Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Vliegen

Vliegen vormen de onderorde van de tweevleugeligen. Die gehele onderorde bestaat uit zo’n 120 families. De veruit meest bekende vlieg in huis is de huisvlieg. De huisvlieg is gemakkelijk te herkennen door de relatief grote lichaamslengte en de drie donkere strepen op de borst. Veel mensen verwarren de huisvlieg met de kleine kamervlieg. De kleine kamervlieg is, zoals de naam al aangeeft, een stuk kleiner dan de huisvlieg. Vliegen kunnen grote overlast veroorzaken, zeker wanneer zij in grote zwermen vliegen. Andere vliegsoorten, zoals de malariamug, zijn zelfs levensgevaarlijk in sommige situaties.

Tips

  1. Strooi basilicum of lavendel op strategische plekken, dit heeft een afstotende werking op vliegen
  2. Maak een bouillon van knoflook en plaats deze op de aanvliegroute van de vlieg
  3. Vliegen vertonen kuddegedrag, plaats vlieglinten om een vlieg te vangen, de rest volgt vanzelf

Fruitvliegjes

De fruitvlieg, ook wel de bananenvlieg genoemd, is een van de meest bekende vliegen. De fruitvlieg heeft enkele chromosomen die erg groot zijn, waardoor deze vlieg vaak wordt gebruikt voor onderzoek. De fruitvlieg komt oorspronkelijk uit Afrika, maar kwam duizenden jaren geleden naar Azië en Europa. De fruitvlieg voedt zichzelf met gistend fruit, vandaar de naam van deze vlieg. Doordat de fruitvliegen sterk worden aangetrokken door fruit en alcohol worden ze gezien als een plaaginsect. Daarbuiten wordt deze vlieg ook aangetrokken door koffie en zuiveldranken.

Muggen

Net als vliegen vallen muggen ook onder de tweevleugeligen. Ze leven voornamelijk van nectar. Muggen hebben allemaal een kleine zuigsnuit. De meeste muggen zijn niet in staat om te bijten met deze snuit, behalve de steekmuggen. Voorbeelden van deze steekmuggen zijn malariamuggen en langpootmuggen die beiden voor veel overlast en ziektes zorgen. Als de mug rust, steken de achterpoten naar achter om trillingen van naderende vijanden direct waar te nemen. Vrouwtjesmuggen leggen graag eieren op een plek met stilstaand water. Dat, in combinatie met hitte, kan een muggenplaag veroorzaken.

Klustervliegen

Klustervliegen zijn kleine, donkergroene vliegen die je vooral tegenkomt in de herfst. Deze vliegen zitten dan in groten getale verstopt in gebouwen. Ondanks dat de klustervliegen overwinteren in gebouwen, leggen ze hun eitjes in de aarde. Klustervliegen staan er vooral om bekend dat zij in grote zwermen vliegen. Deze grote zwermen veroorzaken vaak overlast. Neem contact met ons op om deze klustervliegen te bestrijden of lees deze tips tegen vliegen eens.

Heb je vragen?

We helpen je graag op weg. Van maandag tot en met vrijdag zijn we tussen 08.00 en 17.00 bereikbaar per chat.