Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
wespenbestrijding door ongediertebestrijder in uitvoering

Wespenbestrijding

“Wespenbestrijding is vakwerk voor professionals die met de juiste middelen en bescherming werken!” Veel mensen proberen een wespennest te bestrijden door het te verwijderen of de ingang te blokkeren. Dit is erg gevaarlijk, wespen verdedigen hun nest en steken direct als ze zich bedreigd voelen. Een wespennest verwijderen is niet nodig – na onze bestrijding sterven wespen in het nest vrijwel direct en het nest wordt niet hergebruikt. Wij zijn zeker van onze zaak en geven 100% garantie op ons werk als je het nest niet hebt verstoord!”

Jan Suurd, wespenbestrijder sinds 1974


Wat kan je doen tot de wespenbestrijder er is?


 • Kijk zo lang het licht is goed waar de wespen in- en uitvliegen, deze “route” gebruiken we om
  het nest te bestrijden. Als het donker wordt zijn wespen niet actief.

 • Verstoor de ingang niet en maak hem niet dicht! Zo dwing je wespen om nieuwe routes te
  kiezen, dit maakt een succesvolle bestrijding moeilijk en soms onmogelijk!

 • Geen “huis tuin en keuken middelen” inzetten, dit vinden wespen hooguit vervelend.

 • Geniet van je vrije tijd, laat wespen met rust tot we er zijn, vaak al dezelfde of volgende dag

Wil je meer tips of wil je dat wij je helpen? Wacht niet te lang en neem direct contact op.

Wespenplaag in tuin

Als je last hebt van wespen in je tuin of zelf in huis, dan is de kans groot dat er ergens een wespennest is? Als de wespen in grote aantallen rondvliegen kan je gerust praten over een wespenplaag. Heel vervelend als je net al je vrienden hebt uitgenodigd voor een barbecue in de tuin.

 • De aanvliegroute van wespen kan verklappen waar de wespen hun nest aan het opbouwen zijn. Dit kan in de grond zijn, tussen de muren van je woning of ergens in een boom bijvoorbeeld.

 • Een wespennest ziet er soms ontzettend kunstig uit. De materialen die wespen gebruiken om hun nest te bouwen zijn gemaakt van droge en verrotte houtvezels of vezels van planten. Het bouwmateriaal dat de wesp maakt wordt ook wel ‘wespenpapier’ genoemd.

 • Je ziet soms ook knaagschade aan oude bomen, tuinhek of kartonnen dozen in de schuur.

 • Je hebt meestal een wespenplaag bij een actief wespennest. Een actief wespennest begint in het voorjaar.

wesp op hout

Tips om wespen te vermijden


Hoe zorg je ervoor dat je zo weinig mogelijk last hebt van wespen in de zomermaanden?

Draag geen geel en wit Geel en wit zijn twee favoriete kleuren van wespen. Maar rood kan wel! Wespen registreren de kleur rood namelijk niet.
Laat je, vooral zoete, etenswaren niet rondslingeren, kies dan voor afsluitbare zakjes. Spray niet met parfum of aftershave en bedek je huid zo goed mogelijk.

Blijf rustig

Blijf rustig zodra er een wesp om je heen aan het vliegen is. Zodra je om je heen gaat meppen, wordt een wesp onrustig en voelt hij zich bedreigd.

Lijkt het je toch te ingewikkeld of is je poging tot vermijden mislukt, helemaal niet erg, je kunt uiteraard alsnog de ongediertebestrijding inschakelen voor een succesvolle wespenbestrijding.

wesp drinkt limonade

Welke wespen bestrijden?


Limonadewespen zijn in Nederland de meest voorkomende wespen. Er zijn twee soorten limonadewespen, namelijk de gewone wesp (Vespula Vulgaris) en de Duitse wesp (Vespula Germanica). Deze twee wespensoorten lijken veel op elkaar, alleen de Duitse wesp onderscheidt zich door drie karakteristieke zwarte stippen op de kop.

 

Andere wespensoorten

Andere wespensoorten die in Nederland voorkomen zijn de hoornaar (Vespa Crabro), de graafwesp (uit de Crabronidae familie) en de Franse veldwesp (Polistes Dominula). De hoornaar wordt soms ook wel een paardenwesp genoemd. Waarschijnlijk kan je dan al raden dat deze wesp iets gemener is dan andere wespen.
Wil je weten van welke wesp jij nu last hebt?

