Zilvervisjes in je huis

Zilvervisjes in je huis is überhaupt al een vies idee, laat staan als je de zilvervisjes werkelijk voorbij ziet flitsen. Vochtige, warme plekken doen het goed bij de zilvervisjes, ze zitten daar in elke kleine kier en in ieder klein gaatje. Het zilvervisje zorgt voor bepaalde effecten op je leefomgeving waardoor het bestrijden van zilvervisjes wordt aangeraden.

Een vies idee

Wanneer je last hebt van zilvervisjes in je huis, heeft dit veel invloed op je woongenot.

  • Het is een vies idee
  • Ze brengen schade toe
  • Het is bovenal erg onhygiënisch

Vervolgens ben je alleen maar bezig om de zilvervisjes te bestrijden en de deur uit te zetten. Bij een grote plaag kan het bovendien erg lang duren voordat alle zilvervisjes echt weg zijn.

Etenswaren worden aangetast

Zilvervisjes zijn gek op:

  • schimmels
  • cellulose
  • suikers

Vooral fruit, groenten en brood zijn geliefd. Het is handig om deze producten afgesloten te bewaren. Je ziet nauwelijks als er is gegeten van jouw groenten en fruit, maar toch is het erg onhygiënisch en een onsmakelijk idee dat er ongedierte op jouw eten heeft gezeten.

Onhygiënisch: zilvervisjes in je huis

Alleen het idee al dat er zilvervisjes in je huis zitten, is vies. Je huis voelt niet schoon en dus ook niet hygiënisch. Vaak leven de zilvervisjes op plekken waar het vochtgehalte erg hoog is. Op deze plekken zitten ook schimmels verborgen. Een van de voedingsbronnen van het zilvervisje is ook een schimmel. De zilvervisjes zorgen ervoor dat de schimmel alleen maar groter wordt en uiteindelijk ook naar andere plekken in het huis wordt verplaatst.

Uitwerpselen van zilvervisjes

De uitwerpselen van zilvervisjes zijn ook erg vervelend. Je komt ze tegen op donkere en warme plekken. Vaak zijn het zeer kleine, zwarte bolletjes die veel weg hebben van zwarte peperkorrels. Daarnaast kan je ook kleine gele plekken tegenkomen in jouw huishouden. Dit is ook afkomstig van het zilvervisje.

Huidschilfers van zilvervisjes

Naast dat je uitwerpselen van de zilvervisjes tegenkomt, is het ook mogelijk dat je huidschilfers van het zilvervisje ziet liggen. Ook deze liggen op de donkere en vochtige plekken in huis. De huidschilfers lijken veel op kleine stofdeeltjes. Probeer deze plekken zoveel mogelijk schoon te houden. Huidschilfers kunnen namelijk een allergische reactie geven.

Zilvervisjes in je huis bestrijden

Van zilvervisjes in je huis wil je natuurlijk meteen af. Het is mogelijk om zilvervisjes zelf te bestrijden met bijvoorbeeld een zilvervisjesval of zilvervisjesspray. Voor een effectieve zilvervisjesbestrijding schakel je echter het best meteen hier een professionele ongediertebestrijder in. Ook als blijkt dat je last hebt van ovenvisjes of papiervisjes in je huis is onze ongediertebestrijder je van dienst. Het onderscheid tussen zilvervisjes, papiervisjes of ovenvisjes is soms lastig te zien namelijk.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!