Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Spreekbeurten

Moet jij binnenkort een spreekbeurt houden op school? Wij helpen je! Hieronder vind je tips over het maken en geven van een spreekbeurt. Op onze site vind je allerlei interessante informatie als je je spreekbeurt over ongedierte houdt. We hebben zelfs een aantal kant-en-klare spreekbeurten voor je gemaakt.

Spreekbeurt over ongedierte

Onderwerp kiezen

Voordat je een spreekbeurt kunt houden, moet je allereerst een onderwerp kiezen. Vind je het lastig om een onderwerp te vinden, dan is het beter om eerst een categorie uit te zoeken. Het is vooral belangrijk dat je iets kiest wat je zelf leuk vindt, waarvan je denkt dat je klas het interessant vindt en waar genoeg over te vertellen is.

Materiaal verzamelen

Als je een spreekbeurt moet houden, dan is een goede voorbereiding erg van belang. ‘Even’ een spreekbeurt maken, gaat niet. Ruim van te voren begin je met materiaal verzamelen. Denk hierbij aan informatie in boeken, in tijdschriften en op het internet. Denk eraan dat je noemt waar je informatie vandaan hebt gehaald, ook wel bronvermelding.

Informatie ordenen

Al het materiaal wat je gevonden hebt, lees je door en orden je. Vaak heb je veel te veel aan informatie, dus dan bepaal je wat je wat jij het belangrijkste vindt om te vertellen. Het handigste is om je onderwerp in subonderwerpen te verdelen en zo de informatie te kiezen. Dan schrijf je je spreekbeurt helemaal uit en lees je het een aantal keer hardop voor. Vervolgens maak je een samenvatting door de belangrijkste woorden op papier te zetten.

Oefenen, oefenen, oefenen!

Oefen je spreekbeurt heel vaak. Je zult zien dat het elke keer beter gaat. Gebruik alleen je papier met de belangrijkste woorden en probeer van daaruit je verhaal te vertellen. Doe echt zoveel mogelijk uit je hoofd. Neem de tijd op en kort zo nodig je spreekbeurt in.

Tips

  • Oefen voor je ouders of voor de spiegel en vraag om tips
  • Als je zenuwachtig bent, adem dan rustig en in en uit
  • Blijf zoveel mogelijk de klas in kijken
  • Laat eventuele voorwerpen pas op het laatst rond gaan
  • Vraag aan het einde of er nog vragen zijn
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!