Er bestaan best veel beestjes die zelf niet veilig (of helemaal niet) te bestrijden zijn!
Vliegen vormen de onderorde van de tweevleugelige. Die gehele onderorde bestaat uit zo’n 120 families. De veruit meest bekende vlieg in huis is de huisvlieg. De huisvlieg is gemakkelijk te herkennen door de relatief grote lichaamslengte en de drie donkere strepen op de borst.
Afspraak makenEr bestaan best veel beestjes die zelf niet veilig (of helemaal niet) te bestrijden zijn!
Waarom zou je kiezen voor ons? | Onze bestrijder | Jijzelf |
Zeer ervaren plaagdierbeheerser | ||
Gediplomeerd bestrijdingstechnicus | ||
Verzekerd tegen gevolgschade | ||
Beste bestrijdingsmiddel en/of methode | ||
De (milieu)vriendelijkste oplossing | ||
Maak een afspraak | Wij bellen jou |
De huisvlieg, ook wel kamervlieg genoemd, zijn vliegen die in huis leven en de meeste overlast veroorzaken. Het is een tweevleugelig insect dat bijna overal ter wereld voorkomt. Opvallend is dat veel mensen denken dat de huisvlieg een hard zoemend geluid maakt, maar dat dit eigenlijk zijn soortgenoten zijn zoals bijvoorbeeld de bromvlieg. De huisvlieg maakt weinig geluid.
De huisvlieg (of kamervlieg) is overwegend zwart van kleur. De ogen zijn heel duidelijk donkerrood en het achterlichaam is wat gelig van kleur. De vlieg heeft antennes op zijn kop en drie paar poten en een paar vleugels aan het borststuk. Wist je dat huisvliegen een lichaamslengte hebben van gemiddeld 7 millimeter?
De huisvlieg is van de meeste andere vliegen te onderscheiden door de relatief grote lichaamslengte en de drie donkere lengtestrepen op de bovenzijde van het borststuk.
Vliegen in huis zijn er in alle soorten en maten en zorgen vaak voor zeer grote overlast. Voordat je vliegen gaat bestrijden, is het belangrijk dat je weet om welke soort het gaat. Elke vlieg vraagt namelijk om een andere bestrijdingsmethode. Zorg ervoor dat deze vliegen wegblijven door in ieder geval je ramen en deuren goed af te sluiten. Als dat niet werkt, schaf dan een hor aan of bel ons voor een professionele bestrijding.
De kamervlieg is een andere naam voor de huisvlieg. Zowel de kamervlieg als de huisvlieg hebben beide de wetenschappelijke naam Musca Domestica en leven in huis.
Veel mensen verwarren de huisvlieg met de kleine kamervlieg. De kleine kamervlieg is, zoals de naam al aangeeft, een stuk kleiner dan de huisvlieg. Vliegen kunnen grote overlast veroorzaken, zeker wanneer zij in grote zwermen vliegen. Andere vliegsoorten, zoals de malariamug, zijn zelfs levensgevaarlijk in sommige situaties.
De fruitvlieg, ook wel de bananenvlieg genoemd, is een van de meest bekende vliegen. De fruitvlieg heeft enkele chromosomen die erg groot zijn, waardoor deze vlieg vaak wordt gebruikt voor onderzoek. De fruitvlieg komt oorspronkelijk uit Afrika, maar kwam duizenden jaren geleden naar Azië en Europa. De fruitvlieg voedt zichzelf met gistend fruit, vandaar de naam van deze vlieg. Doordat de fruitvliegen sterk worden aangetrokken door fruit en alcohol worden ze gezien als een plaaginsect. Daarbuiten wordt deze vlieg ook aangetrokken door koffie en zuiveldranken.
Net als vliegen vallen muggen ook onder de tweevleugeligen. Ze leven voornamelijk van nectar. Muggen hebben allemaal een kleine zuigsnuit. De meeste muggen zijn niet in staat om te bijten met deze snuit, behalve de steekmuggen. Voorbeelden van deze steekmuggen zijn malariamuggen en langpootmuggen die beiden voor veel overlast en ziektes zorgen. Als de mug rust, steken de achterpoten naar achter om trillingen van naderende vijanden direct waar te nemen. Vrouwtjesmuggen leggen graag eieren op een plek met stilstaand water. Dat, in combinatie met hitte, kan een muggenplaag veroorzaken.
