openmaakt, gooi je je vuilnis het best weg in afgesloten bakken.

Voedsel afgesloten bewaren

Bewaar ook etenswaren in afgesloten bakken, zodat ongedierte dit niet kan aantasten. Voedsel is simpelweg een aantrekkingskracht tot ongedierte. Vergeet je het voedsel van je huisdieren niet?

Naden en kieren dichten

Ongedierte komt door de kleinste gaten en kieren in je huis. Dus wil je ongedierte in huis voorkomen? Zorg dan dat ze geen kans krijgen en dicht alle mogelijke openingen.

Luchtvochtigheid in de gaten houden

Een warme, vochtige omgeving, daar houden vele soorten ongedierte van. Ongedierte blijft eerder weg als je een goede ventilatie in huis hebt en zorg dat je de luchtvochtigheid in huis laag houdt.

Horren plaatsen

Er blijven natuurlijk altijd openingen over voor ongedierte om je huis binnen te komen. Je kunt het ongedierte voorkomen door horren voor deuren en ramen te plaatsen. Hiermee verklein je weer de kans dat ongedierte van buiten naar binnen kan.

Hout behandelen

Houtaantasters zijn gek op onbehandeld hout. Jij krijgt minder snel last van boktor of houtworm in hout wanneer de houten voorwerpen in huis behandeld zijn. Behandel daarom al het hout met een beschermende laag, zoals beits, olie of was.

Houd het opgeruimd rondom huis

Ongedierte zoekt altijd een plekje om zich te nestelen. Het liefst natuurlijk op een beschutte plek, waar ze ongestoord kunnen leven. Als jij zorgt dat jij niet zulke plekken rondom huis hebt, gaat het ongedierte wellicht een deurtje verder.

Ongedierte voorkomen niet gelukt?

Is het ondanks onze tips niet gelukt om het ongedierte buiten de deur te houden? Dan is de enige oplossing overgaan tot ongediertebestrijding. Onze ongediertespecialisten helpen je hier graag bij.

Ongediertebestrijding, wie is verantwoordelijk?

Ongedierte zit overal. Zodra je ongedierte in de buurt hebt, wil je hier zo snel mogelijk iets aan doen. Maar hoe zit het eigenlijk met de verantwoordelijkheid voor ongediertebestrijding en wie draait dus op voor de kosten?

Ongedierte in openbare ruimte

Zit er ongedierte in het park waar je altijd met de hond wandelt, in de speeltuin waar je kind vaak speelt of in een openbaar gebouw zoals de bibliotheek? Allemaal plekken waar je graag komt en dus geen ongedierte wenst. In deze gevallen is het niet jouw verantwoordelijkheid, want het ongedierte bevindt zich in de openbare ruimte. Omdat de openbare ruimte eigendom is van de gemeente, is het ook de taak van de gemeente om ongediertebestrijding in te zetten. Ondanks dat het niet jouw verantwoordelijkheid is, moet jij wel de gemeente op de hoogte brengen, zodat die iemand kan inschakelen voor ongediertebestrijding.

Ongedierte op eigen terrein

Je hoeft niet te rekenen op hulp van de gemeente als er ongedierte in of rondom jouw huis zit. Zodra ongedierte op jouw eigen terrein zit, ben jij ook zelf verantwoordelijk. Om het ongedierte te bestrijden, moet je zelf de ongediertebestrijding uitvoeren of iemand inschakelen. Een professionele ongediertebestrijder schiet jou wel graag te hulp in dit geval. Alle kosten die hiermee gepaard gaan, zijn wel voor eigen rekening.

Ben je als huurder verantwoordelijk?

Hoe zit het als je een woning huurt en je hebt daar last van ongedierte? Jij woont er, maar de woning is feitelijk van iemand anders. Volgens de wet is de verhuurder verantwoordelijk voor groot onderhoud en de huurder moet zorgen voor het klein onderhoud. Voor het bestrijden van ongedierte wordt de huurder verantwoordelijk gesteld, mits de kosten gering zijn. De verhuurder moet wel zijn verantwoordelijkheid nemen als de ongediertebestrijding een kwestie van overmacht is.

