Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Tips & adviezen

Houtwormen

De term houtworm is een verzamelnaam voor verschillende soorten houtborende kevers. Wanneer we over houtworm spreken, dan bedoelen we de larven van houtwormkevers. De volwassen houtwormkevers leven namelijk zelf niet in het hout, het zijn de larven van deze kevers die zich door het hout boren en daarmee grote schade aanrichten.

Afspraak maken

Houtwormenbestrijder inschakelen
of zelf proberen?

 Er bestaan best veel beestjes die zelf niet veilig (of helemaal niet) te bestrijden zijn!
Waarom zou je kiezen voor ons? Onze bestrijder Jijzelf
Zeer ervaren plaagdierbeheerser
Gediplomeerd bestrijdingstechnicus
Verzekerd tegen gevolgschade
Beste bestrijdingsmiddel en/of methode
De (milieu)vriendelijkste oplossing
  Maak een afspraak Wij bellen jou

In het kort

 • De term houtworm: verzamelnaam voor verschillende soorten houtborende kevers.
 • Houtworm zijn de larven van houtwormkevers en boren gangen in hout.
 • Houtworm zit het liefste in zacht en droog hout.
 • Meubels, vloeren en dakconstructies zijn vaak doelwit van de houtworm.
 • Schade door houtworm: mogelijk gevaarlijke situaties in huis.
 • Houtworm ontdekt? Schakel direct een professionele ongediertebestrijder in.

Tips

 1. Voordat je een (oud) huis koopt, laat je eerst een inspectie op houtworm en boktor uitvoeren.
 2. Alleen het door houtworm aangetaste hout vervangen is niet voldoende. Schakel direct een vakkundige houtwormbestrijder in.
 3. Het door houtworm aangetaste hout insmeren met terpentine is géén goede tip.

Last van houtwormen?

Het bestrijden van houtworm is specialistisch werk. Wacht niet te lang!

 • Een inspectie brengt de juiste beoordeling.
 • In de meeste gevallen 12 jaar garantie.
 • Kennis in balken, vloeren en dak dragende delen.

Wat is houtworm

De naam ‘houtworm’ is een soort term geworden voor alle soorten insectenlarven die in hout leven. Voornamelijk de larve van de Gewone houtwormkever en de Grote houtwormkever vallen goed onder deze naam. De keverlarven (houtworm) boren gangen in het hout en kunnen daarmee onder andere houten meubels, houten vloeren of houten dakconstructies flink beschadigen of zelfs helemaal kapotmaken.

houtworm-uiterlijk

Hoe ziet houtworm er precies uit?

Houtworm zijn kleine wormpjes met een crème kleur. Als je houtworm van dichtbij bekijkt, zie je dat ze een geribbeld lichaampje hebben en een zwart puntje als kop. De wormpjes worden ongeveer 11 milimeter lang. Houtwormen zijn niet alleen kleine boosdoeners voor je hout, maar zien er ook nog eens heel griezelig en onsmakelijk uit. Ze worden met hun uiterlijk ook wel vergeleken met maden. Beide richten echter hele verschillende schade aan.

Soorten houtworm

Er bestaan verschillende soorten houtwormkevers, maar de Gewone houtwormkever en de Grote houtwormkever zijn de meest voorkomende soorten die hout aantasten. Beide houtwormkevers behoren tot de drooghoutboorders, wat een verzamelnaam is voor kevers waarvan de larven droog hout aanvreten. Deze larven zijn schadelijk voor onbehandelde houten voorwerpen. Hout dat is behandeld met bijvoorbeeld een laag verf of beits, wordt door de meeste soorten houtworm met rust gelaten.

De Gewone houtwormkever, hoe herken je deze kever?

De Gewone houtwormkever is te herkennen aan zijn donkerbruine kleur. De kever is 3 tot 4 millimeter groot en heeft een fijn behaard dekschild. Op het dekschild zitten rijen met kleine putjes die op groeven lijken. De houtwormkever heeft een groot halsschild dat de kop beschermd. De larven van deze kever worden ongeveer 6 millimeter lang.

Uiterlijk van de Grote houtwormkever

De Grote houtwormkever herken je aan zijn donkerbruine dekschild met gele vlekken. De naam zegt het al, maar deze kever is groter dan de gewone kever en is zo’n 6 tot 8 millimeter groot. Het beestje heeft fijne, geelrode beharing en de larven kunnen wel 11 millimeter lang worden.

gewone-houtwormkever

Gewone houtwormkever

grote-houtwormkever

Grote houtwormkever

Doodskloppertje of klopgeest?