Veel mensen hebben last van klustervliegen. Klustervliegen zijn kleine, donkergroene vliegen die je vooral tegenkomt in de herfst. Deze vliegen zitten dan in groten getale verstopt in gebouwen. Ondanks dat de klustervliegen overwinteren in gebouwen, leggen ze hun eitjes in de aarde. Klustervliegen worden massaal aangetrokken door licht. Ze staan er ook om bekend om feromoonstof achter te laten. Door dit te doen, vinden de klustervliegen gemakkelijk hun weg terug naar dezelfde plek voor overwintering. Klustervliegen staan er ook bekend om dat zij in grote zwermen vliegen. Deze grote zwermen veroorzaken vaak overlast. Neem contact met ons op om deze klustervliegen te bestrijden of lees deze tips tegen vliegen eens.
Er zijn veel manieren om vliegenoverlast buitenshuis aan te pakken. Voorkomen is beter dan genezen, dus zorg ervoor dat er geen rondslingerende troep in je tuin ligt die vliegen aantrekt. Maai het gras ook tijdig, want vliegen houden van hoog gras. Ook stilstaand water trekt vliegen in hoge mate aan. Ook rottend fruit en composthopen hebben een grote aantrekkingskracht voor vliegen. Door dit allemaal te verwijderen, merk je dat je ineens een stuk minder last hebt van vliegen.
Heb je toch last gekregen van vliegen? Dan is het tijd om ze te bestrijden. Wat meestal wel werkt, is een zogenoemde vliegenval waarmee je vliegen vangen kunt.
Zorg ervoor dat er geen rottend fruit in de buurt ligt. In de tuin worden vliegen ook aangetrokken door hoog gras, stilstaand water en composthopen. In huis kun je vliegenvallen ophangen zoals bijvoorbeeld plakstrips of je kunt vliegen verjagen door zakjes vodka op te hangen (vliegen haten deze geur).
Ja, vliegen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid, omdat de beestjes eitjes leggen in rottend voedsel en uitwerpselen die vol zitten met bacteriën. Deze ziekteverwekkers blijven aan de pootjes plakken en kunnen vervolgens op ons eten terecht komen wanneer ze daar ook op gaan zitten. Hiervan kunnen we onder andere buikgriep krijgen.
De meest voorkomende vliegen in Nederland zijn de huisvlieg (ook wel kamervlieg genoemd), de klustervlieg, de fruitvlieg, de vleesvlieg en de motmug. Al deze soorten vliegen kunnen uitgroeien tot een plaag en voor veel overlast zorgen. Bovendien kunnen vliegen bacteriën overbrengen. Er zal een ongediertebestrijder aan te pas moeten komen.
Vliegen komen op warmte en licht af. Wanneer je rottend eten in huis hebt liggen of je hebt je afvalcontainers dichtbij de voordeur staan, dan heb je snel kans op vliegen in huis. Let op je hygiëne binnen en zorg dat je tuin geen vliegen aantrekt. In sommige gevallen overwinteren vliegen in huis en vliegen weer in het rond wanneer ze op zoek gaan naar voedsel.
Het kan voorkomen dat er ergens op zolder een dood beestje ligt. Dit kan een muis of rat zijn bijvoorbeeld. Vliegen vinden dit kadaver en leggen er net zolang eitjes in totdat de vliegenmaden deze helemaal hebben opgegeten. Wanneer de maden uitkomen kan er een grote vliegenplaag ontstaan.
Wanneer je zelf bestrijdt gaat dit lang niet zoals een vakkundige bestrijder dit doet. Je bespaart jezelf misschien wat geld, maar neemt daardoor meer risico.
Laat vliegen bestrijdenVliegen zijn super actief op dit moment in Nederland.
Vliegen zijn niet schadelijk voor de gezondheid.
De kans is zeer klein dat vliegen schade aan kunnen brengen.
Vliegen kunnen zich razendsnel vermenigvuldigen.
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.
Géén haast? Wij bellen jou!