Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Houtwormen / Houtwormen zelf bestrijden

Houtwormen zelf bestrijden

Houtworm voedt zich met hout. Doordat houtworm houten voorwerpen aantast, verzakt de draagkracht hiervan. Bij houten constructies kan dat zelfs leiden tot instortingsgevaar. Daarom moet je zo snel mogelijk houtworm bestrijden. Wil je zelf houtworm bestrijden, dan vertellen wij je hier wat dat inhoudt.

Houtwormen zelf bestrijden

Hoe kom ik van houtworm af?

Zelf houtworm bestrijden is niet eenvoudig. Je moet zorgen dat zowel de eitjes, de houtwormlarven als de volwassen houtwormkevers doodgaan. Zorg dat je geen enkele houtworm vergeet te bestrijden, anders heb je binnen de kortste keren opnieuw last van houtworm. Zelf houtworm bestrijden kan op verschillende manieren. Zorg ervoor dat je te allen tijde aan je eigen gezondheid denkt. Zelf houtworm bestrijden kun je met:

  • gif
  • petroleum
  • hitte of kou

Houtworm bestrijden met gif

Zelf houtworm bestrijden is mogelijk met gif. Dit gif is meestal op basis van permethrin, wat ook wel bekend staat als de houtwormdood. Toch raden wij je af om zelf met gif bezig te gaan. Gif wat voor particulieren verkrijgbaar is om houtworm te bestrijden, is erg gevaarlijk voor de gezondheid. Houtworm bestrijden met gif kun je het beste overlaten aan houtwormspecialisten.

Houtworm bestrijden met petroleum

Zelf houtworm bestrijden met petroleum is ook een mogelijkheid. Smeer het aangetaste hout door houtworm volledig in met petroleum. Zodra houtworm in aanraking komt met het middel gaan ze dood. Het nadeel van deze bestrijdingsmethode tegen houtworm is dat het middel niet overal in het hout komt. Je bestrijdt dan enkel de houtworm die aan het oppervlak van het hout zitten. Daarbij gaan de eitjes van houtworm niet dood door petroleum.

Houtworm bestrijden met hitte of kou

Houtworm kan niet tegen extreme hitte en ook niet tegen intense kou. Om zelf houtworm te bestrijden met hitte, moet je voorwerpen tot in ieder geval 55 graden een half uur verhitten in een oven. Houten voorwerpen moet je twee weken in de vriezer leggen om zelf houtworm te bestrijden met kou. Het nadeel van deze bestrijdingsmethoden tegen houtworm is dat het enkel mogelijk is bij kleine, houten voorwerpen die in een oven of vriezer passen. Zelf houtworm bestrijden in je houten vloer, grote houten meubels of een houten constructie gaat dus niet lukken.

Houtworm voorkomen

Om schade aan houten constructies door houtworm te voorkomen, dien je preventieve maatregelen te nemen. Check altijd hout op houtworm voordat je dit in huis haalt. Behandel onbewerkt hout met een beschermende laag als lak, olie of beits. Houtworm houdt namelijk niet van hout dat al een bewerking heeft ondergaan. Houtworm voorkomen kan je een hoop ellende besparen.

Hulp bij houtworm bestrijden?

Er zijn verschillende middelen verkrijgbaar om zelf houtworm te bestrijden. Deze middelen zijn echter erg schadelijk voor je gezondheid. Ook is de aantasting van hout zelden van buiten zichtbaar, waardoor je gemakkelijk delen mist waar houtworm in zit. Daarom raden wij je af om houtworm zelf te bestrijden, maar om de hulp in te schakelen van een houtwormspecialist.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!