Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Schimmels en gezondheid

Schimmels kunnen gevaarlijk zijn voor je gezondheid. Blootstelling aan schimmels kan leiden tot luchtweginfecties en ademhalingsproblemen. Pas daarom goed op als je schimmel in je huis hebt. Sommige groepen zoals ouderen en mensen met een schimmelallergie zijn extra vatbaar voor gezondheidsproblemen.

Schimmels direct laten bestrijden

call 085 - 800 1123

96% beveelt ons aan

Schimmels bestrijden?

  • Altijd een lokale bestrijder
  • Vrijblijvend advies
  • Afspraak binnen 24 uur
  • Zónder voorrijkosten
  • Particulier en zakelijk
085 - 800 1123

96% beveelt ons aan

Ademhalingsproblemen door schimmels

Heb je schimmel in huis? Zorg er dan voor dat deze schimmels zo snel mogelijk verwijderd worden. Als je namelijk langdurig wordt blootgesteld aan de schimmels in je huis, levert dit problemen op voor je gezondheid. Langdurige blootstelling levert namelijk problemen op voor je luchtwegen. Je krijgt hierdoor ademhalingsproblemen en de kans op luchtweginfecties neemt drastisch toe. Heb je al een schimmelallergie of kamp je met astma? Blijf dan zover mogelijk uit de buurt van schimmels. Astma verergert namelijk flink bij blootstelling aan gevaarlijke schimmels.

Schimmelallergie

Sommige groepen zijn extra vatbaar voor de schadelijkheid van schimmels. Bij een kleine hoeveelheid schimmels krijgen de volgende groepen mensen al gezondheidsproblemen:

  • kinderen
  • zwangere vrouwen
  • ouderen

Mensen met een schimmelallergie of astma lopen extra kans op gezondheidsproblemen bij de blootstelling aan schimmels. Zodra zij in aanraking komen met schimmels, treden er extra problemen op met de luchtwegen en met de ademhaling. Zorg er daarom voor dat je direct schimmel laat verwijderen door een professionele bestrijder.

Instortingsgevaar en houtrot

Schimmels zijn niet alleen schadelijk voor je ademhaling en je luchtwegen. Als je schimmel in huis hebt, kan dit leiden tot instortingsgevaar en houtrot. Schimmels als de huiszwam en zwarte schimmel tasten de fundering van je huis aan. Dit instortingsgevaar heeft natuurlijk ook de nodige gevolgen voor je gezondheid.

Gevolgen voor gezondheid tegengaan? Verwijder schimmels!

Het wordt afgeraden om zelf schimmels te verwijderen. Professionele bedrijven hebben ervaring met het verwijderen van schimmels waardoor de juiste methodes en middelen worden toegepast. Neem vandaag hier nog contact met ons op voor een juiste bestrijding van schimmels. Wij bestrijden alle soorten schimmels. Het maakt dus niet uit of je schimmel in je kelder, badkamer of schuur hebt.