Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Wesp neemt maand augustus over

Door Fleur 2 min leestijd2 augustus 2015

De maand augustus is gestart en ook het wespenseizoen is geopend. Er lijken wel meer wespen te zijn dan vorig jaar, maar is dit ook zo? Het zitten op een terras of een barbecue in je tuin is niet meer in te denken zonder het diertje. Doordat er minder larven in wespennesten zitten, hebben wespen zoete bronnen om hun dieet aan te vullen. Dat zorgt echter wel voor wespenoverlast. Volgens deskundigen zijn er dit jaar iets meer wespen dan gemiddeld aanwezig in ons land en er worden veel wespennesten gemeld.

Wespennesten

Het aantal wespennesten verschilt sterk ieder jaar. Dit jaar is een jaar met veel wespennesten en men schuift dit af op het mooie en warme weer. Echter niet alle deskundigen zijn het eens met de invloed van het weer op het aantal wespen. Zo vertelt een deskundige: “Vorig jaar waren er ook veel minder wespen, toen viel veel neerslag in korte tijd”. Het kan verband hebben, maar volgens hem is dat verband nog niet geheel duidelijk. Hij denkt dat wellicht wind invloed heeft op het aantal wespen.

Klimaatverandering

Naast het variërende weer wordt ook klimaatverandering als factor voor het aantal wespen aangewezen. Het aantal Franse veldwespen, een zuidelijke soort, neemt bijvoorbeeld sterk toe. Daarnaast is er in Zeeland een verdubbeling van het aantal wespen te zien en met de noordelijke soort gaat het minder goed. Volgens deskundigen heeft deze afname wellicht te maken met de stijgende temperaturen. De zuidelijke wesp kan goed tegen deze temperaturen, waardoor de aantallen toenemen.

Wat je niet moet doen!

Wespensteken zijn vervelende steken, daarom is het belangrijk om te weten wat je vooral niet moet doen. Wespen houden van zoetigheid. Houd daarom zoete dingen weg bij wespen of dek het af. Helaas komen wespen niet alleen op zoetigheid af. Ook een aantal kleuren zijn favoriet bij de wesp. Wanneer je een blauw, geel of wit shirt aan hebt, loop je meer kans op overlast van het geel met zwart gestreepte beestje.

Andere no-go’s

Wat ook niet helpt, is het aanzetten van een ventilator. Hier wordt de wesp alleen maar agressief van. Dat zorgt ervoor dat ze alleen maar sneller steken. Ook het slaan of wegwuiven van de wesp zorgt voor agressiviteit bij de wesp. Het is verstandig om gewoon rustig te blijven en te wachten totdat de wesp doorvliegt naar een ander slachtoffer.

Heb jij last van een wespennest thuis? Wespenbestrijding is de oplossing!

Bron: www.nos.nl

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!