Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Schimmels

Er zijn in totaal wel duizenden schimmels. Schimmels worden ook wel zwammen genoemd. Sommige schimmels zijn eencellig, andere schimmels zijn meercellig. Zwammen kom je in allerlei gedaantes tegen.

Schimmels direct laten bestrijden

call 085 - 800 1123

96% beveelt ons aan

Schimmels bestrijden?

  • Altijd een lokale bestrijder
  • Vrijblijvend advies
  • Afspraak binnen 24 uur
  • Zónder voorrijkosten
  • Particulier en zakelijk
085 - 800 1123

96% beveelt ons aan

Tips

  1. Zorg voor voldoende ventilatie
  2. Zorg ervoor dat er genoeg licht de ruimte binnenkomt
  3. Laat na het douchen de douchedeur open staan
  4. Probeer de was buiten te drogen

Schimmel in huis

Paddenstoelen zijn schimmels met een vruchtlichaam, maar die witte laag op een bedorven sinaasappel is ook een schimmel. Schimmels groeien wonderbaarlijk goed op vochtige ondergronden. Dat is ook de reden dat je schimmel in huis vaak aantreft, zoals in kelders en kruipruimtes. Je treft schimmel echter ook aan op bedorven etenswaren en soms zorgen schimmels er juist voor dat een product eetbaar wordt.

Soorten schimmels

In totaal zijn er wel duizenden soorten schimmels. Schimmels kunnen eencellig of meercellig zijn. Meercellige schimmels verspreiden zich door zogenoemde schimmeldraden. Schimmels zie je meestal in de buurt van bedorven voedsel. Schimmels zijn een natuurlijke bron die zorgen voor de afbraak van organisch materiaal. Ze zijn dus erg belangrijk in de ecologie. Toch zorgen sommige schimmels voor houtrot en voor instorting van gebouwen. In dat geval is het verstandig om de desbetreffende schimmels direct te laten verwijderen door een professioneel bedrijf.

Schimmels herkennen

Schimmels zijn vrij makkelijk om te herkennen. Schimmel ontwikkelt zich bijvoorbeeld als donzige of pluizige plekken op organische stoffen. Schimmels nestelen zich pas als de ondergrond vochtig genoeg is om verteerd te worden. Sommige schimmels hebben bovengrondse vruchtlichamen. Die vruchtlichamen kennen wij als paddenstoelen. Andere schimmels komen op een andere manier tevoorschijn. Als je bedorven fruit of voedsel in huis hebt, zie je een grijze of witte laag. Ook dat is schimmel. Schimmel kan veel verschillende kleuren aannemen, maar is meestal wit, grijs of zwart.

Functie van schimmels

Schimmels verschillen sterk van elkaar op het gebied van welke functie ze hebben. Sommige schimmels vormen paddenstoelen en worden bijvoorbeeld opgegeten. Dit geldt ook voor yoghurt en kaas. Andere schimmels bleken in het verleden zeer bruikbaar voor penicilline en antibiotica. Schimmels zoals de huiszwam zijn weer enorm schadelijk voor hout. Deze schimmel kan houtrot veroorzaken en zo zorgen voor instorting van gebouwen. Als je deze schimmel ziet, schakel dan hier zo snel mogelijk professionele bestrijding in. Deze bestrijding helpt jou op een effectieve manier met het verwijderen van schimmel.