Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Houtwormen / Houtworm bestrijden

Houtworm bestrijden

Houtworm bestrijden

Houtworm in een houten vloer, houten meubel of houten constructie brengt veel schade toe. De larven van houtworm kunnen al jaren in het hout zitten en richten in die tijd onherstelbare schade aan. Vaak heb je pas door dat er houtworm in hout zit op het moment dat de larven zich verpoppen en als volwassen houtwormkever uit het hout komen te herkennen aan gaatjes in het hout. Laat zo snel mogelijk houtworm bestrijden als er houtworm in hout zit. Zo voorkom je dat houten voorwerpen compleet aangetast worden.

Moet je houtworm bestrijden?

Houtworm richt ernstige schade aan hout, zodra ze hierin zitten. Houtwormspecialisten zien dagelijks aantastingen van houtworm in houten vloeren, meubels van hout, maar ook in houten constructies van huizen. De schade die houtworm aanricht is onherstelbaar en kan zelfs tot gevaarlijke situaties leiden. Houtworm kan heel lang in hout zitten zonder dat je het door hebt. Als je niet wil dat in die tijd het hout compleet wordt opgegeten, schakel je zo snel mogelijk hulp in bij houtworm bestrijden.

Bestrijdingsmethoden tegen houtworm

Voor het bestrijden van houtworm bestaan verschillende methoden. Bij alle manieren om houtworm te bestrijden is het van belang dat zowel de eitjes, de houtwormlarven als de volwassen houtworm doodgaan. Houtwormspecialisten gebruiken vaak de volgende bestrijdingsmethoden om houtworm te bestrijden:

  • oppervlaktebehandeling
  • heteluchtmethode
  • injectietechniek

Oppervlaktebehandeling

Bij een oppervlaktebehandeling wordt het aangetaste hout met een bestrijdingsmiddel tegen houtworm ingespoten. Het hout mag dan geen resten verf-, beits- of lak meer bevatten. Gaatjes in het hout moet je zoveel mogelijk uitkrabben en het hout moet stofvrij zijn voor de oppervlaktebehandeling.

Heteluchtmethode

De ruimte waarin houtworm zit, moet volledig worden afgesloten tijdens de heteluchtmethode. Alle losse voorwerpen moeten uit deze ruimte worden gehaald en vaste objecten voorzien worden van isolatie. Vervolgens wordt door middel van speciale apparatuur de temperatuur in de ruimte verhoogd tot een niveau waarbij alle stadia van houtworm het niet overleeft.

Injectietechniek

Bij de injectietechniek boren houtwormspecialisten zogenaamde injectoren in het hout. Via deze injectoren wordt een bestrijdingsmiddel tegen houtworm in het hout gespoten. Dit bestrijdingsmiddel dringt door tot in de kern van het hout, waardoor alle houtworm doodgaat.

Kan je houtworm voorkomen?

Een opvallend feit is dat houtwormen niet afgaan op hout dat bewerkt is. Bewerkt hout is bijvoorbeeld behandeld met verf, beits of lak. Door de houten objecten in je huis vooraf te behandelen met een van deze producten, blijven de houtwormen meestal op afstand. Ook is het mogelijk om hout preventief te behandelen met bestrijdingsmiddelen tegen houtworm. Hierdoor kiezen de houtwormlarven eerder voor andere houten voorwerpen.

Houtworm zelf bestrijden, kan dat?

Houtwormen zelf bestrijden is niet eenvoudig, maar kun je wel proberen. Wanneer houtworm in kleine voorwerpen zit, dan kun je het volgende doen:

  • leg het voorwerp twee weken in de vriezer; of
  • verhit het voorwerp tot zeventig graden in de oven.

Houtworm overleeft het in beide gevallen niet. Het bevriezen of verhitten van aangetaste voorwerpen door houtworm is echter lang niet altijd mogelijk, doordat de voorwerpen simpelweg te groot of niet te verplaatsen zijn.

Houtworm bestrijden door professional

Wanneer de houtwormen het hout zodanig hebben aangetast dat het een gevaar wordt, is het zeker van belang om ervaren houtwormbestrijders in te schakelen. Wij staan graag voor je klaar om je te helpen met het bestrijden van alle soorten van ongedierte. Wij voeren eerst een grondige inspectie uit en stellen vanuit daar een effectief bestrijdingsplan op. Na de bestrijding ontvang je een certificaat van behandeling.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!