Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Zilvervisjes / Zilvervisjes in je huis

Zilvervisjes in je huis

Zilvervisjes in je huis is überhaupt al een vies idee, laat staan als je de zilvervisjes werkelijk voorbij ziet flitsen. Vochtige, warme plekken doen het goed bij de zilvervisjes, ze zitten daar in elke kleine kier en in ieder klein gaatje.

Zilvervisjes in je huis

Zijn zilvervisjes schadelijk voor je gezondheid?

Zilvervisjes in je huis heeft gevolgen voor jouw gezondheid. Direct of indirect krijg je last van de zilvervisjes. Als je allergisch bent voor zilvervisjes ondervind je direct last van zilvervisjes. Wanneer je echter zilvervisjes in je huis hebt, geeft dat aan dat er iets niet in orde is bij jou thuis. Hier gaat het dan meestal om de vochthuishouding die veel te hoog is. Daarnaast is vaak de ventilatie en luchtdoorstroming niet optimaal in huis. Dit bij elkaar is ook niet bevorderlijk voor jouw gezondheid.

Allergie

Wanneer je allergisch bent voor zilvervisjes merk je dat erg snel. Je hebt dan dezelfde symptomen als bij astma. Astma is een ontsteking in de longen, deze ontsteking is bij astma chronisch. Astma verdeel je onder in verschillende varianten. Allergisch astma, niet allergisch astma, inspanningsastma, ernstig astma en astma onder controle zijn de verschillende soorten. Bij een allergie voor zilvervisjes gaat het altijd om de variant allergisch astma. Dit veroorzaakt veel klachten, zoals:

 • benauwdheid
 • piepende adem
 • hoesten

Gezondheidsproblemen

Zilvervisjes leven altijd in een vochtige omgeving, dit betekent dat jij ook in deze dezelfde omgeving leeft. Een vochtige leefomgeving is ongezond voor je en brengt gezondheidsproblemen met zich mee. Het vervelende is dat de klachten pas optreden na een langere tijd. Klachten zoals neusverkoudheid, hoesten en vermoeidheid zijn voorbeelden van gezondheidsproblemen. In het ergste geval krijg je last van chronische verkoudheid. Naast het feit dat er klachten ontstaan door de vochtige leefomgeving, verzwakt het immuunsysteem ook flink.

Uitwerpselen van zilvervisjes

Zilvervisjes voeden zich voornamelijk met:

 • schimmels
 • suikers
 • cellulose

In de uitwerpselen van de zilvervisjes vind je deze schimmels terug. Deze dierlijke schimmels zijn ook besmettelijk voor mensen. Daarbij zorgt vocht er weer voor dat deze schimmels zich snel uitbreiden, hierdoor ontstaat huismijt. Huismijt is een klein, onzichtbaar, spinachtig beestje. De huismijt geeft een reactie op je huid in de vorm van eczeem. Dit zijn vaak bultjes wat gepaard gaat met jeuk. Ook zorgt huismijt voor de symptomen van astma.

Huidschilfers van zilvervisjes

Naast dat je uitwerpselen van de zilvervisjes tegenkomt, is het ook mogelijk dat je huidschilfers van het zilvervisje ziet liggen. Ook deze liggen op de donkere en vochtige plekken in huis. De huidschilfers lijken veel op kleine stofdeeltjes. Probeer deze plekken zoveel mogelijk schoon te houden. Huidschilfers kunnen namelijk een allergische reactie geven.

Een vies idee

Wanneer je last hebt van zilvervisjes in je huis, heeft dit veel invloed op je woongenot. Het is een vies idee, bovenal erg onhygiënisch en zilvervisjes tasten etenswaren aan. Vooral fruit, groenten en brood zijn geliefd. Het is handig om deze producten afgesloten te bewaren. Je ziet nauwelijks als er is gegeten van jouw groenten en fruit, maar toch is het erg onhygiënisch en een onsmakelijk idee dat er ongedierte op jouw eten heeft gezeten.

Onhygiënisch: zilvervisjes in je huis

Alleen het idee al dat er zilvervisjes in je huis zitten, is vies. Je huis voelt niet schoon en dus ook niet hygiënisch. Vaak leven de zilvervisjes op plekken waar het vochtgehalte erg hoog is. Op deze plekken zitten ook schimmels verborgen. Een van de voedingsbronnen van het zilvervisje is ook een schimmel. De zilvervisjes zorgen ervoor dat de schimmel alleen maar groter wordt en uiteindelijk ook naar andere plekken in het huis wordt verplaatst.

Zilvervisjes in je huis bestrijden

Van zilvervisjes in je huis wil je natuurlijk meteen af, zeker nu je weet wat zilvervisjes voor jouw gezondheid betekenen. Je kunt proberen zilvervisjes zelf te bestrijden met een zilvervisjesval of zilvervisjesspray. Dit vergt echter wel wat ervaring om ze snel en effectief te bestrijden. Aangezien je wellicht al gezondheidsklachten ondervindt of graag wilt voorkomen, is het best om direct hier een professionele ongediertebestrijder in te schakelen voor een effectieve zilvervisjesbestrijding. Ook als blijkt dat je last hebt van ovenvisjes of papiervisjes in je huis is onze ongediertebestrijder je van dienst. Het onderscheid tussen zilvervisjes, papiervisjes of ovenvisjes is soms lastig te zien.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
 • Snel van je probleem af
 • Eerlijk & transparant
 • Vrijblijvend advies
 • Bestrijding door een vakman
 • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!