Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Soorten ongedierte

Ongedierte is er in allerlei soorten en maten. Wat zijn nu veel voorkomende soorten ongedierte? En in hoeverre veroorzaken de soorten ongedierte overlast?

Top 10 meest voorkomende soorten ongedierte in huis

Ongediertebestrijding wordt veelal ingezet tegen knaagdieren, zoals muizen of ratten. Ook worden ongediertebestrijders vaak gebeld om soorten ongedierte als kruipende en vliegende insecten te bestrijden. Daarnaast wordt overlast van boktor en houtworm, de houtaantasters, direct gemeld. Van alle meldingen hebben wij een top 10 soorten ongedierte gemaakt. Dus dit zijn de meest voorkomende soorten ongedierte in huis, waarvoor mensen ongediertebestrijding inschakelen.

Muizen

Het hele jaar door kan je last van muizen hebben. Je vindt ze veel op zolders of in spouwmuren. Daar waar het rustig, warm en voldoende voedsel te vinden is, maken ze hun nest. Met muizen in huis heb je binnen de kortste keren schade aan je huis, meubels en voedselvoorraden. ze knagen namelijk aan alles wat los en vast zit. Daarnaast kunnen ze  schadelijke ziektes overbrengen op de mens.

Wespen

In de zomermaanden veroorzaken met name wespenoverlast. Als ze in augustus klaar zijn met de bouw van hun wespennest trekken ze eropuit op zoek naar voedsel. Een wespennest kan uit wel 5.000 wespen bestaan. Laat zo’n wespennest met rust, want zodra wespen zich bedreigd voelen steken ze je. En een wespensteek is alles behalve een pretje.

Vlooien

Zie je jouw hond of kat stevig krabben? Dan heeft ie waarschijnlijk last van vlooien. Vlooien zitten op jouw hond of kat om zich te voeden met hun bloed. Vervolgens leggen ze in de vacht hun eitjes. Voorkom een vlooienplaag in huis om zo je huisdieren tegen vlooien te beschermen.

Houtworm of boktor

Als je iets niet in huis wilt, zijn het houtaantastende insecten als houtworm en boktor wel. Beide soorten ongedierte brengen schade toe aan houten vloeren, meubels en andere houten objecten. Om houtworm en boktor in hout te voorkomen, dien je al het hout in huis te behandelen. Zodra deze houtaantasters in het hout zitten, blijft er niets van over. Complete houten constructies kunnen het begeven als deze soorten ongedierte zijn langs geweest.

Bedwantsen

Terug van weggeweest, de bedwants. Zeker nu mensen meer en verder reizen, worden er meer meldingen gedaan van bedwantsen. Bedwantsen reizen met je mee en nestelen zich vervolgens bij jou thuis. Bedwantsen voeden zich ‘s nachts stiekem met jouw bloed. Het gevolg is dat jij de volgende morgen wakker wordt met jeukende bultjes.

Ratten

Knaagschade, rondslingerende uitwerpselen en krassende geluiden? Dit kunnen kenmerken zijn van ratten in huis. Dit ongedierte wil je absoluut niet in huis. Ratten zijn ook een dreiging voor onze gezondheid. Besmettelijke ziektes, zoals TBC, salmonella en de ziekte van Weil, brengen ratten over.

Mieren

Heb je hoopjes zand in je tuin? Grote kans dat hieronder mieren in grote kolonies leven in hun mierennest. De tijd dat mieren op zoek zijn naar voedsel, is het moment dat je mieren vaak in huis ziet. Marcherende mieren is bovenal vervelend. Maar vergeet niet dat mieren overal lopen en zodoende jouw etenswaren besmetten.

Kakkerlakken

Kakkerlakken zijn dragers van ziektes als salmonella, dysenterie en tyfus. In huis vind je kakkerlakken op vochtige, warme plekken, maar je komt ze vaak pas tegen als het donker is. Ga snel over tot ongediertebestrijding als je kakkerlakken in huis hebt. Kakkerlakken vermenigvuldigen en verspreiden zich namelijk razendsnel.

Zilvervisjes

Zilvervisjes heeft iedereen weleens in huis gehad. Onschuldig ongedierte, maar toch vervelend om in huis te hebben. Zilvervisjes houden zich schuil in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid. Kijk maar eens in de keuken, in je toilet of badkamer. Maar verwar ze niet met andere franjestaarten, ze lijken namelijk veel op ovenvisjes en papiervisjes.

Vliegen

Niets is irritanter dan rondzoemende vliegen in huis. Vliegen in huis zijn erg onhygiënisch, want ze zitten werkelijk overal op. Onderschat ze echter niet, ook vliegen vormen een risico voor je gezondheid. Ze kunnen bacteriën bij zich dragen die voedselvergiftiging veroorzaken en verspreiden bovendien allerlei ziektes.

Ongedierte bestrijden

De verschillende soorten ongedierte kenmerken zich door de overlast en schade die ze veroorzaken. Er zijn soorten ongedierte dat bijt of steekt, je hebt soorten ongedierte dat knaagt aan alles wat los en vast zit en zelfs soorten ongedierte dat schadelijk is voor onze gezondheid. Al deze soorten ongedierte in huis wil je voorkomen en als je er al last van hebt dit ongedierte bestrijden. Wil je het ongedierte bestrijden? De professionele ongediertebestrijders van Ongediertebestrijden.com weten raad met alle soorten ongedierte.