Papiervisjes zelf bestrijden

Papiervisjes brengen een hoop schade aan jouw eigendommen toe wanneer ze in grote getalen in je huis leven. Om dit insect uit de weg te ruimen, kan je natuurlijk al je spullen in plastic dozen doen, maar dat is niet een erg realistische oplossing. Wat kan je dan wel doen om papiervisjes zelf te bestrijden?

Omgevingsfactoren aanpassen

Papiervisjes houden van droge, warme omgevingen. Wat je daarom kunt doen is de luchtvochtigheid in jouw huis omhoog brengen en jouw verwarming een aantal graden lager zetten. Klinkt simpel, maar helaas is dit in de praktijk niet haalbaar. Een hoge luchtvochtigheid binnenshuis is bijvoorbeeld ontzettend slecht voor parketvloeren. Ook is een lage temperatuur in jouw huis niet erg aangenaam om in te leven. Wat wel enigszins helpt, is om belangrijke papieren voorwerpen goed op te bergen en behangraden goed op elkaar aan te laten sluiten, zodat ze hier niet achter kunnen. Het beste laat je een professional langskomen die de oorzaak herkent en je tips geeft.

Papiervisjesspray

Met een papiervisjesspray is het mogelijk om plekken te bereiken waar je normaal gesproken niet goed bij kunt. Dan moet je uiteraard wel weten waar de papiervisjes allemaal zitten. Een ander groot nadeel van een papiervisjesspray is dat deze schadelijk is voor zowel mens als dier. Het is niet erg goed voor onze gezondheid als je deze spray inademt. Dus wanneer je een papiervisjesspray toepast, zorg dan dat je dit met de grootste zorgvuldigheid doet en ook tijd niet in de buurt komt van de bestreden plekken.

Papiervisjesval

Een andere optie is een papiervisjesval. Een papiervisjesval is een plankje met wat lijm erop, een lijmval. In deze lijm zitten stoffen verwerkt waar de papiervisjes op af komen. Eenmaal aangekomen bij de val, blijven ze plakken aan de lijm en komen niet meer weg. Deze papiervisjesvallen dien je overal door het huis te plaatsen. Het punt is dat je papiervisjes hier niet zozeer mee bestrijdt, maar dat de val dient als detectie-middel. Door een papiervisjesval kom je er dus achter waar de papiervisjes zich schuilhouden. Vervolgens dien je alsnog een andere methode toe te passen om papiervisjes te bestrijden.

Professionele papiervisjesbestrijding

Wanneer genoemde methoden niet werken, schakel je het beste een professionele ongediertebestrijder in. Professionals werken met middelen die voor particulieren niet te verkrijgen zijn en ook niet toegestaan zijn om toe te passen. Ook weten ervaren papiervisjesbestrijders precies waar alle franjestaarten zitten en hoe ze te bestrijden. Ook betrekken zij vaak de buren ook in de bestrijding, aangezien een plaag zich meestal niet beperkt tot één huis. Voor een snelle, effectieve bestrijding roep dus de hulp in van professionals.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!