Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Papiervisjes / Papiervisjes zelf bestrijden

Papiervisjes zelf bestrijden

Papiervisjes brengen een hoop schade aan jouw eigendommen toe wanneer ze in grote getalen in je huis leven. Om dit insect uit de weg te ruimen, kan je natuurlijk al je spullen in plastic dozen doen, maar dat is niet een erg realistische oplossing. Wat kan je dan wel doen om papiervisjes zelf te bestrijden?

Papiervisjes zelf bestrijden

Omgevingsfactoren aanpassen

Papiervisjes houden van droge, warme omgevingen. Wat je daarom kunt doen is de luchtvochtigheid in jouw huis omhoog brengen en jouw verwarming een aantal graden lager zetten. Klinkt simpel, maar helaas is dit in de praktijk niet haalbaar. Een hoge luchtvochtigheid binnenshuis is bijvoorbeeld ontzettend slecht voor parketvloeren. Ook is een lage temperatuur in jouw huis niet erg aangenaam om in te leven. Wat wel enigszins helpt, is om belangrijke papieren voorwerpen goed op te bergen en behangranden goed op elkaar aan te laten sluiten, zodat ze hier niet achter kunnen. Het beste laat je een professional langskomen die de oorzaak herkent en je tips geeft.

Papiervisjesspray

Om papiervisjes zelf te bestrijden, is het mogelijk om gebruik te maken van een papiervisjesspray. Deze zijn te vinden in vele doe-het-zelf-winkels. De sprays zijn speciaal ontwikkeld om papiervisjes snel en effectief te bestrijden.

Bestrijd ook andere franjestaarten met papiervisjesspray

Wist je dat de sprays ook werken tegen andere insecten, zoals ovenvisjes en zilvervisjes? Met de spuit spray je gemakkelijk in kieren en gaten en ander moeilijk bereikbare plekken waar veel papiervisjes zitten. De insecten die over de plekken lopen waar gespoten is gaan na een tijdje dood. Maar hoe werkt een papiervisjesspray precies?

Hoe werkt papiervisjesspray?

Papiervisjessprays bevatten voornamelijk permethrin en tetramethrin. Deze stoffen hebben een negatieve werking op het zenuwstelsel van papiervisjes. Het zenuwstelsel wordt zodanig aangetast dat het op een gegeven moment stopt met werken. Om de papiervisjesspray zo effectief mogelijk te gebruiken, is het belangrijk goed de gebruiksaanwijzing te lezen. Richt de spuitlans op de kieren en gaten en spray voorzichtig net zo lang tot de plaatsen zichtbaar vochtig zijn. Het is belangrijk om de ruimten die behandeld zijn na het sprayen goed te ventileren. Daarnaast dien je de spray altijd buiten het bereik van kinderen of huisdieren te houden, dit brengt namelijk gezondheidsproblemen met zich mee.

Is papiervisjesspray effectief?

De bestrijding van papiervisjes door middel van een papiervisjesspray is effectief, maar wordt niet altijd doeltreffend uitgevoerd. Vaak worden lang niet alle papiervisjes bereikt en doordat ze zich snel voortplanten, ontstaat er al gauw weer een plaag. Ook moet je oppassen waar je de papiervisjesspray gebruikt. Je kan het niet overal sprayen omdat je niet weet hoe het materiaal erop reageert. Een plint reageert heel anders op de spray dan een boek dat al vijftig jaar oud is. Ook moet je de spray niet zomaar op je kleding spuiten of in een kast waarin voedsel opgeslagen ligt. Het is ook belangrijk om te kijken hoe lang de spray doorwerkt. Sommige sprays werken wel tot vier weken door, terwijl andere sprays maar twee weken effect hebben.

Is papiervisjesspray schadelijk?

Papiervisjesspray is erg schadelijk voor de mens. Met name voor kleine kinderen is het gevaarlijk en ook als je huisdieren bezit, moet je hiermee oppassen. Zij hebben niet door dat ze ergens niet aan mogen zitten of niet ergens aan mogen likken. Biologische papiervisjesspray is voor kinderen en huisdieren een goede oplossing, omdat ze gebaseerd zijn op natuurlijke oliën, maar het is minder effectief dan de chemische middelen. Het beste laat je het bestrijden aan professionals over die hier elke dag mee werken. Zij weten hoe ze de papiervisjes moeten aanpakken en hoe ze de middelen veilig moeten gebruiken.

Papiervisjesval

Een andere optie is een papiervisjesval. Deze is ook te gebruiken om zilvervisjes en ovenvisjes mee te vangen. De bodem van een papiervisjesval is een plankje met wat lijm erop, een lijmval. In deze lijm zitten stoffen verwerkt waar de papiervisjes op af komen. Eenmaal aangekomen in de val, blijven ze plakken aan de lijm en gaan uiteindelijk dood. Om zoveel mogelijk papiervisjes te vangen, is het belangrijk om de val op een strategische plek te zetten. Let er wel op dat de val op een gelijke ondergrond staat, anders lukt het papiervisjes niet om erin te kruipen. De werking van een papiervisjesval is ongeveer 6 maanden.

Is een papiervisjesval effectief?

Een papiervisjesval lijkt effectief, maar je hebt veel geduld nodig. Het duurt een lange tijd voordat de papiervisjes zijn gevangen en daarnaast is het nog maar de vraag of er niet nog papiervisjes in andere ruimten zitten. Om de bestrijding effectiever te maken, moet je op meerdere plekken vallen zetten, maar dit maakt de aanschaf vrij duur. Eigenlijk bestrijd je niet zozeer papiervisjes met een papiervisjsval. De papiervisjesval dient eerder als detectiemiddel. Door een papiervisjesval kom je er in feite achter waar de papiervisjes zich schuilhouden. Vervolgens dien je alsnog een andere methode toe te passen om papiervisjes te bestrijden.

Professionele papiervisjesbestrijding

Wanneer genoemde methoden niet werken of je echt last hebt van een papiervisjesplaag, schakel je het beste een professionele ongediertebestrijder in. Professionals werken met middelen die voor particulieren niet te verkrijgen zijn. Ook weten ervaren bestrijders precies waar alle papiervisjes zitten en hoe ze te bestrijden. Voor een snelle, effectieve bestrijding roep je dus de hulp in van professionals.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!