Vliegen bestrijden

Vliegenoverlast is nooit prettig. Vliegen in huis die massaal op je eten gaan zitten en de hele tijd om je hoofd heen zoemen. Vanzelfsprekend wil je hier zo snel mogelijk vanaf. Er zijn tal van manieren om deze vliegen het hoofd te bieden. Sommigen lossen vliegenoverlast op door middel van vliegenvallen of bepaalde planten. Het is verstandig om er in eerste instantie voor te zorgen dat vliegen zo weinig mogelijk kans hebben om je huis binnen te dringen. Doe dit door middel van horrengaas, hanteer deze tips tegen vliegen of neem contact op met ons voor professioneel vliegen bestrijden.

Komen vliegen op licht af?

De meeste vliegen worden in grote mate aangetrokken door lichtbronnen. Dit is dan ook de reden dat vliegen zich massaal verzamelen op een raam of op een lamp. Vliegen hebben namelijk een erg goed ontwikkeld zicht. Vliegen kunnen zelfs Uv-licht waarnemen. Hierdoor worden ze zo sterk aangetrokken tot lichtbronnen. Zorg er dus in ieder geval voor dat er niet onnodig lichtbronnen staan te branden. Als je dat wel doet, komen vliegen daar in korte tijd massaal op af en blijven ze plakken aan je lamp. Zorg ook voor horrengaas voor je ramen en deuren om vliegen te weren.

Met azijn vliegen bestrijden

Azijn is een effectieve bestrijdingsmethode tegen vliegen. Zodra insecten als vliegen namelijk in contact komen met azijn, worden ze als het ware verlamd en kan je ze zo verwijderen.

  • Met azijn met zeep en water.
  • De vliegen worden aangetrokken door de zoete geur van de zeep en komen eropaf.
  • Vervolgens vallen ze in het mengsel met onder andere azijn erin en komen ze niet meer uit de val.

Kruidnagel als middel tegen vliegen

Wat veel mensen niet weten, is dat kruidnagel ook een effectief middel is om vliegen weg te jagen. Stop wat kruidnagel bijvoorbeeld in een appel en leg die op een strategische plek in je huis. Het is ook mogelijk om wat kruidnagel in een bakje water te leggen en dat bakje op een handige plek neer te zetten. De geur van de kruidnagel jaagt vliegen in zo’n mate weg dat je een paar dagen na het opzetten van deze val waarschijnlijk geen last meer hebt van vliegen.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!