Alsof kevers in je huis al niet akelig genoeg zijn, heeft de Gewone houtwormkever ook nog eens hele lugubere bijnamen. De Gewone houtwormkever komt uit de familie klopkevers (Anobiidae) en wordt ook wel ‘doodskloppertje’ of ‘klopgeest’ genoemd. Door het tikken van de kop tegen het hout ontstaat er een klop geluid. Bijgeloof zegt dat hun geklop een sterfgeval zou aankondigen. Andere bijnamen van deze kever zijn ‘meubelkever’ of ‘kleine houtwormkever’.

Houtworm herkennen

Houtworm herkennen is niet heel ingewikkeld, maar je moet wel even weten waar je op moet letten. Dit vervelende ongedierte kan zich goed verstoppen in het hout, maar laat altijd sporen achter, zodat jij er eenvoudig achter kunt komen waar de houtwormen precies zitten. Heb je allemaal kleine gaatjes in je houten tafel of vloer ontdekt? Helaas, grote kans dat je last hebt van houtworm. Vaak ligt er onder deze gaatjes ook boormeel en weet je dat de houtworm waarschijnlijk ook nog actief is. Heel soms steken de crème kleurige larven hun kop uit de gaatjes en weet je helemaal zeker dat je de bestrijding kan gaan starten.

De uitvlieg openingen van de houtworm zijn rond. Bij een actieve besmetting ligt hier dan ook boormeel op de grond. Dit zijn zeer belangrijke kenmerken om de houtworm te herkennen.

houtworm-hout-herkennen

Herken houtworm ook door de aanwezigheid van de houtwormkevers in een ruimte met houten voorwerpen. Zie je een donkerbruine kever vliegen, dan is het mogelijk dat deze kever op zoek is naar een mooi nieuw stuk hout om haar eitjes voor de nieuwe larven te gaan leggen.

Houtworm geconstateerd? Bestrijding direct inzetten

Professionele bestrijders kunnen aan de omvang van de gaatjes en het boormeel direct zien om welk soort houtworm het gaat en daarmee de juiste bestrijding inzetten. Schakel hier een ongediertebestrijder in die de meubels in je huis of de houten dakconstructie van je kantoorpand effectief kan bestrijden tegen houtworm.

Houtworm of boktor?

Last van houtworm of boktor? Voor de bestrijding is het belangrijk te weten of het gaat om houtworm, boktor of een ander houtborend insect. Er zijn een aantal opvallende verschillen te noemen in de leefwijze van deze ongedierte. Houtworm leeft net onder het oppervlak van het hout, terwijl boktor het hout tot in de kern aantast. De uitvliegopeningen van houtworm zijn kleiner dan die van boktor en de gaatjes van houtworm zijn rond van vorm, terwijl boktor ovale gaatjes in het hout achterlaat. Het is belangrijk om door een specialist vast te laten stellen of het gaat om houtworm of boktor. Alleen dan kan de juiste bestrijding worden toegepast. Vind hier een ongediertebestrijder bij jou in de buurt.  

gaatjes-houtworm-rond

Gaatjes door houtworm

gaatjes-houtworm-ovaal

Gaatjes door boktor

Leefwijze houtworm

Alle ellende begint bij een volwassen vrouwtjes houtwormkever die haar eitjes in de naden en kieren van het hout legt. Meestal is dit op hetzelfde hout als waar de kever zelf ook geboren is. Eén vrouwtje kan van mei tot augustus wel 20 tot 40 eitjes leggen, die al na twee tot drie weken uitkomen. Wanneer de eitjes uitkomen, boren de larven zich direct in het hout. De larven eten het hout om te groeien. Ze boren lange gangen in het hout en doen dit meestal in de bovenste, zachte lagen. De houtworm larven blijven tot wel tien jaar lang in het hout zitten, waarna ze zich verpoppen. Als volgroeide houtwormkever komen ze door een gaatje het hout uit. De volwassen kevers paren, waarna de vrouwtjes hun eitjes weer op het hout leggen. Een houtwormplaag is binnen de kortste keren een feit.

Actieve houtworm ontdekken

Houtworm kan jarenlang in hout zitten en blijft soms ook voor lange tijd onopgemerkt. Vooral in een omgeving met gunstige omstandigheden voor houtworm, kan dit ongedierte soms wel 10 jaar lang actief blijven. Het is daarom belangrijk om houten voorwerpen of ruimtes, zoals een zolder bijvoorbeeld, af en toe te controleren op houtworm. Je kunt houtworm herkennen en ontdekken aan de kleine ronde gaatjes in het hout.

