Zelf schimmels verwijderen

Schimmels kunnen je leven behoorlijk lastig maken. Je vindt ze vaak in vochtige omgevingen, zoals je kelder en je badkamer. Schimmels zoals zwarte schimmel kan zich dusdanig uitbreiden dat je hele badkamermuur onder de zwarte plekken zit. Schimmel zoals de huiszwam tasten de stevigheid van een gebouw aan doordat ze houtrot veroorzaken. Wil je deze schimmels zelf te lijf gaan? Lees hieronder tips die jou helpen bij het zelf bestrijden van schimmels.

Preventie

Als je schimmels gaat bestrijden, kijk dan ook naar de oorzaak van de schimmel en niet alleen naar de gevolgen. Schimmels groeien goed in een donkere, vochtige omgeving. Dit is ook de reden dat je schimmel vaak aantreft in een kelder. Ook je badkamer is vaak vochtig en ook hier voelen schimmels zich thuis. Zorg dat de ruimtes in je huis goed verlicht zijn en goed geventileerd, zodat schimmels geen kans krijgen om zich te nestelen. Heb je toch schimmels in je huis? Ga dan direct over tot bestrijding.

Voorbereiding

Gespecialiseerde bedrijven hebben speciale kleding voor bij het bestrijden van schimmels. Als je zelf schimmels gaat bestrijden, zorg dan ook voor de broodnodige bescherming. Schimmel is namelijk een zeer fijne stof die je direct inademt. Doe daarom altijd een mondkapje op en regel bescherming voor handen en ogen. Zo voorkom je dat je schimmelsporen inademt en last krijgt van je gezondheid. Verwijder besmette objecten rondom de zichtbare besmetting. De objecten eromheen zijn namelijk niet zichtbaar besmet, maar vaak zitten daar al wel sporen van de schimmel op.

Bestrijding

Als je voorbereidingen hebt getroffen, ga dan aan de slag met het bestrijden van deze vervelende schimmels. Je kan de schimmels doden met allerlei middelen. Azijn is een zuur dat de meeste schimmelsoorten meteen dood. Voor hardnekkige schimmels is dit echter lastig. Bleekwater heeft dezelfde functie en doodt ook schimmels. De dampen van bleekwater zijn echter gevaarlijk als je ze inhaleert en het bleekwater tast bepaalde materialen aan. Een beetje soda mengen met water en op de beschimmelde plekken goed schrobben helpt ook goed. Als de schimmel dan nog blijft bestaan, neem dan contact met ons op voor professionele bestrijding.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!