Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Houtworm moeilijk te bestrijden?

Door Fleur 2 min leestijd26 november 2015
Houtworm in oud hout

Als je in huis last van houtworm hebt, levert dit niet direct problemen op, maar op den duur zeker wel. Het is heel goed mogelijk om van dit ongedierte af te komen. Het beste schakel je hiervoor een professionele ongediertebestrijder in.

Huis-, tuin- en keukenbestrijdingsmiddelen

Ten eerste zijn er huis-, tuin- en keukenbestrijdingsmiddelen om de overlast van houtworm op te lossen. Dit is door het houten voorwerp wat is aangevreten simpelweg in te vriezen. Doe je dit net zolang totdat het gehele voorwerp tot in de kern in bevroren is, dan kunnen de larven dit niet overleven.

Echter is dit voor de meeste voorwerpen niet mogelijk in verband met de omvang. In dit geval is chemische bestrijding van de kever een oplossing. Het is in zo’n geval verstandig om de hulp in te roepen van een professionele bestrijder. Ook bij grote overlast van de boktor luidt het advies om de hulp in te roepen van een (lokale) professional. Deze hebben ervaring in de bestrijding en kunnen je helpen met een duurzame oplossing waardoor overlast in de toekomst ook voorkomen kan worden.

Chemische bestrijding

Bij de chemische bestrijding wordt eerst zoveel mogelijk houtworm en pulp handmatig verwijderd. Dit gebeurt door het hout voor zover mogelijk uit elkaar te halen en het stof te verwijderen om de boorgangen vrij te krijgen. Vervolgens wordt het te behandelen oppervlakte behandelt met een professioneel bestrijdingsmiddel. Het middel wordt met een spuit en bij grote overlast met een pomp in de boorgangen van de houtworm gebracht. In het geval van een pomp gebeurt dit onder druk, zodat het middel diep in de boorgangen komt.

Schakel snel een professionele ongediertebestrijder in om binnen 24 uur al geholpen te worden bij de houtwormbestrijding. De bestrijding van houtworm kan tegen een lage prijs en bovendien hanteert een vakkundig bestrijdingsbedrijf een vast tarief. Belangrijk om te weten is dat als je in een huurhuis woont en de houtworm in de basis van je huis zit (dus niet alleen in meubels) de kosten van bestrijding meestal op de verhuurder zijn te verhalen.

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!