Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Schimmels / Zelf schimmels verwijderen

Zelf schimmels verwijderen

Schimmels kunnen je leven behoorlijk lastig maken. Schimmel zoals de huiszwam tasten de stevigheid van een gebouw aan doordat ze houtrot veroorzaken. Wil je deze schimmels zelf te lijf gaan? Lees hieronder tips die jou helpen bij het zelf bestrijden van schimmels.

Zelf schimmels verwijderen

Waarom heb ik schimmels in huis?

Als je zelf schimmels verwijderen wilt, kijk dan ook naar de oorzaak van de schimmel en niet alleen naar de gevolgen. Schimmels groeien goed in een donkere, vochtige omgeving. Dit is ook de reden dat je schimmel in huis vaak aantreft in een kelder. Ook je badkamer is vaak vochtig en ook hier voelen schimmels zich thuis, zoals de zwarte schimmel. Zorg dat de ruimtes in je huis goed verlicht zijn en goed geventileerd, zodat schimmels geen kans krijgen om zich te nestelen. Heb je toch schimmels in je huis? Ga dan direct over tot bestrijding.

Zorg voor beschermende kleding

Gespecialiseerde bedrijven hebben speciale kleding voor het verwijderen van schimmels. Als je zelf schimmels gaat verwijderen, zorg dan ook voor de nodige bescherming. Schimmel is namelijk een zeer fijne stof die je direct inademt. Doe daarom altijd een mondkapje op en regel bescherming voor handen en ogen. Zo voorkom je dat je schimmelsporen inademt en last krijgt van je gezondheid. Verwijder besmette objecten rondom de zichtbare besmetting. De objecten eromheen zijn namelijk niet zichtbaar besmet, maar vaak zitten daar al wel sporen van de schimmel op.

Bestrijdingsmiddelen tegen schimmels

Als je voorbereidingen hebt getroffen, ga dan aan de slag met het bestrijden van deze vervelende schimmels. Je kan de schimmel verwijderen met allerlei middelen:

  • Azijn is een zuur dat de meeste schimmelsoorten meteen dood. Voor hardnekkige schimmels is dit echter lastig.
  • Bleekwater heeft dezelfde functie en doodt ook schimmels. De dampen van bleekwater zijn echter gevaarlijk als je ze inhaleert en het bleekwater tast bepaalde materialen aan.
  • Een beetje soda mengen met water en op de beschimmelde plekken goed schrobben helpt ook goed.

Als de schimmel dan nog blijft bestaan, neem dan hier contact met ons op voor professionele bestrijding.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Je betaald géén voorrijkosten
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Heb jij hulp nodig? Ruim 40 bestrijders staan dagelijks voor je klaar in heel Nederland én België. Meer dan 400.000 tevreden klanten gingen je voor.