Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Wespennest onder het dak

Door Fleur 2 min leestijd14 april 2020
wespennest onder het dak

De lente is weer begonnen en de wespen komen langzaam weer tevoorschijn. Ze zijn hard bezig met het bouwen van hun nesten en het onderhouden van hun familie. Een wespennest wordt vaak onder het dak gebouwd, omdat dit voor de zoemende beestjes een fijn beschermd plekje is. Voor ons daarentegen heel erg vervelend!

Zijn wespennesten onder dakpannen gevaarlijk?

Ja, een wespennest onder dakpannen kan gevaarlijk zijn. Je zult denken dat het wel mee valt omdat ze erg hoog zitten, maar bij wespennesten onder het dak is er vaak sprake van handige in- en uitgangen van het nest. Het kan dus heel goed zijn dat de wespen via kieren en gaten onder het dak komen en daar misschien nog veel meer ellende veroorzaken. Er zijn waarschijnlijk ook veel meer wespen dan je denkt, dus meer kans op agressieve wespen die achter je lekkere stukje BBQ vlees aanjagen. Ook bestaat de kans dat de wespen onder het dak een weg naar de binnenkant van je huis vinden en dan ben je helemaal ver van huis.

Wespennest onder het dak verwijderen of laten zitten?

Ga nooit zelf op een ladder staan om een wespennest onder het dak te verwijderen, maar laat het wespennest ook niet zitten. Een ongediertebestrijder kan je helpen bij het verwijderen van het nest. Zij zijn gewend om op ladders te staan met de zoemende beestjes om zich heen. Ook weten ze precies wat ze doen en hebben ze de juiste materialen en kleding aan om de klus te klaren. Wil je toch zelf proberen een wespennest te verwijderen, lees je dan heel goed in.

Bestrijding wespennest in de dakgoot

Heb je een wespennest onder het dak of in de dakgoot, schakel dan direct hulp in van een professionele ongediertebestrijder. Deze locaties zijn enorm lastig om zelf te behandelen en bovendien is het sowieso niet slim om wespen zelf te bestrijden. Wespen kunnen zeer agressief worden en mensen aanvallen, helemaal als hun nest bedreigd wordt. Je loopt dan snel een wespensteek op. Het bestrijden van wespen en het verwijderen van een wespennest in de dakgoot is ook belangrijk aangezien deze een verstopping kan veroorzaken.

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!