Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Houtwormen / Oma weet raad – Houtworm

Oma weet raad – Houtworm

Oma weet raad – Houtworm

Houtwormen in je huis? Oh nee, wat nu?! Wil je proberen houtwormen zelf te bestrijden? Dat kan! Oma weet raad gelukkig! Oma heeft voor al je problemen altijd een oplossing. Voor adviezen, nuttige tips en huis-, tuin- en keukenmiddeltjes uit grootmoeders tijd tegen houtwormen moet je snel verder lezen. Voor het bestrijden van houtwormen bestaan verschillende methoden en houtwormen bestrijdingsmiddelen, al dan niet biologisch of behoorlijk chemisch.

Biologische bestrijdingsmiddelen

Houtwormen voelen zich aangetrokken door eikels. Je kunt hierop inspelen door een paar eikels in de omgeving van de houtwormen te plaatsen. Met de geur van de eikels lok je de houtwormen. Of deze methode écht werkt, hebben wij onze twijfels over. Wat ons betreft is deze bestrijdingsmethode tegen houtworm een fabel.

 • Voordeel: eenvoudige, goedkope methode om houtwormen te vangen
 • Nadeel: je vangt enkel houtwormen, je bestrijdt ze niet, dus houtwormen in het hout bestrijden wil zo niet

Chemische bestrijdingsmiddelen

Wanneer je petroleum of benzine in huis hebt, kun je dit tevens gebruiken ter bestrijding van de houtworm. Door deze olieachtige substantie op het hout uit te smeren, is het niet meer mogelijk voor houtwormen om het hout binnen te komen. Een andere methode is door een paar substanties met elkaar te mengen om zo een krachtig middel te maken. Hierbij meng je bijvoorbeeld gele meubelwas met terpentijn en peper tot een vloeibaar mengsel. Dit mengsel verspreid je vervolgens over de aangetaste houtsoorten en in de gaten in het hout.

 • Voordeel: je verkleint hiermee de kans op houtwormen in het hout
 • Nadeel: dit mengsel dringt niet door tot in de kern van het hout, waardoor de houtwormen niet bestreden worden

Houtworm bestrijden met azijn of alcohol

Een van de meest gebruikte bestrijdingsmethoden is het injecteren van het hout met een chemisch middel. Dit kun je echter ook eerst zelf proberen door zeer sterke alcohol te mengen met wat azijn en dit in een spuit te vullen. Vervolgens injecteer je de spuit in verschillende gaten en naden van het hout.

 • Voordeel: houtwormen blijven op afstand
 • Nadeel: deze methode is meer een preventieve behandeling dan dat je de houtwormen in het hout bestrijdt

Wil je hulp bij houtworm bestrijden?

Houtworm bestrijden met dit soort middeltjes blijkt vaak erg lastig. Daarnaast zijn veel van deze bestrijdingsmiddelen tegen houtworm schadelijk voor de gezondheid. Lukt het je niet om zelf houtworm te bestrijden? Schakel dan een houtwormspecialist in om je te helpen. Een houtwormspecialist voer eerst een zorgvuldige inspectie uit om je vervolgens een offerte te doen om effectief houtworm te bestrijden.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
 • Snel van je probleem af
 • Je betaald géén voorrijkosten
 • Vrijblijvend advies
 • Bestrijding door een vakman
 • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Heb jij hulp nodig? Ruim 40 bestrijders staan dagelijks voor je klaar in heel Nederland én België. Meer dan 400.000 tevreden klanten gingen je voor.