Kosten ongediertebestrijding

Moet je een ongediertebestrijder inschakelen om van het ongedierte in huis af te komen? Erg vervelend, zeker omdat daar ook kosten mee gepaard gaan. Maar wat kost nu een ongediertebestrijding?

Prijsopbouw kosten ongediertebestrijding

De ene ongediertebestrijding is de andere niet. Allerlei factoren beïnvloeden de prijs voor ongediertebestrijding. De kosten zijn onder andere afhankelijk van:

 • soort ongedierte
 • grootte van de ongedierteplaag
 • soort bestrijdingsmethode
 • grootte van het te bestrijden oppervlak
 • aantal behandelingen

Soort ongedierte

Het hangt natuurlijk af van het soort ongedierte, gaat het om een wespennest of wemelt het van de knaagdieren in en rondom je huis? Een ongediertespecialist hanteert voor elk beestje een andere methode. Daarom hangen de kosten voor ongediertebestrijding samen met het soort ongedierte waar je vanaf wilt.

Grootte van de ongedierteplaag

Heb je een kleine, beginnende vlooienplaag in huis of is die inmiddels uitgegroeid tot een grote, gevestigde plaag? Het ene kost meer tijd (en dus geld) om te bestrijden. Je betaalt meer voor een ongediertebestrijding als er meer arbeidsuren in gaan zitten.

Soort bestrijdingsmethode

Soms is een soort ongedierte ook op verschillende manieren te bestrijden. Als een bestrijdingsmethode geavanceerder is of meer bestrijdingsmiddelen gebruikt dan de andere, is deze doorgaans ook duurder. Het weren van ongedierte zal ook andere kosten met zich meebrengen, dan het daadwerkelijk bestrijden van ongedierte.

Grootte van het te bestrijden oppervlak

Zit het ongedierte door je hele huis of beperkt de besmetting zich tot een enkele kamer? Hoe meer vierkante meters moeten worden meegenomen in een ongediertebestrijding, des te langer het duurt en hoe meer bestrijdingsmiddelen worden verbruikt. Daarom is de grootte van het te bestrijden oppervlak bepalend voor de totale kosten.

Aantal behandelingen

Sommige soorten ongedierte zijn niet met een enkele behandeling te bestrijden. Terwijl een ander beestje het al opgeeft na een bezoek van de ongediertebestrijder. De kosten voor ongediertebestrijding worden dus beïnvloedt door het aantal behandelingen dat een ongediertebestrijder moet uitvoeren.

Arbeid, materiaal en voorrijkosten

Oftewel, hoe meer arbeid en materiaal nodig is voor een effectieve ongediertebestrijding, des te meer de bestrijding kost. Daarnaast zijn er bestrijders die voorrijkosten rekenen om bij jou thuis te komen. De ongediertebestrijders van Ongediertebestrijden.com doen dit overigens niet.

Waarom Ongediertebestrijden.com?

Ongediertebestrijden.com is een landelijk platform van ongediertebestrijders met:

 • het grootste netwerk van ongediertebestrijders;
 • échte ongediertebestrijders uit jouw buurt, dus geen voorrijkosten;
 • alleen gediplomeerde bestrijdingstechnici.

De lokale ongediertebestrijder uit jouw buurt

Ongediertebestrijden.com werkt alleen samen met ongediertebestrijders uit jouw omgeving, daarom worden er geen voorrijkosten gerekend. Al deze ongediertebestrijders hebben de vereiste diploma’s en een ruime ervaring in ongediertebestrijding. Hierdoor zijn de bestrijders van Ongediertebestrijden.com in staat om iedere situatie afzonderlijk te beoordelen en een op maat gemaakte ongediertebestrijding uit te voeren.

Daarom. Ongediertebestrijden.com

Bij Ongediertebestrijden.com kom je dus direct in contact met de ongediertebestrijder uit jouw buurt. De ongediertebestrijding wordt snel en effectief tegen een eerlijke prijs uitgevoerd. En je betaalt geen voorrijkosten.

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!