Is de houtworm nog wel actief?

Soms zijn de gaatjes oud en heeft de houtworm een andere plek gevonden. Controleer daarom altijd of je te maken hebt met actieve houtworm voordat je de bestrijding gaat beginnen. Er zijn een aantal manieren om dit te doen:

 • Kleine gaatjes in het hout gevonden? Dit zijn de uitvliegopeningen van de houtworm waardoor ze naar buiten komen als ze volgroeid zijn. Deze volwassen kevers zullen opnieuw eitjes leggen op het hout.
 • Als er boormeel uit de gaatjes komt, heb je last van actieve houtworm in hout. Om zeker te zijn dat dit geen oud boormeel is kan je een wit velletje papier onder de gaatjes leggen. Ligt er na een week zaagsel op, dan weet je dat je last hebt van actieve houtworm.
 • Nieuwe houtwormgaatjes kan je herkennen aan een schone en licht gekleurde binnenkant.
 • Als je heel goed luistert kan je het geluid van de knagende wormen horen. Dit geluid hoor je vooral tijdens de actieve maanden, namelijk in de zomerperiode.
 • Eitjes van houtworm, houtwormlarven of volwassen houtwormkever gezien? Het is niet gemakkelijk om deze te ontdekken, aangezien deze miniscule eitjes niet meer dan 3 millimeter groot zijn en ook nog eens doorzichtig.

Bestrijding actieve houtworm

Je moet er toch niet aan denken dat er houtworm in je vloer of favoriete kast zit. Bij actieve houtworm is het noodzakelijk om direct een ongediertebestrijder in te schakelen om deze houtaantastende beestjes te stoppen. De schade die aangericht wordt is meestal onherstelbaar en kan zelfs tot gevaarlijke situaties leiden.

Houtworm in huis

Houtworm in huis is een nachtmerrie. Je kunt er dan ook beter alles aan doen om te voorkomen dat er houtworm in je houten meubels of in onderdelen van je huis terecht komen. Controleer daarom regelmatig je huis op houtworm en check het nieuwe hout dat je aanschaft voordat je het naar binnen haalt. Houtworm kan hout namelijk enorm verzwakken, waardoor er gevaarlijke situaties, zoals instortingen, kunnen ontstaan. Houtworm in huis bestrijden is van groot belang.

schade-houtworm-meubel

Houtworm: verstopplekken in huis

Houten spullen in huis zijn ontzettend leuk, maar helaas ook fijne verstopplekken voor houtworm. Heb je veel hout in huis dan is de kans op houtworm best aannemelijk. Soms is het lastig om deze beestjes te ontdekken en verwacht je ze ook niet in bepaalde houten voorwerpen. De meest voorkomende plekken voor houtworm in huis zijn:

 • balken van het huis (of kantoor);
 • meubels en houten kunstwerken;
 • vloeren (parketvloeren bijvoorbeeld);
 • deuren en raamkozijnen;
 • trappen;
 • zolder en kruipruimtes;
 • brandhout van buiten;
 • panelen.

Hoe komt houtworm in huis?

Houtworm komt je huis binnen via nieuwe houten voorwerpen of een lading nieuw brandhout bijvoorbeeld. Vaak wordt er in een schuurtje achterin de tuin brandhout bewaard en eens in de zoveel tijd naar binnen gehaald. Soms heb je gewoon pech en is er zonder dat je het door hebt gehad een houtwormkever via een open raam naar binnen gevlogen. Ze kunnen dus op allerlei manieren ongemerkt binnenkomen en zich in jouw onbehandelde hout nestelen.

Voor een aantal houtwormkevers is vochtig en beschimmeld hout (door de natuur aangetast) het ideale hout om te vestigen. Door vocht wordt hout heel zacht en is daardoor erg aantrekkelijk voor de larven van de houtwormkever. Helemaal als een oud huis bijvoorbeeld weer opnieuw wordt verwarmd. Droog en zacht hout, dat is waar de houtworm het liefste in zit.

