Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Compleet ecosysteem in je woonkamer

Door Fleur 1 min leestijd19 januari 2016
Insecten

Uit een Amerikaanse studie blijkt dat een gemiddelde woning zo’n honderd geleedpotige diersoorten bevat. De meest voorkomende geleedpotigen zijn spinnen, vliegen, kevers en mieren. Een deel hiervan vormen samen een ecosysteem dat leeft van huisafval zoals voedselkruimels en afgeknipte nagels.

Huizen uitgekamd

Vijftig Amerikaanse huizen zijn minutieus uitgekamd met pincetten en vangnetten door de onderzoekers. Het oudste huis was 94 jaar oud, het jongste slechts zeven jaar. De oppervlakten van de woningen verschilden van 75 tot 430 vierkante meter. De wetenschappers hebben in totaal 579 verschillende soorten geleedpotige insecten gevonden, waarvan elk huis zeker honderd soorten bevatte. In totaal hebben de onderzoekers meer dan tienduizend insecten gevonden.

Schoonmaken

Dit is de eerste keer dat er onderzoek is gedaan naar soorten geleedpotige dieren in woningen. Dit onderzoek toont aan dat je een huis met geen mogelijkheid steriel houdt met schoonmaakmiddelen. De bewoners van de onderzochte huizen schrokken vaak van het aantal diertjes in hun huis. Ook waren ze verrast. Gelukkig is het volkomen normaal dat er zoveel geleedpotigen in een huis leven.

Speciaal ecosysteem

In elke kamer van de 554 onderzochte kamers vonden de wetenschappers wel een geleedpotige diersoort die nog niet eerder ontdekt was. Ook kwamen ze erachter dat sommige diersoorten zich zo hebben aangepast aan het leven in huizen en kantoren dat ze alleen nog maar binnen voorkomen. Bijvoorbeeld tapijtkevers en stofluizen. De tapijtkevers en stofluizen vormen samen met spinnen en duizendpoten vaak zelfs complete ecosystemen. Zo leven de kevers van broodkruimels en huisafval en eten de duizendpoten en spinnen de dode kevers weer op.

Bron: www.nu.nl

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!