Neem gerust contact op met onze wespenbestrijder bij jou in de buurt.

gewone wesp op blad

HOE ONZE BESTRIJDERS DIT DOEN

Professionele wespenbestrijding

Heb je last van wespen in je omgeving? Wacht niet te lang, het is tijd voor actie! Neem contact op met een ongediertebestrijder in de buurt en laat hen jouw probleem overnemen en oplossen. Onze lokale wespenbestrijders bestrijden binnen 24 uur op professionele wijze de wespen bij jou thuis.

Heb je geprobeerd wespen zelf te bestrijden, maar is dit niet gelukt? Schakel dan toch een professionele wespenbestrijding in. Wij weten hoe de verschillende wespennesten eruit zien en weten deze eenvoudig te vinden en professioneel te verwijderen. Wespen zelf bestrijden is een risicovolle klus, waar onze ongediertebestrijders al jarenlange ervaring mee hebben.

– Gerard Wouters, wespenbestrijder

 • Inventarisatie wespenplaag

  Oorzaak

  Je hebt meestal een wespenplaag bij een actief wespennest. Een actief wespennest begint in het voorjaar wanneer de koningin ontwaakt en op zoek gaat naar de perfecte plek om haar nest te bouwen. Tijdens de bouw van het nest legt ze voortdurend eitjes. Uit deze eitjes ontstaan larven. De wespenkoningin is er maar druk mee en heeft vaak in de zomer een grote zoemende familie gecreëerd.

  Plan van aanpak

  Om wespen te bestrijden, moet je weten waar het wespennest zit. Een bevruchte koningin zoekt in het voorjaar een geschikt plek om haar eitjes te leggen. Om haar nest goed te beschermen, is dit vaak op een moeilijk bereikbare plek. Wespen zijn slimme beesten en hebben maar een kleine ingang nodig om in een holle ruimte een wespennest te bouwen. Je kunt het wespennest vinden door de aanvliegroute te ontdekken. Zodra je wespen continue naar een bepaald punt ziet vliegen, dan heb je waarschijnlijk de ingang van het nest gevonden.

  Dus waar vind je nu precies een wespennest? Dit zijn de meest voorkomende plekken voor een wespennest:

  • Op zolder
  • In de schuur of zelfs in huis
  • In de grond
  • In de spouwmuur
  • Tussen houten balken
  • In de schoorsteen
  • Onder dakpannen of de dakgoot
  • In een boomholte.
  wespenbestrijding door ongediertebestrijder in uitvoering
 • Bestrijding van wespenplaag

  Wespen schuimspray

  Een wespennest in de buurt is erg vervelend. Om van wespenoverlast af te komen, moet je wespen bestrijden. Lees hier alles over wespen schuimspray, waarmee velen een poging doen om wespen te bestrijden.

  Hoe gebruik je wespen schuimspray?

  Een wespen schuimspray is een bestrijdingsmiddel waarmee je een wespennest kan bestrijden. Voor het gebruik van dit bestrijdingsmiddel moet het wespennest wel direct bereikbaar zijn. Denk aan de volgende punten bij het gebruik van de wespen schuimspray:

  • De wespenbestrijding dient ’s avonds te gebeuren. Alle wespen zijn dan in het wespennest en de kans is kleiner dat je gestoken wordt door wespen die het nest willen beschermen.
  • Schud de spuitbus voor gebruik.
  • Voorzie de ingangen met het schuim. De nestingangen zitten aan de onderkant van het nest. De wespen kunnen op deze manier niet meer vluchten.
  • Zijn de ingangen geblokkeerd? Steek dan het buisje van de spray door de ingangen het nest in. Nu kun je het hele nest vol sprayen.
  Werkt wespen schuimspray?

  Bij sommige situaties is het gebruik van de wespen schuimspray ongeschikt:

  • Zit de ingang niet aan de onderkant van het nest? Gebruik dan geen schuimspray.
  • Gebruik geen schuimspray als er kinderen of huisdieren in de buurt zijn. Het schuim is giftig en de kans is groot dat de kinderen in aanraking komen met het middel.
  • Zit het nest in de buurt van de keuken of een andere locatie waar voedsel aanwezig is of bereid wordt? Gebruik dan geen schuimspray.
  • Zit het nest op een lastige situatie, bijvoorbeeld onder een dakgoot? Dan is schuimspray geen goed middel.
  Wanneer gebruik je wespen schuimspray?