Professionele bestrijding houtworm noodzakelijk

Als je vermoedt dat je houtworm in huis hebt, schakel dan direct een houtwormspecialist in. Je wilt tenslotte niet dat je houten vloer, meubels of zelfs complete houten constructie onherstelbaar wordt aangetast door houtworm. De houtwormspecialist zal na grondige inspectie de juiste behandeling tegen houtworm kunnen gaan inzetten om dit nare ongedierte effectief te bestrijden.

Schade door houtworm

Schade door houtworm is moeilijk vast te stellen, omdat het vaak groter is dan je denkt of te zien is. Je ziet ze niet altijd direct, maar kunnen ondertussen wel het hele hout van binnen kapot hebben geknaagd. In sommige gevallen moeten er zelfs hele dakconstructies worden vervangen, omdat er instortingsgevaar is ontstaan door de aanwezigheid van houtworm in het hout. Zo’n klein beestje, maar zulke grote schade.

Wat doet houtworm precies?

Houtworm graaft gangen in hout door zich te voeden met het hout. Hierdoor wordt de draagkracht van het hout aangetast, dit kan zorgen voor gevaarlijke situaties. De schade door houtworm bestaat vooral uit de verzwakking van de constructie, balken of meubels, doordat de houtwormlarven honderden gangen boren in het hout. De houten voorwerpen worden daardoor onbetrouwbaar en dreigt er instortingsgevaar. Meubels en vloeren worden voornamelijk gammel, maar ook ontzettend lelijk door de duizenden kleine gaatjes die de houtworm achterlaat. Om meer schade en herstelkosten te voorkomen, is houtworm bestrijden noodzakelijk. De bestrijdingskosten zijn veel lager dan de uiteindelijke herstelkosten. Kijk voor een ongediertebestrijder bij jou in de buurt.

Houtworm in meubels, wat te doen?

Houten meubels zijn populair en staan prachtig in een interieur. Helaas komt het regelmatig voor dat je houten kastje niet alleen heel mooi staat, maar ook vervelende bewoners meedraagt, namelijk houtworm. Meubels zijn vaak gemaakt van droog loofhout of droog dennenhout, een delicatesse voor houtworm. Of het nu een nieuwe of antieke meubel is, houtworm kan heel veel schade aanrichten en dat is natuurlijk eeuwig zonde van je mooie meubelstuk dat je misschien wel van je oma hebt gekregen.

Houtworm in één van je meubels ontdekt? Twijfel dan niet en bel een houtwormspecialist voor professionele hulp voor de bestrijding van houtworm. Hoe sneller je erbij bent, hoe meer je de schade aan je meubel kunt beperken. Bovendien kun je de uitbreiding naar andere meubels voorkomen.

Schade houtworm herstellen

Het herstellen van houtwormschade kan alleen als je op tijd bent geweest met het bestrijden van de houtworm. Houten voorwerpen waar lange tijd houtworm in heeft geleefd kan je echt weggooien. Er zijn dus nog kansen om je waardevolle houten tafel te redden. De kleine boorgaatjes kunnen worden gevuld met plamuur, waarna deze met een schuurmachine weer netjes wordt afgewerkt. Met een laag verf of lak erover kan je vrijwel zeker zijn dat de houtworm niet meer terug komt.

houtworm-meubels-herstellen

Houtworm voorkomen

Wist je dat houtworm eigenlijk nooit helemaal voorkomen kan worden? Er zijn wel een aantal belangrijke punten waar je op kunt letten om deze vreselijke houtaantasters uit je huis of omgeving te zoveel mogelijk te mijden.

 1. Controleer al het nieuwe hout dat je huis of kantoor binnenkomt op houtworm. Dit kunnen nieuwe of juist antieke meubels zijn, maar ook brandhout of misschien wel een houten kunstvoorwerp.
 2. Behandel vooraf de houten voorwerpen met verf, lak of beits. Houtworm komt namelijk niet graag af op bewerkte voorwerpen. Ook kunnen de houtwormen het behandelde hout verlaten, maar niet meer binnenkomen.
 3. Kies ervoor om hout preventief te behandelen met bestrijdingsmiddelen tegen houtworm. Hierdoor kiest de houtwormkever liever voor een ander houten voorwerp.
 4. Voorkom teveel vocht in huis. Vocht maakt hout zacht en als het daarna door de verwarming weer opdroogt ontstaat het ideale hout voor houtworm. Zacht en droog hout is dus erg aantrekkelijk voor de houtwormkever. Met vocht in huis heb je overigens ook kans op zilvervisjes in huis.

