Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Muizenbestrijder controleert lokdoos tijdens muizenbestrijding

Muizenbestrijding

“Veel mensen proberen muizen zelf te bestrijden, meestal zonder succes, want een muis is slim, heeft een perfect reukvermogen en een zeer goed geheugen. Wij stellen muizenklemmen strategisch op in de looproutes of bij verblijfplaatsen van de muizen. Zo voorkomen we onhygiënische situaties en knaagschade.”

– Gerard Wouters, muizenbestrijder


Tips tegen muizenoverlast


  • Dicht kieren en gaten

    Maak alle kieren en gaten in je huis die groter zijn dan je duim dicht.

  • Berg voedsel op

    Voorkom zoveel mogelijk aanbod van voedsel. Bewaar voedingsmiddelen in afgesloten bussen en bakken.

  • Ruim je rommel op

    Ruim rommel in en rondom je huis op. Stapels rommel vormen de ideale verblijfplaatsen voor muizen.

  • Neem een kat

    Een kat houdt muizen op afstand, maar kan niet voorkomen dat ze binnenkomen.

Wil je meer tips of wil je dat wij je helpen? Wacht niet te lang en neem direct contact op.

Kat en muis

Heb ik last van muizen?

Muizen komen door de kleinste kieren en gaten jouw huis binnen en planten zich in hoog tempo voort. Muizen in huis is een lastig en onhygiënisch probleem. Binnen de kortste keren zie je een muis, vind je keutels of ontdek je aangetast voedsel.

  • Muizenkeutels

    Je vindt muizenkeutels verspreid door je huis.

  • Knaagschade aan voorwerpen

    Je ziet knaagschade aan voedsel, dozen, kleding, meubilair en/of kabels.

  • Smerige geur

    Je ruikt een penetrante geur in huis (muizenurine, muizenkeutels).

  • Knarsend geluid

    Je hoort knarsende geluiden uit plafonds, voorzetwanden en spouwmuren

Man houdt muis vast die is gevangen door een kat

Voorkom muizen in huis

Muizen hoef je niet te bestrijden als ze niet in je huis of schuur kunnen komen! Door voedsel te bewaren in afsluitbare plastic bakken kunnen muizen er niet bij. Ook is het belangrijk om je huis goed schoon te houden, muizen maken namelijk graag in donkere, stoffige hoekjes hun muizennest.

Dicht openingen af

Dicht daarnaast alle openingen waar muizen door naar binnen kunnen komen, want ze komen al via een opening van een halve centimeter naar binnen. Als je toch muizen in huis hebt, dan zit er maar een ding op: muizen bestrijden.

Muis in huis tussen kier bij leidingen

Welke muizen bestrijden?

De muis waar de mens het meeste last van heeft is de huismuis en deze zal zeker bestreden moeten worden om overlast te voorkomen. Net als de spitsmuizen (die overigens niet onder een muissoort vallen) zijn de bosmuis en de woelmuis (veldmuis) beschermde diersoorten.

Beschermde muizen

Beschermde muizen mogen niet worden bestreden, maar bij overlast eventueel wel worden geweerd. Wil je er zeker van zijn dat je de juiste muis bestrijdt? Neem gerust contact op met onze muizenbestrijder bij jou in de buurt

muis die zich verstopt tegen de kou

Hoe onze bestrijders dit doen

Professionele muizenbestrijding

Voorkom dat een muizenplaag erger wordt en schakel voor muizenbestrijding een professionele muizenbestrijder in. Professionele muizenbestrijders hebben de kennis, kunde en middelen in huis om snel en effectief muizen te bestrijden. Dit gebeurt altijd met respect voor mens en milieu! Per situatie wordt een effectieve muizenbestrijding op maat toegepast.

Wij herkennen de verschillen tussen looproutes, nestplaatsen en verblijfplaatsen van de muis. Bij een kleine muizenplaag kan het plaatsen van alleen muizenklemmen voldoende zijn om de muizen te bestrijden. Wij stellen muizenklemmen strategisch op in de looproutes of bij verblijfplaatsen van de muizen.

– Rob Westland, muizenbestrijder

Ongediertebestrijder van ongediertebestrijden.com
  • Inventarisatie muizenplaag


    Oorzaak

    Om efficiënt en duurzaam te werken is het van belang om te kijken naar de oorzaak van een probleem. Dit verschilt per regio, de directe omgeving van een pand en variabelen als technische staat en afwerking van een object. Hygiëne en de wijze van omgaan met eten, voorraad en afval kan van invloed zijn op de kansen die een muis heeft om te overleven en voort te planten.

