Tips tegen mollen

Tips tegen mollen

Als je net je gazon weer strak hebt gemaakt, heb je natuurlijk geen zin in mollen in je tuin. De molshopen verpesten het hele aangezicht. Hieronder lees je een paar tips, zodat je de mollen effectief kan bestrijden. Mollen bestrijden kan op veel verschillende manieren. Behalve zelf actie ondernemen, kan je de mollen ook ontmoedigen om überhaupt in je tuin te graven.

Hoe voorkom ik mollen in m’n tuin?

Voorkomen is beter dan genezen. Zorg er dus in de eerste plaats voor dat je tuin niet aantrekkelijk is voor mollen. Mollen gaan snel graven in een tuin waar ze niet gehinderd worden, zoals een strak gazon. Als er genoeg bomen in je tuin staan, is de mol geneigd om daar niet te gaan graven. Het is namelijk ontzettend lastig voor mollen om ergens te graven als ze worden gehinderd door boomwortels.

Geluiden en trillingen tegen mollen

Mollen hebben een enorme hekel aan trillingen, frequenties en andere geluiden. Een mollenverjager stuurt om de zoveel seconden een trilling de gegraven gangetjes in waardoor de mollen snel vertrekken. Je kan ook een omgekeerde fles in een molshoop zetten. De wind die erlangs raast, produceert ook geluiden die de mol als vervelend ervaart. Je kan ook bijvoorbeeld het luidsprekertje uit een muziekkaart halen en die in een glazen buisje in de molshoop stoppen. Mollen haten dit constante geluid en verlaten snel je tuin.

Aan welke geuren hebben mollen een hekel?

Mollen staan er ook om bekend dat ze een hekel hebben aan bepaalde geuren. De keizerskroon of de kruisbladwolfsmelk zijn planten die beiden wel een meter hoog worden. Plant deze planten op strategische plekken in je tuin. De geur van deze planten schrikt mollen af en ze gaan dan snel op zoek naar ander territorium. Als je niet je hele tuin wilt volplanten met allerlei planten, dan kan je ook een geurmiddeltje tegen mollen in de winkel kopen. Plaats dit in de molshoop en de mol vertrekt gegarandeerd vanwege de geuren die verspreid worden.

Mollen vangen

Heb je dit allemaal geprobeerd, maar heb je nog steeds last van mollen in je tuin? Dan is het verstandig om de mollen te vangen. Dit kan je doen door middel van een mollenklem of een mollenkoker.

  • Als je een mollenklem in de molshoop plaatst, hoef je alleen maar te wachten totdat de mol naar boven komt. De mol zit dan direct vast in de klem.
  • De mollenkoker is een meer diervriendelijke oplossing. De koker zorgt er alleen voor dat de mol wordt gevangen, maar wel in leven blijft.

Bel ons op voor professionele mollenbestrijding.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!