Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Mollen / Spreekbeurt over mollen

Spreekbeurt over mollen

Houd je jouw spreekbeurt over mollen? Wat leuk! Hieronder vind je de belangrijkste informatie over mollen.

Spreekbeurt over mollen

Mollen

Mollen zijn zoogdieren die ondergronds leven. Wij zien vaak alleen de molshopen in de tuin. Leer hier meer voor je spreekbeurt over mollen.

Uiterlijk van een mol

Mollen hebben een korte vacht die zwart van kleur is. Doordat de haren willekeurig zijn geplaatst in de huid, kunnen mollen even gemakkelijk voor- als achterwaarts door hun gangen bewegen. Mollen hebben grote voorpoten met tien vingers waarmee ze ondergronds gangen graven. Daarnaast heeft de mol een spitse snuit met snorharen en een klein staartje. Mollen zijn 11 tot 16 cm groot en wegen tussen de 65 en 140 gram.

Hoe leven mollen?

Mollen komen overal waar de grond geschikt is om te graven, dus niet te zandig, te vochtig of te stenig. Mollen leven erg op zichzelf, behalve wanneer de paartijd aanbreekt, want dan gaan ze op zoek naar een partner om mee te paren. Mollen eten bijna alle dieren wat ze aantreffen in hun gangen, maar regenwormen eten ze het liefst. Daarom moet de grond ook niet te zuur zijn waar ze leven. Maar ook andere insecten, weekdieren en zelfs kikkers eten mollen.

Mollennest

De mannetjes gaan op zoek naar vrouwtjes als de paartijd aanbreekt in februari tot april. Ze verlaten dan hun territorium en graven lange gangen, totdat ze een vrouwtje vinden. De jongen worden geboren in mei of juni. Het vrouwtje werpt vaak 3 tot 6 jongen, nadat ze hen ongeveer 28 dagen heeft gedragen. Na twee maanden zijn de jongen groot genoeg om het nest te verlaten en een eigen territorium te zoeken.

Molshopen in de tuin

Mollen graven gangen aan de oppervlakte, maar vooral ook dieper gelegen gangen. Soms wel tot een diepte van 120 cm. De uitgegraven grond wordt gebruikt om de wangen van de gangen te verstevigen. De grond wat niet nodig is, wordt met de achterpoten naar boven gewerkt, waardoor dus de molshopen ontstaan. Dit ook meteen een uitgang, waardoor mollen gevonden nestmateriaal mee terug het nest innemen. Het nest bestaat uit bladeren, gras, papier en ander materiaal dat zacht is.

Weetjes over de mol

  • Wist je dat mollen niet blind zijn, maar gewoon enorm slechte ogen hebben?
  • Wist je dat men geloofd dat mollenpoten geluk brengen?
  • Wist je dat de mol niet meer een beschermd dier is?
  • Wist je dat de vacht van de mol wordt gebruikt voor kleding?
  • Wist je dat mollen per uur een gang van 15 meter kunnen graven?

Succes met je spreekbeurt!

Zo, nu hebben we je aardig op weg geholpen hè? Je moet natuurlijk niet letterlijk deze spreekbeurt over mollen overnemen. Probeer er je eigen verhaal van te maken, zodat het natuurlijk overkomt!

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!