Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Houtwormen / Oma weet raad – Houtworm

Oma weet raad – Houtworm

Oma weet raad – Houtworm

Houtwormen in je huis? Oh nee, wat nu?! Wil je proberen houtwormen zelf te bestrijden? Dat kan! Oma weet raad, gelukkig! Oma heeft voor al je problemen altijd een oplossing. Voor adviezen, nuttige tips en huis-, tuin- en keukenmiddeltjes uit grootmoeders tijd tegen houtwormen moet je snel verder lezen. Voor het bestrijden van houtwormen bestaan verschillende methoden en houtwormen bestrijdingsmiddelen, al dan niet biologisch of behoorlijk chemisch.

Biologische bestrijdingsmiddelen

Houtwormen voelen zich aangetrokken tot eikels. Je kunt hierop inspelen door een paar eikels in de omgeving van de houtwormen te plaatsen. Met de geur van de eikels lok je de houtwormen. Of deze methode écht werkt, hebben wij onze twijfels over. Wat ons betreft is deze bestrijdingsmethode tegen houtworm een fabel.

 • Voordeel: eenvoudige, goedkope methode om houtwormen te vangen.
 • Nadeel: je vangt enkel houtwormen, je bestrijdt ze niet, dus houtwormen effectief bestrijden lukt op deze manier niet.

Chemische bestrijdingsmiddelen

Wanneer je petroleum of benzine in huis hebt, kun je dit tevens gebruiken ter bestrijding van de houtworm. Door deze olieachtige substantie op het hout uit te smeren, is het niet meer mogelijk voor houtwormen om het hout binnen te komen. Een andere methode is door een paar substanties met elkaar te mengen om zo een krachtig middel te maken. Hierbij meng je bijvoorbeeld gele meubelwas met terpentijn en peper tot een vloeibaar mengsel. Dit mengsel verspreid je vervolgens over de aangetaste houtsoorten en in de gaten van het hout. Zo kan je mogelijk de houtwormen bestrijden.

 • Voordeel: je verkleint hiermee de kans op houtwormen in het hout.
 • Nadeel: dit mengsel dringt niet door tot in de kern van het hout, waardoor de houtwormen niet bestreden worden.

Houtworm bestrijden met azijn of alcohol

Een van de meest gebruikte bestrijdingsmethoden is het injecteren van het hout met een chemisch middel. Dit kun je echter ook eerst zelf proberen door zeer sterke alcohol te mengen met wat azijn en dit in een spuit te vullen. Vervolgens injecteer je verschillende gaten en naden van het hout.

 • Voordeel: houtwormen blijven op afstand
 • Nadeel: deze methode is meer een preventieve behandeling dan dat je de houtwormen in het hout bestrijdt

Houtworm bestrijden met een föhn

Houtwormen houden niet van warmte en zullen snel het loodje leggen. Met het gebruik van een föhn kan je gericht aan het werk. Let er wel op dat de föhn boven de 60 graden lucht moet blazen. Door de föhn op de zichtbare houtworm gaatjes van bijvoorbeeld je stoel te richten, worden de houtworm gangen verhit. Deze methode kost wel veel van je tijd, bij weinig geduld zal de warmte behandeling niet werken.

Wil je hulp bij houtworm bestrijden?

Houtworm bestrijden met dit soort middeltjes blijkt vaak erg lastig. Daarnaast zijn veel van deze bestrijdingsmiddelen tegen houtworm schadelijk voor de gezondheid. Lukt het je niet om zelf houtworm te bestrijden? Schakel dan een houtwormspecialist in om je te helpen. Een houtwormspecialist voert eerst een zorgvuldige inspectie uit en maakt een plan van aanpak om effectief houtworm te bestrijden.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
 • Snel van je probleem af
 • Eerlijk & transparant
 • Vrijblijvend advies
 • Bestrijding door een vakman
 • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!