Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Bestrijder in pak met bestrijdingsapparatuur voor bestrijding tegen bedwantsen in huis.

Bedwantsenbestrijding

Een bedwantsenplaag in huis is geen pretje. Bedwantsen komen veelal vanuit vakantieadressen in de koffer mee naar huis. Hier gaan ze het liefst in het bed zitten, maar kunnen zich ook verspreiden door de rest van het huis. Zelf bedwantsen bestrijden is zinloos. De huis-tuin-en-keukenmiddelen zijn niet sterk genoeg en je wordt hoogstwaarschijnlijk nog steeds met jeukende bultjes wakker. Bel daarom direct een bestrijder! Wacht niet, want bedwantsen verspreiden zich snel.


Wacht niet te lang, schakel een bestrijder in


Heb je last van bedwantsen in huis? Het lastige is dat bedwantsen zich goed kunnen verstoppen, waardoor jij vaak niet alle plekken meeneemt in de bestrijding. Bedwantsen staan erom bekend dat ze zich snel voortplanten. Voor je het weet, hebben bedwantsen op allerlei plekken eitjes gelegd. 

Ga zo snel mogelijk over tot bedwantsenbestrijding. Bij de bestrijding is het van belang dat alle bedwantsen direct bestreden worden. Anders heb je in no-time weer last van een bedwantsenplaag. Doe dit niet zelf, maar schakel een professionele bestrijder in. Deze hebben de juiste middelen en verstand van zaken. Zo voorkom je dat je onnodig lang met het probleem opgescheept zit.

Close up van de bedwants op een muur van stof

Hoe herken je bedwantsen?


Bedwantsen houden zich schuil in jouw bed en komen ’s nachts tevoorschijn om zich te voeden met jouw bloed. De volgende morgen word je wakker met bedwantsen beten; rode, jeukende bultjes. Vaak zitten deze rode plekjes op een rij of in een groep bij elkaar.

Een bedwants is een klein insect van ongeveer vijf tot zes millimeter lang. Het lichaam van dit bloedzuigend insect is breed, ovaal en plat. Een vrouwtje heeft een groter achterlijf dan een mannetje. Een bedwants lijkt gestreept door verticale rijen met haartjes op hun rug, ze hebben twee voelsprieten en zes poten. Het beestje heeft een roodbruine kleur, maar hoe meer de bedwants heeft gegeten, hoe donkerder de kleur. Vlak na een bloedmaaltijd is de bedwants rood. Een jonge bedwants (ook wel nimf genoemd) is doorschijnend of lichtbruin van kleur.

bedwantsenbeten op een vrouwenrug

Zelf bedwantsen bestrijden


Bestrijd nooit zélf met doe-het-zelf bestrijdingsmiddelen, vanwege de kans op resistentieontwikkeling en bijwerkingen. Er zijn een aantal dingen die je wel zelf kan doen om de bedwantsen voor zover mogelijk te verwijderen. 

Was kleding en beddengoed op 60 graden. Dit overleven de bedwantsen, eitjes en larven niet. Voordat een professional bij jou thuis komt om een bedwantsenbestrijding uit te voeren kun je deze stap dus eerst zelf uitvoeren. Zorg ervoor dat je het wasgoed in een vuilniszak stop en direct naar de wasmachine brengt. Op deze manier krijgt het ongedierte geen kans om zich te verspreiden door je huis.

Leg andere items in je vriezer voor 48 uur. Extreme kou overleven bedwantsen ook niet. Zorg ervoor dat je de items vooraf in plastic wikkelt, zodat bedwantsen geen kans krijgen om weg te kruipen. Hopelijk heb je op deze manier een succesvolle bedwantsenbestrijding.

 

Bestrijder in pak met bestrijdingsapparatuur voor bestrijding tegen bedwantsen in huis.

Wanneer moet je een bestrijder inschakelen?


Na het signaleren van bedwantsen moet je meteen in actie komen. Schakel direct Ongediertebestrijden.com in voor een professionele bedwantsen bestrijding. Bedwantsen blijken steeds resistenter te worden voor bestrijdingsmiddelen. Particuliere bestrijdingsmiddelen zijn sowieso minder effectief dan de middelen die professionele ongediertebestrijders gebruiken voor een bedwantsenbestrijding. 

Ook is het lastig om met deze bestrijdingsmiddelen alle plekken te bereiken waar bedwantsen zitten. Als je bedwantsen wilt bestrijden, dan is het noodzakelijk dat je zowel de volwassen bedwantsen, als de nimfen en eitjes van bedwantsen hiermee bereikt. Zie je enkele plekken over het hoofd, dan heb je de kans dat daar nog enkele bedwantsen zitten die zich weer gaan voortplanten. 

bedwantsen bestrijden

HOE ONZE BESTRIJDERS DIT DOEN

Professionele bedwantsenbestrijding

Heb je last van bedwantsen in je omgeving? Wacht niet te lang, het is tijd voor actie! Neem contact op met een ongediertebestrijder in de buurt en laat hen jouw probleem overnemen en oplossen. Onze lokale bedwantsen bestrijders bestrijden binnen 24 uur op professionele wijze de bedwantsen bij jou thuis.

