Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Papiervisjes in huis

Heb jij last van papiervisjes in huis? Het papiervisje is grijs- of beige-achtig van kleur en is vliegensvlug vertrokken als ze iets niet vertrouwen. Ze zijn lichtschuw, dus wanneer jij de lamp aandoet, zijn ze in minder dan een seconde weg.

Papiervisjes direct laten bestrijden

call 085 - 800 1123

96% beveelt ons aan

Papiervisjes bestrijden?

  • Altijd een lokale bestrijder
  • Vrijblijvend advies
  • Afspraak binnen 24 uur
  • Zónder voorrijkosten
  • Particulier en zakelijk
085 - 800 1123

96% beveelt ons aan

Franjestaarten

Waar je wel mee moet oppassen, is dat je ze niet verwart met de andere soorten franjestaarten. Naast papiervisje sin huis bestaan nog twee andere soortgenoten, namelijk ovenvisjes en zilvervisjes. Bij twijfel, raadpleeg één van onze professionals. Voor elke soort ongedierte is een andere aanpak nodig om ze te verwijderen.

Leefwijze van papiervisjes in huis

Het papiervisje heeft geen vleugels, dus het insect kruipt met snelle, slangachtige bewegingen over de grond of muren van je huis. Je vindt ze alleen binnenshuis omdat het anders te koud voor ze is. Het papiervisje houdt namelijk van droge, warme omstandigheden. Ze leven voornamelijk tussen oude boeken, kleren, kranten, behang en in kieren en naden. Ze overleven niet lang wanneer ze gedwongen in de zon moeten zitten. Een uur is al fataal. Bij ideale omstandigheden overleven de sterkste papiervisjes wel tot 300 dagen zonder voedsel.

Papiervisjesplaag

Wanneer papiervisjes in grote getalen voorkomen, dan heb je een probleem. Een hele zwerm tast je behang, boeken, papieren, schilderijen en kleren aan. Verzamelaars van boeken, postzegels of oude documenten zijn niet blij wanneer de papiervis eenmaal binnengedrongen is. Dan is het beter om gelijk professionele hulp in te schakelen. Wanneer ze in grote getalen voorkomen, zijn ze moeilijk zelf te verwijderen.

Eitjes van papiervisjes

De eitjes worden in verschillende groepjes afgezet door het vrouwtje. Elk eitje is ongeveer 0,8 millimeter groot. Bij een temperatuur van onder de 22 graden komen ze niet uit. Dan is het te koud. Dit insect wordt ongeveer zeven tot acht jaar oud, dit is wel geheel afhankelijk van hoe de temperatuur in het huis is in combinatie met de luchtvochtigheid. Een volwassen insect leeft het langste wanneer de omgeving iets onder de 24 graden is.