Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Tips tegen vliegen

Je kent het wel: in de zomer zit je lekker buiten en je wordt constant lastiggevallen door rondzoemende vliegen. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk van deze vliegenplaag afkomen. Veel mensen pakken direct hun vliegenmepper erbij, maar zijn vaak niet bewust van enkele handige tips.

Vliegen direct laten bestrijden

call 085 - 800 1123

96% beveelt ons aan

Vliegen bestrijden?

  • Altijd een lokale bestrijder
  • Vrijblijvend advies
  • Afspraak binnen 24 uur
  • Zónder voorrijkosten
  • Particulier en zakelijk
085 - 800 1123

96% beveelt ons aan

Planten

Wat veel mensen niet weten, is dat basilicum ook een afstotende werking heeft op vliegen. Bovendien ruikt basilicum aangenaam in huis. Zet een plantje neer of strooi wat basilicum op strategische plekken, zodat vliegen wel twee keer nadenken voordat ze je huis binnendringen. Behalve basilicum hebben vliegen ook een hekel aan de geur van lavendel. Strooi wat lavendel door je huis of zet een paar plantjes neer. Als je zowel basilicum als lavendel in je huis hebt, is de kans op vliegenoverlast aanzienlijk kleiner.

Knoflook

Net als veel andere dieren hebben vliegen tevens een hekel aan de geur van knoflook. Maar alleen knoflook ophangen in huis, is niet genoeg om de overlast het hoofd te bieden. Zorg dat je de knoflook bijvoorbeeld kookt, waardoor er als het ware een bouillon ontstaat. Als je deze bouillon bij je raam zet, merk je dat de vliegenoverlast binnen de kortste keren drastisch verminderd is. Behalve knoflook heeft de vlieg ook een hekel aan de geur van ui. Leg ergens ajuin neer of een aftreksel ervan en je stoot de vliegen op een effectieve manier af.

Vliegenlinten

Als de vliegen niet weggaan door middel van bepaalde geuren als lavendel of basilicum moet je een andere bestrijdingsmethode hanteren. Je kan tegenwoordig zogenoemde vlieglinten kopen. Deze vliegenlinten zijn aantrekkelijk voor vliegen, maar zodra ze erop zitten komen ze niet meer weg. Dit als gevolg van het feit dat de linten zijn ingesmeerd met een plakkerige substantie. Vliegen vertonen kuddegedrag en komen dus snel op zo’n lint af als ze merken dat andere vliegen daar ook op zitten. Het resultaat is dat je binnen de kortste keren alle vliegen vangt, simpel door een lint neer te hangen.

Tips tegen vliegen niet geholpen?

Bovenstaande tips helpen je bij het effectief bestrijden van vliegen, zowel binnenshuis als buitenshuis. Heb je nog steeds last van vliegen? Neem contact met ons op voor professionele bestrijding tegen vliegenoverlast.