Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Wespen zijn heel vervelend, maar óók nuttig

Door Fleur 2 min leestijd26 oktober 2019
wesp op blad is nuttig

Wespen zijn imponerende dieren, maar soms ook echte lastpakken. Helaas krijgen we er allemaal elke zomer wel eens mee te maken. Veel mensen vinden de wesp behoorlijk vervelend, helemaal als ze je barbecue in de tuin aan het verpesten zijn, maar toch zijn deze zoemende beestjes ook erg nuttig.

Wespenoverlast: seizoen steeds langer

De laatste jaren wordt het wespenseizoen steeds langer en hebben we meer wespenoverlast. Het seizoen stopt normaal rond september, maar ongediertebestrijders hebben nu vaak in oktober en november nog steeds werk aan het bestrijden van wespennesten. De reden hiervan zijn de hoge temperaturen die langer in het jaar aanhouden. Wespen worden ervaren als een van de meest hinderlijke soorten ongedierte. In de zomermaanden is de wespenoverlast het grootst en zwermen deze beesten soms rond je eten en drinken. Niet alleen erg vervelend, maar voor sommige mensen ook nog eens gevaarlijk. Bijvoorbeeld voor mensen met een allergie voor wespenbeten.

Wespen, hoezo nuttig?

Wespen zorgen ervoor dat andere irritante beestjes, zoals muggen en vliegen, minder voorkomen. Wespen vangen gemiddeld 1,5 insect per uur. Een wespennest in je buurt is geen prettig idee, maar zorgt er wel voor dat er tienduizenden andere beestjes in minder grote aantallen voorkomen. Valt het je op dat er minder muggen op je kamer zijn? Dat heb je mogelijk te danken aan de wesp. Daarnaast bestuiven ze ook bloemen, echter wel in mindere mate dan de bij en dit gebeurt voornamelijk in het najaar. Ook in de landbouw zijn wespen erg nuttig. De wesp ruimt namelijk alle insecten op die het voedsel, dat mensen verbouwen, in gevaar kunnen brengen. Wespen worden in kassen dus ook wel als bestrijdingsmiddel gebruikt.

Agressieve wespen, bestrijding noodzakelijk

Een wesp kan soms ook erg agressief zijn, wat maakt dat ze zo ongewenst zijn. Als wespen zich bedreigd voelen, steken ze. Ze steken hun angel uit, die verbonden is met een gifklier, en steken die in je huid. Na een pijnlijke steek spuiten ze gif in je huid, dat bestaat uit histamine en apitoxine. Het enige tegenmiddel dat effectief is, is antihistamine. Dit verkrijg je bij de huisarts en moet je aanbrengen op de plekken waar je gestoken bent. Heb je een wespennest in de buurt en wordt de situatie gevaarlijk door agressieve wespen, schakel dan een professionele ongediertebestrijder in die de wespen kunnen bestrijden.

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!