Wespennest

Wespennest

Heb jij last van een wespennest? Of eigenlijk van de af- en aanvliegende wespen in jouw looproutes? Neem dan contact op met een professionele ongediertebestrijder om een effectieve wespenbestrijding uit te voeren. Het is absoluut af te raden om zelf wespen te bestrijden. Wespen worden namelijk erg agressief wanneer ze zich bedreigd voelen en dit merk je door hun wespensteken. Een ervaren wespenbestrijder bestrijdt een nest snel, effectief en bovenal veilig. Om dit te doen, moeten de bestrijders wel weten waar het wespennest zich bij jou thuis bevindt. Daarom lees je hier hoe een nest wordt gebouwd en waar je deze het snelst aantreft.

Waar zitten wespennesten?

Om wespen te bestrijden, moet je het nest hebben gevonden. Dus waar vind je een wespennest? De bevruchte koningin zoekt in het voorjaar een geschikte plek om haar eitjes te leggen. Om haar nest goed te beschermen, vind je dit nest vaak op een moeilijk bereikbare plek. Wespen zijn maar een kleine ingang nodig om in een holle ruimte een nest te bouwen. Je vindt het nest door de aanvliegroute van de wespen te volgen. Zodra je wespen continu naar een bepaald ziet vliegen, dan heb je waarschijnlijk de ingang van het wespennest gevonden. Wespennesten vind je vaak op de volgende plekken:

  • Wespennest in de grond
  • Wespennest in de schuur
  • Wespennest in huis
  • Wespennest in de spouwmuur
  • Wespennest in de struiken

De bouw van het wespennest

Als de koningin de geschikte plek gevonden heeft, begint ze daar met de bouw van haar wespennest en legt haar eitjes. Uit de eitjes komen de eerste werksters die helpen met de bouw van het nest. Zo groeit het nest tot de zomer naar zijn uiteindelijke omvang. Een nest heeft meestal een diameter van twintig tot veertig centimeter met wanden die wel meer dan twee centimeter dik zijn. Vaak zijn er meerdere in- en uitvliegopeningen in een nest.

Waar wordt een wespennest van gemaakt?

Als je een wespennest ziet, zou je zeggen dat dit van papier is gemaakt. Wespen gebruiken hout om het nest te bouwen. Van houten voorwerpen knagen ze stukjes hout af die worden fijngekauwd. Dit wordt vervolgens gebruikt om het nest mee op te bouwen. Vaak zie je dit goed terug op schuttingen of ongeverfde planken in de tuin. Het nest van een Duitse wesp ziet er grijzig uit, omdat deze alleen droog verweerd hout gebruiken. Nesten van een gewone wesp of een hoornaar zijn roodbruin van kleur.

Een wespennest verwijderen

Een wespennest verwijderen kan niet zomaar, probeer dit ook vooral niet zelf. De kans is namelijk groot dat de wespen uit verdediging jou gaan steken. Dit doet pijn en het blijft waarschijnlijk niet bij één wespensteek. Als je een nest op een plek hebt waar je er veel last van hebt, neem dan contact op met een professionele ongediertebestrijder. Eerst worden de wespen in het wespennest bestreden om later het nest voor jou te verwijderen. Bovendien loop je nu niet het risico op zo’n pijnlijke wespensteek! Vind de ervaren wespenbestrijder bij jou uit de buurt.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!