Mogen wij je helpen?

Ratten bestrijding in Leiden
Jouw ongediertebestrijder staat voor je klaar.
Bel ons
071 - 7811123

Terugbelafspraak maken?

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ

Direct contact!

  • Specialist uit je buurt
  • Vrijblijvend advies
  • Vakkundige bestrijding
  • Geholpen binnen 24 uur
  • Zónder voorrijkosten

Ratten bestrijden in Leiden

Ratten zijn ontzettend hinderlijk ongedierte om in huis hebben. Ze zijn niet alleen in staat om veel schade aan te richten, maar vormen ook een gevaar voor de gezondheid van mensen en dieren. Ratten dragen namelijk allerlei verschillende soorten virussen, bacteriën en parasieten met zich mee. Schakel daarom bij overlast van een rattenplaag direct een ervaren ongediertebestrijder in. Voor een afspraak binnen 24 uur ben je bij onze professionele rattenbestrijders uit Leiden aan het juiste adres. Wij bestrijden dagelijks ratten in Leiden en omgeving, dus ook in Nieuwe Wetering, Oude Wetering en Zoeterwoude bieden wij jou 24/7 directe hulp. We zijn 24/7 bereikbaar om jou een oplossing te bieden voor jouw rattenprobleem. Voor een vaste, lage prijs en zonder voorrijkosten ben je er in een mum van tijd van verlost.

Heb ik ratten?

Verschillende signalen duiden op de aanwezigheid van ratten. Aangezien ratten schuwe beesten zijn, zijn ze vooral ’s nachts actief. Overdag zie je ze eigenlijk amper. Wanneer ze ’s nachts actief zijn, laten ze allerlei sporen achter, zoals hun uitwerpselen. Deze zijn donkerbruin van kleur en ongeveer één tot twee centimeter lang. De tanden van ratten groeien constant en om ze scherp en kort te houden, knagen ze overal aan. Deze knaagschade is dus ook een teken dat je last van ratten hebt. Tot slot herken je hun aanwezigheid aan de sterke, ammoniak-achtige geur die ze verspreiden.

Zijn ratten schadelijk?

Doordat ratten continu knagen, brengen ze ernstige schade toe. Dit is niet alleen nadelig voor je spullen, maar levert ook veel gevaarlijke situaties op. Ratten knagen namelijk ook aan kabels en draden, wat kortsluiting veroorzaakt met zelfs brand als gevolg. Daarnaast zijn ratten ook schadelijk voor je gezondheid, het zijn namelijk dragers van verschillende ziektes. Wanneer je hun uitwerpselen aantreft, is het belangrijk om er niet met je handen aan te zitten. Contact hiermee zorgt voor schadelijke aandoeningen als hersenvliesontsteking.

Hoe ontstaat een rattenplaag?

Ratten zijn in staat zich in een mum van tijd voort te planten. Een rattenplaag ontstaat gemakkelijk doordat de aanwezigheid van één rat vaak niet wordt opgemerkt. Pas wanneer meerdere ratten jouw huis bewonen, ga je overlast ervaren. De rattenplaag is dan vaak al een feit en is lastig zelf te bestrijden.

Professionele rattenbestrijding in Leiden en omgeving

Heb je het sterke vermoeden dat je last hebt van ratten in je huis of bedrijfspand? Laat de schade niet oplopen en neem snel contact op met onze professionele rattenbestrijder uit Leiden! Onze lokale professionals komen binnen 24 uur bij je langs om het probleem te inspecteren en vakkundig te verhelpen. Wij bieden 24/7 directe hulp, tegen vaste, lage tarieven. In Leiden, maar ook in de omgeving, zoals Nieuwe Wetering, Oude Wetering en Zoeterwoude staan we voor je klaar. Wij rekenen geen voorrijkosten. Twijfel bij overlast niet en bel voor een afspraak met ons telefoonnummer. Of laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met jou op.

De volgende plaatsen zijn ook bereikbaar

Leiden, Hazerswoude-Rijndijk, Hoogmade, Katwijk, Koudekerk aan den Rijn, Leiderdorp, Nieuwe Wetering, Noordwijk, Oegstgeest, Oud Ade, Rijnsburg, Rijpwetering, Roelofsarendsveen, Voorschoten, Warmond, Zoeterwoude.

De beste bestrijder

  • Ruim 32.000 tevreden klanten
  • Al 9296 afspraken gemaakt
  • Laatste afspraak 2 minuten geleden
  • SSL beveiligde website