    Plan van aanpak

    Gaten rond leidingen in bijvoorbeeld meterkast en keuken, verlaagde plafond en voorzetwanden maken het makkelijk om te verplaatsen en uit het zicht te blijven. Met deze variabelen werken klinkt ingewikkeld maar is het (meestal) niet voor onze professionals, wij vertalen dit in een slim “aanvalsplan”.

    Controle van muizenlokdoos door ongediertebestrijder
  • Bestrijding van de muizenplaag


    Met of zonder gif?

    De bestrijding van een muizenplaag kan op veel manieren, die onder te verdelen zijn in gifvrij en niet-gifvrij. Dit kan door inzet van klemmen, vallen, vangkooien en meer ingrijpende oplossingen als gif in de vorm van blokken, korrels, pasta of schuim. Per situatie wordt er gekeken naar de beste oplossing en hierop wordt de bestrijding aangepast. Een professionele bestrijder zal NOOIT met “gif strooien” maar altijd rekening houden met eventuele huisdieren, kinderen en ook de eventuele “doorvergiftiging” van dieren die muizen eten.

    Gif, als het niet anders kan.

    Gediplomeerde bestrijdingstechnici, plaagdierbeheersers en dragers van vakbekwaamheidsbewijzen hebben de mogelijkheid om professionele en vaak sterkere gifstoffen in te zetten. Daarbij hoort de zorg voor omgeving en het veilig aanbieden van deze stoffen, in professionele lokdozen en/of lokaasdepots. Ook een klemkan risicovol zijn, de sterkere modellen breken met gemak een vinger. We beschikken over innovatieve middelen als foam, om bijvoorbeeld in kleine doorgangen schuimvormig gif aan te brengen wat aan de haren van de muis.

    muizenplaag aan het eten
  • Muizenwering

    Afhankelijk van de situatie wordt er voor, tijdens of na een bestrijding gekeken naar mogelijkheden om muizen te weren. Dit kan zo eenvoudig zijn als het plaatsen van roosters in open stootvoegen en zo gecompliceerd als bouwkundig herstel met brandwerende thermoplastische kit. Onze specialisten beschikken over speciale “muiswerende kit” die door een muis niet kan worden aangeknaagd. Wij brengen met liefde en respect voor uw object muizenwering aan, als je zelf handig bent en het graag zelf oppakt is het mogelijk om met onze adviezen zelf muiswerende maatregelen aan te brengen.

    Muis in val op straat

Bij grote plagen worden er vaak combinaties gemaakt van muizenvallen en muizengif voor een effectieve muizenbestrijding. Ook voor preventieve (muiswerende) maatregelen ben je bij onze professionele muizenbestrijder aan het goede adres.

Vraag een inspectie aan

Veelgestelde vragen

Wat kost muizen bestrijding gemiddeld?

Afhankelijk van de omvang van de plaag, soort en ligging van de woning, toegankelijkheid kost gemiddeld tussen de € 125,- en € 150,-. Vanzelfsprekend kan het zo zijn dat er meerdere behandelingen nodig zijn, hierdoor kunnen de kosten wat hoger uitvallen.

Is muizengif gevaarlijk voor huisdieren en kinderen?

Muizengif is gevaarlijk voor huisdieren en kinderen, daarom moet het enkel “buiten bereik en zicht van” worden ingezet, bij voorkeur in speciaal daarvoor bedoelde “depots”.

Kan ik gifvrij muizen bestrijden?

Zeker weten! Het is mogelijk muizen bestrijden zonder het gebruik van gif. Dit doe je bijvoorbeeld met muizenklemmen of muizenvallen.

Wanneer zijn muizen actief?

Muizen zijn voornamelijk actief wanneer er geen mensen of dieren in de ruimte zijn, zij kunnen dan ongestoord hun gang gaan. Het seizoen heeft hier geen invloed op. Wél zul je merken dat wanneer het wat kouder wordt buiten, de muizen eerder binnenhuis trekken, waardoor je eerder overlast ervaart.

Neem contact op

Direct contact met onze muizenbestrijder

  • Transparant over de kosten en bestrijding
  • Verzekerd tegen schade
  • Altijd een vooraf afgesproken prijs
  • Vakkundig muizenbestrijder
  • Gediplomeerd en gecertificeerd

Liever direct telefonisch contact?

085-8001123

Jouw gegevens zijn hier veilig
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!