Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Duiven / Duiven verjagen

Duiven verjagen

Duiven verjagen

Duiven zijn van zichzelf niet zo gevaarlijk, maar hun ontlasting is een bron van bacteriën, ziektes en infecties. Logisch dat je deze dieren dus niet in je tuin of op je balkon wilt hebben. Je kan duiven op allerlei manieren verjagen.

Hoe verjaag ik duiven?

Verjaag je duiven niet op tijd? Dan maken ze een nest in je tuin of op je balkon, dus lees ook deze tips tegen duiven. Duiven kan je op de volgende manieren verjagen:

  • Plaats duivenpinnen
  • Verjaag ze met onaangename geluiden
  • Verjaag ze met sterke geuren

Duivenpinnen plaatsen

De ontlasting van een duif heeft een enorm hoge zuurgraad (door het bestandsdeel salpeterzuur) waardoor deze schade toebrengt aan gebouwen en andere voorwerpen. Stadsduiven broeden graag op een harde ondergrond, zoals beton en steen. Schaf duivenpinnen aan als je wilt voorkomen dat de duiven op je balkon een nest gaan bouwen. Deze duivenpinnen plaats je op de rand van je balkon of op je dak om ervoor te zorgen dat duiven wegblijven. Als gevolg van de pinnen zijn de duiven ook niet in staat om op die plek een nest te bouwen.

Duiven verjagen met geluid

Duiven zijn ook nog op andere manieren te verjagen. Ze houden namelijk niet van harde en bedreigende geluiden. Neem contact op met een ongediertebestrijder voor speciale elektronische afschrik-installaties die de duiven wegjagen. Sommige installaties zenden het geluid van een roofvogel uit, waardoor de duiven afgeschrikt worden doordat ze denken dat ze worden bedreigd. Op deze manier kan je duiven verjagen met geluid en voorkom je zelfs dat ze in de buurt komen.

Duiven verjagen door geur

Er is nog een manier om duiven te verjagen. Duiven en andere vogels staan er om bekend dat ze een hekel hebben aan sterke kruiden en pittige specerijen. Strooi dus cayennepeper, knoflook, peper of kaneel op je balkon als je wilt dat de duiven weggaan. Zodra ze deze geur ruiken, gaan ze een andere broedplaats opzoeken en binnen de kortste keren heb je geen last meer van duiven die voor overlast zorgen op je balkon. Denk er altijd goed aan om eventueel water en voedsel van je balkon te halen. Duiven komen hierop af en als je ze voert, blijven ze in grote getale terugkomen.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!