Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Houtworm, groot gevaar voor je huis!

Door Fleur 1 min leestijd13 februari 2020
houtworm in houten balken in huis

Houtwormen lijken onschuldig, maar dat zijn ze absoluut niet. Houtworm veroorzaakt enorme schade aan je huis en brengt ook nog eens grote risico’s met zich mee. Houtwormen zijn echt nare ongedierte en een groot gevaar voor je huis.

Instortingsgevaar

Heb je een houten huis of een huis dat gebouwd is met een houten constructie, dan zal je moeten oppassen voor het ongedierte houtworm. Houten gebouwen met houtworm erin lopen risico op instortingsgevaar wanneer deze beestjes voor een lange tijd heerlijk hebben zitten eten. Het hout zal vervangen moeten worden wanneer er dus niet op tijd is ingegrepen door middel van een ongediertebestrijding. Bij het vervangen van houten constructies kunnen de kosten bij grote gebouwen soms oplopen tot wel 1,5 miljoen euro. Het is dus heel belangrijk om je houten huis goed in de gaten te houden voor dit vreselijke ongedierte.

Wat houtworm precies doet

Waarom is houtworm zo gevaarlijk voor hout? Eigenlijk heel simpel, houtworm tast namelijk de draagkracht van het hout aan. De houten constructie wordt verzwakt doordat houtwormlarve honderden gangen in het hout boren. De houten voorwerpen worden hierdoor onbetrouwbaar en dreigt er instortingsgevaar. Meubels en vloeren worden voornamelijk heel erg gammel.

Hoe voorkom ik grote schade door houtworm?

Om grote schade door houtworm te voorkomen zijn er een aantal dingen die je kunt doen:

  • Bij aankoop van een nieuw huis is het zeer verstandig om deze grondig te laten inspecteren op houtworm. Mocht er houtworm worden geconstateerd, kan dit probleem direct worden aangepakt voordat er grote schade ontstaat.
  • Controleer het hout in en rondom je huis jaarlijks op houtworm. Zo kan je er op tijd bij zijn en hebben de vreselijke insecten niet de kans op het hele hout aan te tasten.
  • Contacteer direct een ongediertebestrijder wanneer je vocht, houtstof of gaatjes in het hout tegenkomt. Dit kunnen namelijk signalen zijn van houtworm in hout.
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!