Behandeling tegen houtworm

Houtworm zijn hele gemene beesten die vaak zonder dat je het doorhebt je houten voorwerpen in huis helemaal kapot kunnen vreten. Als je last hebt van houtworm zijn er verschillende methoden om dit ongedierte te bestrijden. De behandeling tegen houtworm kan gedaan worden door bijvoorbeeld een techniek met hitte of juist bevriezing. Ook zijn er behandelingen waarbij gif wordt gebruikt om van houtworm af te komen.

Zelf doen of laten doen?

De grote vraag met houtworm is, kan je deze houtaantasters zelf behandelen of moet je dit altijd door een professionele bestrijder laten doen? Het hangt er eigenlijk vanaf waar je houtworm in het hout hebt ontdekt. Als het gaat om een klein houten voorwerp of een meubelstuk waar je niet zoveel waarde aan hecht, dan zou je zelf een poging kunnen wagen. Het risico hierbij is natuurlijk wel dat als het niet is gelukt, de houtworm zich  kan blijven verspreiden. Zit er houtworm in grotere delen van het huis, zoals bijvoorbeeld de vloer of houten balken, dan zal je een ongediertebestrijder in moeten schakelen.

Er zijn een aantal houtworm bestrijdingsmiddelen voor particulieren op de markt, deze zijn echter veel minder sterk dan de bestrijdingsmiddelen van de professionele bestrijder. De middelen die de bestrijder gebruikt zijn niet te koop voor particulieren. Dit komt doordat deze middelen erg sterk zijn en voor nevenschade kunnen zorgen als er niet secuur mee wordt omgegaan.

Houtworm bestrijden

Wacht niet te lang met het bestrijden van houtworm. Je ziet het dan wel niet direct, maar het hout wordt langzaam van binnen helemaal kapot gevreten door deze nare beesten. De bestrijding van houtworm, voornamelijk in grote houten voorwerpen, is noodzakelijk om uitbreiding van de houtwormkever te voorkomen. Ook is het risico op instortingsgevaar een belangrijke reden om direct een houtwormbestrijder in te zetten.

Last van houtworm?

Stel je voor dat je ineens allemaal kleine gaatjes in je mooie teakhouten tafel ontdekt. Wat een pech, grote kans dat de houtwormkever in je huis leeft. Als je last hebt van houtworm is het sterk aan te raden om een houtwormbestrijder te bellen voor een inspectie in je huis. Je wilt tenslotte geen houtwormplaag. Wanneer de houtworm larven namelijk verpoppen tot kevers en uit je tafel komen, begint de cyclus weer opnieuw en kan de houtwormkever opnieuw eitjes leggen. Misschien dit keer ook wel in een ander meubelstuk.

Twijfel je nog of de houtworm in het hout nog wel actief is? Je kunt de gaatjes die je al ziet dichtsmeren met een vulmiddel, als je dan na een tijdje weer gaatjes ziet verschijnen, weet je zeker dat de besmetting actief is. Twijfel je nog steeds? Bel dan een van onze bestrijders bij jou in de buurt. Zij kunnen direct zien of de houtworm nog actief is.

Wanneer houtwormspecialist inschakelen?

Heb je een vermoeden dat er houtworm in je huis of kantoorpand zit, bel dan een houtwormspecialist voor een grondige inspectie. Het is belangrijk vast te stellen of het inderdaad gaat om houtworm, of de houtworm nog actief is en ook om welk soort houtworm het precies gaat om de juiste bestrijding te kunnen inzetten.

houtworm-hout

Zelf houtworm verwijderen

Houtworm verwijderen is geen makkelijke klus, omdat je niet door het hout heen kunt kijken waar de beestjes precies zitten. Je zult alle houtworm dood moeten maken om er helemaal vanaf te komen. Dat betekent zowel de eitjes en de larven van de houtworm, als de houtwormkever zelf. Je kunt zelf houtworm verwijderen op verschillende manieren. Zorg er wel voor dat je altijd aan je eigen gezondheid denkt.

Houtworm bevriezen of verbranden

Houtworm kan niet tegen extreme kou. Je kunt daarom het houten voorwerp voor twee weken in de vriezer leggen. Zorg ervoor dat de diepvries op minstens -18 C staat. Bij deze methode kan je dus alleen kleine houten voorwerpen behandelen tegen houtworm. Houtworm kan ook niet tegen extreme hitte. Kleine houten voorwerpen kan je voor een half uur in de oven leggen op 55 C. Hierdoor zullen alle houtworm dood gaan.

