Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Schimmels / Schimmel in huis

Schimmel in huis

Schimmel, zoals zwarte schimmel, groeit goed in een vochtige omgeving. Hierdoor tref je snel schimmel in huis aan in je kelder, je kruipruimte of in je badkamer.

Schimmel in huis

Schimmelvorming

Een tekort aan zonlicht en een slechte ventilatie zorgen voor een goede omgeving voor schimmels om zich te ontwikkelen. Schimmels vormen zich dan op je plafond en op je muur. Hoe voorkom je dat schimmel in huis zich ontwikkelt?

Schimmel op de muur

Heb je schimmel op je muur gehad en wil je voorkomen dat dit opnieuw gebeurt? Je kan een aantal eenvoudige stappen ondernemen om dit te realiseren. Vaak is de ruimte enorm vochtig waardoor schimmel in huis zich makkelijk verspreidt. Zorg in ieder geval voor voldoende ventilatie in de betreffende ruimte. Of plaats bijvoorbeeld een luchtontvochtiger, zodat de luchtvochtigheid daalt. Hoe minder vocht en luchtvochtigheid in een kamer, hoe minder groot de kans op schimmel in huis wordt.

Schimmel op het plafond

Een schimmel op het plafond kan erg vervelend zijn. Het is verstandig om in eerste instantie te checken of je toevallig een lekkage hebt in je dak. Als dit zo is, repareer dan eerst je dak alvorens je de schimmel in huis gaat bestrijden. Schimmel in huis nestelt zich vaak op een plafond omdat de ruimte niet genoeg zonlicht krijgt, niet goed genoeg geventileerd is of omdat de luchtvochtigheid heel hoog is. Zorg dus voor een goede isolatie en weinig luchtvochtigheid om schimmels van je plafond te weren. Let op kleine plekjes schimmel op het plafond; dit kan duiden op grote schimmelplekken aan de andere kant.

Verwijderen van schimmel in huis

Heb jij schimmel op je muur of op je plafond en wil je hier zo snel mogelijk vanaf? Er zijn een aantal manieren waarop je zelf schimmels kan verwijderen.

  • Als je soda in water mengt, kan je dit mengsel op de schimmel smeren en vervolgens hard borstelen.
  • Werkt dit niet, probeer de schimmel in huis dan weg te halen met bleekmiddel.
  • Als deze milieuvriendelijke oplossingen niet werken, schaf dan bijvoorbeeld een spray tegen schimmels aan.

Wil je zelf geen risico lopen, maar wel de schimmel verwijderen? Neem dan contact met ons op. Wij hebben jarenlange ervaring met het verwijderen van schimmels en weten precies wat er gedaan moet worden.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!