Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Schimmels / Zelf schimmels verwijderen

Zelf schimmels verwijderen

Schimmels kunnen je leven behoorlijk lastig maken. Schimmel zoals de huiszwam tasten de stevigheid van een gebouw aan doordat ze houtrot veroorzaken. Wil je deze schimmels zelf te lijf gaan? Lees hieronder tips die jou helpen bij het zelf bestrijden van schimmels.

Zelf schimmels verwijderen

Waarom heb ik schimmels in huis?

Als je schimmels zelf wilt verwijderen, kijk dan naar de oorzaak van de schimmel en niet alleen naar de gevolgen. Schimmels groeien goed in een donkere, vochtige omgeving. Dit is de reden dat je schimmel in huis vaak aantreft in een kelder. Ook je badkamer is vaak vochtig en hier voelen schimmels, zoals de zwarte schimmel, zich thuis. Zorg dat de ruimtes in je huis goed verlicht en goed geventileerd zijn, zodat schimmels geen kans krijgen om zich te nestelen. Heb je toch schimmels in huis? Ga dan direct over tot een professionele bestrijding. Het zelf bestrijden van schimmels is gevaarlijk, doordat je giftige gassen kan inademen.

Zorg voor beschermende kleding

Gespecialiseerde bedrijven hebben speciale kleding voor het verwijderen van schimmels. Als je zelf schimmels gaat verwijderen, zorg dan ook voor de nodige bescherming. Schimmel is een zeer fijne stof die je direct inademt. Doe daarom altijd een mondkapje op en regel bescherming voor handen en ogen. Zo voorkom je dat je schimmelsporen inademt en last krijgt van je gezondheid. Verwijder besmette objecten rondom de zichtbare besmetting. De objecten eromheen zijn namelijk niet zichtbaar besmet, maar vaak zitten daar al wel sporen van de schimmel op.

Bestrijdingsmiddelen tegen schimmels

Heb je de nodige voorbereidingen getroffen? Dan heb je alleen nog een bestrijdingsmiddel nodig. Onderstaande bestrijdingsmethoden zijn huis, tuin & keuken middeltjes. Ze kosten niet veel geld en zijn effectief. Je kan de schimmel verwijderen met de volgende middelen:

  • Azijn is een zuur dat de meeste schimmelsoorten meteen dood. Voor hardnekkige schimmels is dit echter lastig.
  • Bleekwater heeft dezelfde functie en doodt ook schimmels. De dampen van bleekwater zijn echter gevaarlijk als je ze inhaleert en het bleekwater tast bepaalde materialen aan.
  • Een beetje soda mengen met water en op de beschimmelde plekken goed schrobben helpt ook goed.

Blijft de schimmel nog steeds zichtbaar terugkomen? Neem dan contact met ons op voor professionele bestrijding!

Schimmeldraden in de muur

Schimmel verspreidt zich doormiddel van sporen. Deze sporen zitten aan de uiteinden van de schimmeldraden. Als schimmel bijvoorbeeld in de badkamer zit en dit is aan de buitenkant te zien, dan is de kans groot dat er al een heel netwerk aan schimmeldraden in de muur zit. Het simpel verwijderen van de buitenlaag is dan niet voldoende. Schimmels blijven gewoon doorgroeien, zolang de oorzaak van de schimmel niet grondig wordt aangepakt. Helaas is de oorzaak vaak moeilijk te vinden en is de hulp van een bestrijder noodzakelijk. Doe je dit niet? Dan zijn de gevolgen op lange termijn vaak niet te overzien. Wanneer de schimmeldraden de houten constructie van het huis bereiken kan dit instortingsgevaar veroorzaken.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!