 

 • Inventarisatie bedwantsenplaag

  Oorzaak

  De bedwants verspreidt zich samen met de mens. Door het vele reizen tegenwoordig, wordt de bedwants over de hele wereld verspreid. Dit heeft dus niets met hygiëne te maken. Dit maakt het ook gelijk zo moeilijk bedwantsen volledig weg te werken. De kans is namelijk erg groot dat iemand van een verre reis per ongeluk weer eitjes mee brengt en deze in Nederland weer uitkomen. Ze verspreiden zich vervolgens via kleding en beddengoed om daarna weer met een nieuwe gastheer mee te reizen naar de volgende plek. 

  Plan van aanpak

  De bestrijders maken voor de bestrijding van bedwantsen en plan van aanpak. Het is goed om te achterhalen op welke plekken de bedwantsen zich bevinden en waar eitjes eventueel kunnen zijn. Het is dan ook het beste om niet ergens anders te slapen na ontdekking van bedwantsen, want dan zullen ze zich verder verspreiden. Dit maakt het voor bestrijders dan ook moeilijker om te achterhalen op welke plekken bedwantsen bestreden moeten worden. 

  bedwantsen op lattenbodem
 • Bestrijding van een bedwantsenplaag

  De besmette ruimte wordt volledig met een professioneel bestrijdingsmiddel tegen bedwantsen behandeld. Zodra bedwantsen met dit bestrijdingsmiddel in aanraking komen, gaan ze dood. Probeer daarom gewoon in het besmette bed te slapen. Dat stimuleert de bedwantsen om uit hun schuilplaats te komen, waardoor ze over het bestrijdingsmiddel heen lopen. Dit middel heeft een lange nawerking, omdat het even duurt voordat ook de eitjes uitkomen en deze bedwantsen ook met het bestrijdingsmiddel in contact komen.

  Bestrijder in pak met bestrijdingsapparatuur voor bestrijding tegen bedwantsen in huis.
 • Het weren van bedwantsen

  Bedwantsen zijn lastig te weren. Ze verspreiden zich, door met mensen mee te reizen, van plek naar plek. Je moet voorzichtig zijn dat je deze beestjes niet per ongeluk via je kleding, tas of koffer van een andere locatie mee naar huis neemt. Ben je veel op reis of slaap je veel op verschillende plekken, controleer dan altijd goed of je niet in een besmet bed terecht bent gekomen.

  Bedwantsen kunnen ook via tweedehands spullen je huis binnen komen. Voorkom een bedwantsenplaag door tweedehands kleding, meubels en vooral matrassen goed te controleren voordat je deze koopt.

  bedwants in bed

Heb je in je leefomgeving last van bedwantsen? Dan zijn huis-tuin-en-keuken middelen niet voldoende om ze te bestrijden. Er is dan een sterker bestrijdingsmiddel nodig. Professionele bestrijders werken met sterkere bestrijdingsmiddelen tegen bedwantsen.

 

 

Vraag een inspectie aan

Veel gestelde vragen

Hoe zien bedwantsen er nu precies uit?

Een bedwants is een klein roodbruin beestje met een ovaal lichaampje. Het beestje is vrij plat en is ongeveer 5 millimeter lang. Een bedwants heeft 6 pootjes en 2 voelsprieten.

Wat is het gevaar van bedwantsen?

Bedwantsen zijn niet gevaarlijk. Deze bloedzuigende beestjes zijn niet schadelijk voor je gezondheid, maar kunnen wel enorme jeuk veroorzaken wanneer je door dit insect gebeten wordt. Bij hardnekkig krabben van de bulten op de huid kunnen er infecties ontstaan. Het gevaar van bedwantsen is een bedwantsenplaag waar je moeilijk vanaf kunt komen.

Hoe kan ik voorkomen dat ik per ongeluk bedwantsen mee naar huis neem?

Controleer of je niet in een besmet bed terecht bent gekomen als je ergens anders slaapt. Kijk de naden van het matras na en check goed rondom het bed in kieren en gaten. Klop een paar keer goed op het matras (kans dat ze omhoog springen) en kijk of je geen mini vlekjes op het laken ziet. Zet je tas of koffer nooit dichtbij het bed.

Heb ik bedwantsen door slechte hygiëne?

Nee, bedwantsen zijn op zoek naar bloed om zich te voeden en merken niet of een bepaalde omgeving vies of schoon is. Hygiëne speelt dus geen rol voor bedwantsen. Bedwantsen kunnen met je mee naar huis reizen in je koffer of kleding.

Wanneer moet ik een ongediertebestrijder inschakelen tegen bedwantsen?

Bij een bedwantsenplaag is een professionele ongediertebestrijder noodzakelijk. Bedwantsen planten zich snel voort, dus je kunt niet te lang wachten met het ondernemen van actie wanneer je bedwantsen in je bed hebt ontdekt.

NEEM CONTACT OP

Direct contact met onze bedwantsenbestrijder


 • Transparant over de kosten en bestrijding

 • Verzekerd tegen schade

 • Altijd een vooraf afgesproken prijs

 • Vakkundig bedwantsenbestrijder

 • Gediplomeerd en gecertificeerd

Liever direct telefonisch contact? 

085-8001123
Jouw gegevens zijn hier veilig
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!