Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Mollen

Veel zoogdieren leven bovengronds, maar er is ook een zoogdier die onder de grond leeft en soms wel gangen van 200 meter lang graaft. Dat is natuurlijk de mol. De mol heeft een zwarte vacht met flexibele haren, waardoor het geen probleem is als ie achterstevoren door een gegraven gang heen moet. Zodra het voorjaar wordt, komen de mollen in actie en planten zich voort.

Mollen direct laten bestrijden

call 085 - 800 1123

96% beveelt ons aan

Mollen bestrijden?

  • Altijd een lokale bestrijder
  • Vrijblijvend advies
  • Afspraak binnen 24 uur
  • Zónder voorrijkosten
  • Particulier en zakelijk
085 - 800 1123

96% beveelt ons aan

Tips

  1. Genoeg bomen in de tuin ontmoedigen de mol om te gaan graven.
  2. Stop een omgekeerde fles in een molshoop. De fles vangt de wind op die produceert vervolgens "geluid" wat de mol als vervelend ervaart.
  3. De geur van de planten Keizerskroon en Kruisbladwolfsmelk schrikken de mol af, plaats deze op een strategische plek in je tuin.

Hoe ziet een mol eruit?

Een mol wordt meestal tussen de 11 en 16 centimeter groot en is goed te herkennen aan zijn fluwelen, zwarte vacht. De mol graaft de gangen door middel van zijn kleine handjes, met aan elke hand 5 vingers. Toch kan de mol nauwelijks zien. Zijn zicht is zeer slecht, maar dit wordt gecompenseerd door de gevoelige snorharen op de voorkant van zijn hoofd. De mol is elke dag op zoek naar voedsel en hij legt vaak een voorraad aan voor in de herfst. Regenwormen zijn de meest gegeten insecten onder de mollen.

Molshopen

Iedereen heeft ze weleens gezien: die hoopjes zand in een tuin waardoor je meteen weet dat er mollen actief zijn. Mollen graven gangen tot zo’n 120 cm diep, dit zijn de diepgelegen gangen. Deze gangen zijn ongeveer 5 centimeter breed. De mol graaft soms ook gangen die meer aan de oppervlakte liggen. De ondergrondse gangen zijn soms wel 200 meter lang. Het overtollige zand graven ze met hun poten naar achteren waardoor die molshopen ontstaan. Mollen gebruiken gegraven gangen om bovengronds te komen. Zodra ze bovengronds zijn, nemen ze bruikbaar materiaal mee om hun ondergrondse nest mee te bouwen.

Last van mollen?

Als er zich mollen in je tuin bevinden, wordt je tuin ernstig aangetast door de molshopen. Dit kan enorm veel overlast veroorzaken. Er zijn veel verschillende manieren om deze mollen in je tuin weg te jagen of te weren. Plaats bijvoorbeeld een in de grond gegraven hek om de mollen tegen te houden of ontmoedig ze door bepaalde planten in je tuin te planten waar de mollen niet dol op zijn. Mocht dat niet lukken, vang de mol dan met een kooi of een klem of neem contact met ons op voor professionele ongediertebestrijding