Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Wespen bestrijden in Duitsland

Door Isabelle 2 min leestijd15 februari 2021
Wespen bestrijden in Duitsland

In Nederland hebben we het eigenlijk maar makkelijk. Zijn we die wespen in de achtertuin zat? Dan bellen we de lokale ongediertebestrijder en zijn we binnen de kortste keren van de wespenkolonie af. Zo eenvoudig wespenbestrijding in Nederland gaat, in Duitsland is wespen bestrijden is niet vanzelfsprekend. Het simpel verwijderen van het wespennest of het doden, vastzetten of verwonden van een wesp is strafbaar. De boete kan zelfs oplopen tot €50.000,- . Denk in Duitsland dus twee keer na voordat je hysterisch uithaalt naar de rondvliegende jagers. 

Waarom zijn de boetes zo hoog voor het doden van wespen in Duitsland?

De wesp is in Duitsland een beschermde diersoort. Alle dieren en insecten die binnen deze categorie vallen, mogen niet bestreden, opgesloten, verwond of gedood worden. Deze regels staan in de Federale wet over beschermde diersoorten. Gelukkig dienen de hoge boetes vooral als een soort waarschuwing, er zal niet direct een agent voor je neus staan en je bekeuren voor het wegslaan van een wesp. De boetes worden in de meeste gevallen alleen uitgeschreven bij extreme gevallen. Bijvoorbeeld bij het verwijderen en bestrijden van een wespennest, hier zitten namelijk honderden wespen in. De boete kan dan zelfs oplopen tot meer dan honderdduizend euro.

Ik ben allergisch voor wespen, wat nu?

Het is natuurlijk erg vervelend als je allergisch bent voor wespen en de wespenkoningin jouw tuin heeft uitgekozen als de volgende plek voor haar nest. Zelfs dan is wespen bestrijden in Duitsland niet toegestaan. Zolang jij rustig blijft en geen bedreiging vormt voor het nest, zullen wespen niet zo snel aanvallen. Toch blijven het onvoorspelbare beestjes, een aantal voorzorgsmaatregelen nemen is zo gek nog niet. Je zou bijvoorbeeld een ‘nep wespennest’ op kunnen hangen.

Nep-wespennest

Wespen zijn heel territoriaal ingesteld en zullen het territorium van een andere wespenkolonie niet binnendringen. De wespenkoningin zoekt dan gauw verder naar een ander plekje. Werkt dit niet? Dan hebben wij nog een aantal andere tips:

  1. trek geen felle en heldere kleuren aan;
  2. spuit geen bloemige, zoete parfum op;
  3. zet een aantal lavendelplantjes op tafel, wespen houden niet van de sterke geur;
  4. hang een waterzak op, het water weerkaatst licht, hier kunnen wespen niet tegen.
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!