Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Mollen / Mollen in de tuin

Mollen in de tuin

Mollen graven het hele jaar door gangen om van plek naar plek te komen. Deze ondergrondse gangenstelsels zorgen voor een veilig toekomen voor de mol. Het overtollige zand graven de mollen naar achter, waardoor je soms molshopen in je tuin aantreft.

Mollen in de tuin

Hoe houd ik mollen weg uit m’n tuin?

Het kan enorm vervelend zijn als deze molshopen het aanzicht van je tuin verpesten. Gelukkig zijn er veel verschillende manieren om deze mollen in de tuin te bestrijden. Als je mollen wilt wegjagen uit je tuin hoeft dit niet te betekenen dat je ze meteen moet doden. Je kan het de mollen al erg lastig maken door een tuin te hebben met veel bomen. Een mol graaft gemakkelijk een gat in een gazon, maar het is vrijwel onmogelijk voor ze om door boomwortels heen te graven. Het wordt voor mollen dan minder aantrekkelijk om daar te gaan graven, omdat het ze zo moeilijk wordt gemaakt.

Mollen in de tuin vangen

Een andere manier om te voorkomen dat de molshopen in je tuin zich uitbreiden, is door de mollen te vangen. Dit kan je doen met een kooi of met een schep.

  • De kooi plaats je in de mollengang en zodra de mol naar boven wil komen, zit ‘ie in de kooi.
  • Schep de mol uit de gang als de mol bijna aan de oppervlakte is en maak hierna snel de gang dicht, zodat je geen last meer hebt van de molshoop.

Mollen in de tuin verjagen

Mocht dit allemaal niet baten, probeer dan simpelweg de mollen te verjagen. Dit kan je op meerdere manieren doen. Mollen houden niet van harde geluiden en trillingen, dan gaan ze er meestal vandoor. Ook hebben ze een hekel aan bepaalde planten en geuren. Als je bepaalde planten in je tuin zet, is de kans op een molshoop in je tuin veel kleiner. Je kunt er door middel van een hek natuurlijk ook voor zorgen dat de mollen überhaupt niet in je tuin komen. Neem contact met ons op voor de meest effectieve oplossing qua mollenbestrijding.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!