Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Schimmel verwijderen

Heb je schimmel in je huis? Zorg dan voor snelle verwijdering, zodat de schimmel zich niet verder verspreidt. Schimmel groeit goed in een vochtige omgeving en als het zich uitbreidt, kan dat grote gevolgen hebben.

Schimmels direct laten bestrijden

call 085 - 800 1123

96% beveelt ons aan

Schimmels bestrijden?

  • Altijd een lokale bestrijder
  • Vrijblijvend advies
  • Afspraak binnen 24 uur
  • Zónder voorrijkosten
  • Particulier en zakelijk
085 - 800 1123

96% beveelt ons aan

Gevaren van schimmels

Schimmels zoals de huiszwam tasten de fundering van je huis aan met instortingsgevaar als gevolg. Door de snelle verspreiding van de sporen kan je hele huis ineens onder de schimmel zitten als je niet op tijd ingrijpt. Bij langdurige blootstelling loop je meer risico op problemen met je ademhaling, schimmel verwijderen is dus van belang.

Zijn schimmels schadelijk voor je gezondheid?

Behalve schadelijkheid voor je huis, tasten zwammen ook je gezondheid aan. Bij langdurige blootstelling aan schimmels kan je ademhalingsproblemen krijgen. Mensen die al last hebben van luchtweginfecties, hebben hier nog meer kans op. sommigen lopen meer risico op gezondheidsproblemen bij schimmels, zoals:

  • ouderen
  • zwangere vrouwen
  • kinderen

Als je schimmels in je huis signaleert, zorg dan direct voor effectieve bestrijding. Als je last hebt van een schimmelallergie, is het sowieso verstandig om niet bij de schimmels in de buurt te komen. Je lichaam reageert dan logischerwijs enorm heftig.

Houtrot door schimmels in huis

Er zijn schimmels die je gehele huis aantasten. De huiszwam is hier een voorbeeld van. Deze schimmel verspreidt zich door middel van hele dunne draden. Deze draden worden sporen genoemd. De sporen van schimmels verspreiden zich razendsnel door je huis. Zodra de huiszwam in contact komt met hout, zorgt het voor houtrot. Houtrot zorgt voor een instabiele fundering van je huis. Als het houtrot zich verspreidt en bijvoorbeeld houten balken in je huis aantast, krijg je last van instortingsgevaar. Signaleer je de huiszwam dus in je huis? Raadpleeg ons dan direct voor snelle bestrijding.

Schimmel verwijderen door een professional

Als je last hebt van schimmels in je huis, laat de bestrijding ervan dan over aan bedrijven die hier gespecialiseerd in zijn. Deze bedrijven hebben de juiste kleding en attributen bij zich om de schimmel effectief te bestrijden. Als je zelf schimmels verwijdert, is er een grote kans dat de schimmel zich alsnog verspreidt. Objecten binnen één meter van de zichtbaar besmette voorwerpen zijn namelijk ook besmet. Bovendien loop je gezondheidsrisico’s als je zonder beschermende kleding de schimmels te lijf gaat. Dan loop je risico op ademhalingsproblemen en luchtweginfecties.