Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Mollen bestrijden; 5 diervriendelijk manieren!

Door Fleur 2 min leestijd2 maart 2020
mollen bestrijden diervriendelijke manieren

Mollen heb je liever niet in je tuin. Er ontstaan overal molshopen in het gras en ze verpesten je planten. Ondanks het feit dat mollen ook heel nuttig zijn, kan je dit beestje beter wel bestrijden. Gelukkig zijn er genoeg manieren om mollen te bestrijden op een diervriendelijke manier.

Mollengaas

Om mollen uit je tuin te weren kan je mollengaas gebruiken. Dit is een diervriendelijke manier van mollen bestrijden. Mollengaas beschermd je gazon tegen mollen. Dit speciale gaas wordt onder de grond aangelegd, zodat de mollen hier geen gangen meer kunnen graven. Ze kunnen hier simpelweg niet doorheen. Meestal kan mollengaas alleen worden aangelegd bij een nieuw gazon.

Keizerskronen planten

Keizerskronen zijn planten uit de leliefamilie die geuren afgeven waar mollen niet tegen kunnen. Je kunt met deze planten in je tuin de mollen op afstand houden. De geur wordt verspreid door de wortels in de grond waarop mollen direct rechtsomkeert gaan. Het is dus verstandig om dit mollenkruid rondom je gazon te planten. Let wel op, want het melksap van dit kruid blijkt giftig.

Trillingen

Een andere diervriendelijke manier om mollen te verjagen zijn apparaten die je in de winkel kunt kopen die om de zoveel seconden trillingen in de grond afgeven. Door deze trillingen blijft de mol weg. Dit apparaat kan je bijvoorbeeld naast een molshoop neerzetten.

Glazen flessen

Door lege glazen flessen half in de grond te stoppen kan je ook mollen uit je tuin weren. De wind in de fles maakt geluid onder de grond waar mollen niet van houden. Mollen zien dan wel slecht, maar hebben een enorm goed gehoor. Door dit vervelende geluid gaan ze hoogstwaarschijnlijk een andere plek opzoeken om te graven.

Mollenvanger, professionele ongediertebestrijding

Last van mollen in je tuin? En lukt het je niet om zelf mollen te verdrijven? Een professionele mollenvanger kan je goed helpen. Zij zijn gespecialiseerd in het weren of vangen van mollen en weten dus precies wat ze moeten doen om je tuin molvrij te maken. Mollen kunnen worden gevangen met speciale kooien (levend), maar ook met mollenklemmen. De mollen hebben dan een snelle en pijnloze dood. Specialisten weten precies hoe deze mollenklemmen het beste kunnen worden geplaatst.

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!