Gevaarlijke bestrijding: Chemische middelen

In de winkel kan je verschillende bestrijdingsmiddelen tegen houtworm kopen, zoals bijvoorbeeld een spray met gif. Dit gif is meestal op basis van permethrin, dat ook wel bekend staat als de houtwormdood. Permethrin is een natuurlijke variant van insectengif uit chrysanten dat de houtworm zal verlammen als ze ermee in aanraking komen. Toch raden wij het sterk af om zelf met gif aan de slag te gaan. Deze middelen zijn namelijk erg gevaarlijk voor je gezondheid.

Petroleum vs houtworm

Petroleum is een ander bestrijdingsmiddel tegen houtworm die je zelf kunt toepassen. Smeer het door houtworm aangetaste hout volledig met dit middel in. Zodra houtworm in aanraking komt met het petroleum gaan ze dood. Helaas werkt dit middel niet altijd even goed, aangezien houtworm door de petroleum alleen maar dieper in het hout trekt. Petroleum kan vaak niet overal in het hout komen.

Azijn en alcohol tegen houtworm

Door azijn en alcohol met elkaar te mixen, stel je een bestrijdingsmiddel tegen houtworm samen. Vul een spuit met dit mengsel en spuit in alle naden, kieren en gaten in het aangetaste hout. Houtworm zal zeker op afstand blijven, maar de vraag is of je hiermee alle houtworm wel dood maakt. Het is dus meer een preventieve behandeling, dan dat je dit ongedierte bestrijdt.

Bestrijding professionele houtwormspecialist

Een professionele houtwormspecialist beschikt altijd over de juiste methode en middelen om houtworm te bestrijden. De specialist kan een einde maken aan een slepend houtwormprobleem door de volgende technieken:

 • Oppervlaktebehandeling
 • Heteluchtmethode
 • Injectietechniek
Wij vertellen het

Veelgestelde vragen over houtwormen

Hoe weet ik of ik te maken heb met houtworm?

Wanneer er over houtworm wordt gesproken, gaat het over de larven van houtwormkevers. Zie je in de buurt van houten voorwerpen kevers lopen, dan is de kans aanwezig dat je last hebt van houtworm. Zitten er kleine gaatjes in het hout of zie je boormeel op de grond onder het hout liggen, dan kan je vrij zeker zijn dat je last hebt van houtworm.

Heb ik schade door houtworm? Je ziet namelijk niet veel aan de buitenkant.

Houtworm is een stiekem insect en bezorgd meer schade dan in eerste instantie gedacht wordt. Doordat je het ongedierte niet direct ziet, wordt de schade vaak onderschat. De kleine wormpjes kunnen ondertussen wel de hele binnenkant van een houten voorwerp hebben kapot gegeten. Een kastje vervangen is nog te doen, maar vloeren en balkconstructies ga je toch echt goed voelen in je portemonnee.

Wat is houtworm precies?

Houtworm is eigenlijk een term voor alle insectenlarven die in hout leven. De larven van houtwormkevers worden dus ook houtworm genoemd. Deze larven boren gangen in houten voorwerpen en kunnen daarmee behoorlijke schade aanrichten.

Kan ik houtworm zelf bestrijden?

Het is mogelijk om houtworm zelf te bestrijden, maar het is een ingewikkelde klus aangezien het moeilijk te zien is waar de beestjes zich precies bevinden in het hout. Gaat het om grote houten voorwerpen, dan kan je ten alle tijden beter een ongediertebestrijder inschakelen.

Is houtworm nog wel actief?

Controleer of er nog vers boormeel uit de gaatjes komt, kevers ziet lopen of misschien de houtwormen nog hoort knagen. Een ongediertebestrijder kan je helpen constateren of houtworm nog actief is. Zij kunnen nieuwe gaatjes herkennen en soms de eventuele minuscule eitjes ontdekken.

Feiten over houtwormen

Risico's van zelf bestrijden

Wanneer je zelf bestrijdt gaat dit lang niet zoals een vakkundige bestrijder dit doet. Je bespaart jezelf misschien wat geld, maar neemt daardoor meer risico.

Laat houtwormen bestrijden

Activiteit

Houtwormen zijn heel actief op dit moment in Nederland.

Gezondheid

Houtwormen zijn niet schadelijk voor de gezondheid.

Schade

De kans is zeer groot dat houtwormen schade aan kunnen brengen.

Populatie

Houtwormen kunnen zich razendsnel vermenigvuldigen.

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!