Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Vliegen / Vliegen bestrijden

Vliegen bestrijden

Als vliegen in huis massaal op je eten zitten en de hele tijd om je hoofd zoemen, mag je spreken van vliegenoverlast. Vanzelfsprekend wil je hier zo snel mogelijk vanaf. Heb je last van een vliegenplaag? Het is beter om te voorkomen dat je last krijgt van een vliegenplaag. Als dit echter te laat is, moet je overgaan tot het bestrijden van vliegen.

Vliegen bestrijden

Overlast door vliegen

Als het buiten kouder wordt, gaan klustervliegen massaal op zoek naar beschutting. Ze vliegen dan in grote clusters naar gebouwen voor bescherming. Soms bestaan die clusters uit wel duizenden vliegen. Een paar vliegen veroorzaken geen overlast, maar als de vliegen grote clusters vormen, veroorzaken ze wel overlast en dan wil je vliegen bestrijden. In de zomer heb je minder kans op overlast van vliegen, maar dat betekent niet dat ze nooit overlast veroorzaken in warmere tijden. Zo kunnen klustervliegen wel met een paar honderd op je raam gaan zitten, omdat ze altijd op licht afkomen.

Vliegen zelf bestrijden

Er zijn tal van manieren om deze vliegen het hoofd te bieden. Sommigen lossen vliegenoverlast op door middel van vliegenvallen of bepaalde planten. Het is verstandig om er in eerste instantie voor te zorgen dat vliegen zo weinig mogelijk kans hebben om je huis binnen te dringen. Doe dit door middel van horrengaas, hanteer deze tips tegen vliegen of neem contact op met ons voor professioneel vliegen bestrijden.

Horrengaas tegen vliegen

De meest eenvoudige en doeltreffende oplossing om te voorkomen dat vliegen binnenshuis overlast veroorzaken, is door horrengaas voor ramen en deuren te laten installeren. Zorg ook dat je kieren en gaten op een juiste manier afsluit. Vliegen gebruiken namelijk elke beschikbare opening om een huis binnen te komen. Dit horrengaas houdt helaas niet alle vliegen tegen. Vliegen komen vaak ook via dakpannen een huis binnen. Als je dakpannen op je huis hebt, is het onmogelijk om alle gaten en kieren dicht te houden voor vliegen. Bel ons voor professionele bestrijding.

Komen vliegen op licht af?

De meeste vliegen worden in grote mate aangetrokken door lichtbronnen. Dit is dan ook de reden dat vliegen zich massaal verzamelen op een raam of op een lamp. Vliegen hebben namelijk een erg goed ontwikkeld zicht. Vliegen kunnen zelfs Uv-licht waarnemen. Hierdoor worden ze zo sterk aangetrokken tot lichtbronnen. Zorg er dus in ieder geval voor dat er niet onnodig lichtbronnen staan te branden. Als je dat wel doet, komen vliegen daar in korte tijd massaal op af en blijven ze plakken aan je lamp. Zorg ook voor horrengaas voor je ramen en deuren om vliegen te weren.

Vliegen vangen met een vliegenval

Als je echt enorme overlast ondervindt van de vliegen, is het tijd om actie te ondernemen.

  • Er zijn veel verschillende soorten vliegenvallen te koop, maar veel vallen kan je ook zelf maken. Bakjes met een suikerhoudende drank of zoetige geuren hebben een enorme aantrekkingskracht op vliegen.
  • Een andere manier om ze te vangen, is een hangende strip met plakkend spul en een zoete geur. Vliegen komen op de zoete geur af en zodra ze landen op de strip, plakken ze vast en kunnen ze onmogelijk nog wegkomen.

Met azijn vliegen bestrijden

Azijn is een effectieve bestrijdingsmethode tegen vliegen. Zodra insecten als vliegen namelijk in contact komen met azijn, worden ze als het ware verlamd en kan je ze zo verwijderen.

  • Maak een mengsel van azijn, zeep en water en doe dit in een bakje.
  • De vliegen worden aangetrokken door de zoete geur van de zeep en komen eropaf.
  • Vervolgens vallen de vliegen in het mengsel en komen niet meer uit de val.

Kruidnagel als middel tegen vliegen

Wat veel mensen niet weten, is dat kruidnagel ook een effectief middel is om vliegen weg te jagen. Stop wat kruidnagel bijvoorbeeld in een appel en leg die op een strategische plek in je huis. Het is ook mogelijk om wat kruidnagel in een bakje water te leggen en dat bakje op een handige plek neer te zetten. De geur van de kruidnagel jaagt vliegen in zo’n mate weg dat je een paar dagen na het opzetten van deze val waarschijnlijk geen last meer hebt van vliegen.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!