Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Vliegen / Vliegenplaag

Vliegenplaag

Een vliegenplaag kan erg storend zijn, zowel binnen als buiten. De meest voorkomende vliegen in en rondom je huis zijn huisvliegen, fruitvliegen en vleesvliegen. Deze vliegen leven allemaal op voedsel en ontlasting.

Vliegenplaag

Vliegen in huis

Als je buiten een vliegenplaag buiten hebt, gaan ze bijvoorbeeld op je limonade en je stuk vlees af. Als ze eenmaal hun weg hebben gevonden, kom je er maar moeilijk vanaf. Ook een vliegenplaag in huis levert de nodige problemen op. Klustervliegen komen bijvoorbeeld grootschalig op licht af en voor je het weet, is je hele zolder bewoond met vliegen. Zorg ervoor dat je niet alle spinnenwebben kapotmaakt, want spinnen zijn de natuurlijke vijand van de vlieg. Als je alle spinnenwebben stelselmatig sloopt, heeft de vlieg geen natuurlijke vijand meer.

Voedselbronnen

Vliegen komen altijd in grote getale op voedsel af. Zowel gewoon voedsel als bedorven voedsel hebben een grote aantrekkingskracht op vliegen.

  • Het is daarom belangrijk dat je voedsel, zowel binnenshuis als buitenshuis, altijd afdekt en wegstopt.
  • Zodra je eten weggooit, sluit dan ook je prullenbak goed af. Vliegen zitten vaak op prullenbakken en vuilnisbakken, omdat mensen ze niet goed afsluiten. Ook als je huis alleen bepaalde etensgeuren bevat, komen vliegen daar al op af.
  • Behalve voedsel, eten vliegen ook ontlasting op grote schaal. Raap eventuele hondendrollen in je tuin dus direct op.

Zijn vliegen schadelijk?

De vlieg die je het meest tegenkomt, is naar alle waarschijnlijkheid de kamervlieg. Deze vlieg staat erom bekend dat ie vaak indirect ziektes overbrengt. De kamervlieg zorgt voornamelijk voor huid- en oogziektes, zoals oogontsteking, buiktyfus, salmonella en cholera. Vliegen leven van rottend voedsel en ontlasting. Dit eetpatroon zorgt ervoor dat ziektes uit deze voedselbronnen worden opgenomen en verspreid zodra ze ergens anders zitten. Je loopt kans op besmetting als je in contact komt met eten of andere voorwerpen waar vliegen op gebraakt of gepoept hebben.

Vliegen bestrijden

Logisch dat je snel van je vliegen in huis af wilt. Maar hoe? Lees eens onze tips tegen vliegen. Probeer de vliegen te vangen. Lukt het niet, schakel dan onze professionele ongediertebestrijder in

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!