Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Mollen / Tips tegen mollen

Tips tegen mollen

Veel zoogdieren leven bovengronds, maar er is ook een zoogdier die onder de grond leeft en soms wel gangen van 200 meter lang graaft. Dat is natuurlijk de mol. De mol heeft een zwarte vacht met flexibele haren, waardoor het geen probleem is als ie achterstevoren door een gegraven gang heen moet. Zodra het voorjaar wordt, komen de mollen in actie en planten zich voort.

Tips tegen mollen

Hoe voorkom ik mollen in m’n tuin?

Mollen bestrijden kan op veel verschillende manieren. Behalve zelf actie ondernemen, kan je de mollen ook ontmoedigen om überhaupt in je tuin te graven. Voorkomen is beter dan genezen, daarom vind je hier tips tegen mollen. Zorg er dus in de eerste plaats voor dat je tuin niet aantrekkelijk is voor mollen. Mollen gaan snel graven in een tuin waar ze niet gehinderd worden, zoals een strak gazon. Als er genoeg bomen in je tuin staan, is de mol geneigd om daar niet te gaan graven. Het is namelijk ontzettend lastig voor mollen om ergens te graven als ze worden gehinderd door boomwortels.

Geluiden en trillingen tegen mollen

Mollen hebben een enorme hekel aan trillingen, frequenties en andere geluiden. Een mollenverjager stuurt om de zoveel seconden een trilling de gegraven gangetjes in waardoor de mollen snel vertrekken. Je kan ook een omgekeerde fles in een molshoop zetten. De wind die erlangs raast, produceert ook geluiden die de mol als vervelend ervaart. Je kan ook bijvoorbeeld het luidsprekertje uit een muziekkaart halen en die in een glazen buisje in de molshoop stoppen. Mollen haten dit constante geluid en verlaten snel je tuin.

Aan welke geuren hebben mollen een hekel?

Mollen staan er ook om bekend dat ze een hekel hebben aan bepaalde geuren. De keizerskroon of de kruisbladwolfsmelk zijn planten die beiden wel een meter hoog worden. Plant deze planten op strategische plekken in je tuin. De geur van deze planten schrikt mollen af en ze gaan dan snel op zoek naar ander territorium. Als je niet je hele tuin wilt volplanten met allerlei planten, dan kan je ook een geurmiddeltje tegen mollen in de winkel kopen. Plaats dit in de molshoop en de mol vertrekt gegarandeerd vanwege de geuren die verspreid worden.

Mollen vangen

Heb je dit allemaal geprobeerd, maar heb je nog steeds last van mollen in je tuin? Dan is het verstandig om de mollen te vangen. Dit kan je doen door middel van een mollenklem of een mollenkoker.

  • Als je een mollenklem in de molshoop plaatst, hoef je alleen maar te wachten totdat de mol naar boven komt. De mol zit dan direct vast in de klem.
  • De mollenkoker is een meer diervriendelijke oplossing. De koker zorgt er alleen voor dat de mol wordt gevangen, maar wel in leven blijft.

Tips tegen mollen niet voldoende?

Hebben onze tips je niet geholpen? Bel ons op voor professionele mollenbestrijding. Wij helpen je van de mollen in de tuin af.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!