  Naast het juist gebruiken van de wespen schuimspray is de periode van bestrijding ook van belang. De vroege zomer is de beste periode om het wespennest met de schuimspray te bestrijden. Juni is de beste maand, omdat de koningin van de wespenplaag de plek voor het nest dan net heeft uitgekozen. Het nest is nog relatief klein. Merk je het nest pas later op, dan is het nest door de werksters al volledig afgemaakt en leven er wel 1000 wespen in het nest.

  Professionele wespenbestrijding

  Zoals je ziet, zitten er veel haken en ogen aan het gebruik van een schuimspray om wespen te bestrijden. Daarnaast is wespen zelf bestrijden niet zonder risico. De wespen kunnen agressief worden en je aanvallen met wespensteken als gevolg. Daarom laat je het beste het bestrijden van wespen over aan een professionele ongediertebestrijder. Deze bestrijdt wespennesten snel, veilig en effectief.

  Wespen bij nest
 • Het weren van wespen

  Wanneer het nest eenmaal is bestreden, keren er nooit meer wespen terug naar dat wespennest. Je kunt het nest dan dus gewoon laten zitten. Vaak zit een wespennest ook op een lastige plek en is het wespennest verwijderen niet zo eenvoudig. Wil je het wespennest toch weg hebben? Wacht dan een aantal weken en laat dan het wespennest verwijderen door een professionele ongediertebestrijder.

Heb je in je leefomgeving last van een groot wespennest? Dan is wespenpoeder niet voldoende om het nest te bestrijden. Er is dan een sterker bestrijdingsmiddel nodig. Professionele bestrijders werken met sterkere bestrijdingsmiddelen tegen wespen.

Vraag een inspectie aan

Veelgestelde vragen

Er vliegt een wesp in huis, heb ik nu een wespennest ergens in de buurt?

Het hoeft niet direct zo te zijn, maar het is wel verstandig om dit te controleren. Vooral in het voorjaar gaan wespen bezig met het bouwen van nesten. Kom je steeds meer wespen tegen? Probeer de wespen dan te volgen om te zien waar ze naartoe vliegen of achter kruipen. Op deze manier kan je bij een eventueel nest uitkomen.

Kan ik zelf wespen bestrijden?

Ja, je kunt wespen zelf bestrijden. Dit is alleen geen gemakkelijke klus en zeker ook niet ongevaarlijk. Een goede voorbereiding is noodzakelijk bij het zelf bestrijden van wespen. Schuimspray en wespenpoeder worden veel gebruikt bij een wespenbestrijding.

Kan ik het wespennest niet gewoon kapot maken?

Nee, dit moet je nooit doen! De wespen worden dan zeer agressief en zullen je meerdere malen gaan steken. De gevolgen zijn nu niet meer te overzien.

Is het mogelijk om wespen te bestrijden door de opening van het nest dicht te maken?

Het dichtmaken van de in- en uitvliegopening van het wespennest is geen optie. Het lijkt een goed idee, maar dat is het niet. De wespen zullen namelijk gewoon een andere opening zoeken en knagen door de meeste materialen heen. Het kan maar zo zijn dat ze dan in huis uitkomen en dat wil je echt niet. De wespen zijn nu zeer agressief.

Wat zijn symptomen van een allergische reactie na een wespensteek?

Bij een allergische reactie van een wespensteek ontstaat er vaak een grote rode vlek, hevige jeuk en zwellingen van lippen of ogen. Sommige mensen worden benauwd en kunnen moeilijk ademhalen. Bij een dreigend verlies van bewustzijn zal direct medische hulp ingeschakeld moeten worden.

NEEM CONTACT OP

Direct contact met onze wespenbestrijder


 • Transparant over de kosten en bestrijding

 • Verzekerd tegen schade

 • Altijd een vooraf afgesproken prijs

 • Vakkundig wespenbestrijder

 • Gediplomeerd en gecertificeerd

Liever direct telefonisch contact?

085-8001123
Jouw gegevens zijn hier veilig
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!