Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Augustus: de wespenmaand

Door Fleur 2 min leestijd17 augustus 2015
Wespenplaag in tuin

Augustus, het is de maand der maanden voor een bepaald insect. De wesp natuurlijk! Op het moment is er al een overschot aan stekende insecten, maar augustus is toch echt de topmaand. De oorzaak hiervoor is dat de wespennesten eind juli klaar zijn, dan is het de tijd om voedsel te zoeken.

Terras en tuin

De twee meest gangbare plekken waar de wespen veel voedsel vinden, zijn op terrassen en in tuinen. De wespen zijn op hun agressiefst aan het einde van augustus, die tijd wordt het nestverval genoemd. Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal heeft een aantal tips op een rijtje gezet om diervriendelijk insecten te bestrijden.

Methodes

Zij adviseren bijvoorbeeld om de ongewone combinatie van een halve citroen met kruidnagel in je tuin of op een terras neer te zetten. Een bakje water met wat ammonia erin doet het ook goed, zo blijven de wespen weg. Een andere manier is door een wespenval te plaatsen, een beetje plakkerige limonade in een glas of vaas en de wesp doet de rest. Ook horren en vlieggordijnen bieden goede uitkomst, zo komen er geen wespen binnenshuis.

Chemische middelen

Als je een wespennest aantreft, dan is het slim om daar niet zelf aan te komen. Ben je bang dat het niet heel veilig is of is het een reusachtig geval, neem dan contact op met een professioneel bedrijf. Chemische middelen zijn voor particulieren verboden, alleen vakkundige bestrijders mogen die gebruiken. Blijf dus van chemische middelen af! Je doet er meer kwaad mee dan je voor ogen hebt, want andere insecten, zoals bijen, worden er ook mee verdelgd.

Gif

In het geval dat een wesp je toch gestoken heeft, dan moet je het volgende doen: zorg er voor dat het gif je lichaam verlaat. Dit kan door uitzuigen, bijvoorbeeld met een vacuümpompje. Koel de zwelling hierna. Bij gevallen als overgevoeligheid of een heftige reactie, ga dan naar je huisarts toe. Ook bij steken in de mond, tong of keel is dit verstandig.

Heb jij last van een wespennest thuis? Wespenbestrijding is de oplossing!

Bron: www.metronieuws.nl

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!