Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Duiven / Duivenoverlast

Duivenoverlast

Duivenoverlast

Eén huisduif produceert per jaar al zo’n 14 kilo poep. De poep die duiven produceren, beschadigt monumenten en andere openbare voorwerpen vanwege de hoge zuurgraad in de ontlasting. Vele mensen weten niet dat duiven zoveel overlast veroorzaken.

Stadsduiven

De stadsduiven zoals wij die nu kennen, zijn verwilderde postduiven. Toen ze eenmaal werden losgelaten, zijn ze nooit meer teruggekeerd naar hun thuisbasis en nu zijn ze verspreid over de hele wereld. Net zoals hun ontlasting en hun nesten. Duivenpoep en duivennesten zijn echter twee grote bronnen van bacteriën en ziektes. Stadsduiven zorgen voor erge duivenoverlast.

Duiven op straat

In de grote steden zijn duiven onmiskenbaar onderdeel van het straatbeeld. Door de ruime voorziening aan voedsel is de stad namelijk een aangename verblijfsplaats voor de duif. Niet alleen door het voedsel, maar ook door het feit dat duiven zich graag nestelen op een harde ondergrond. Duivenpoep kan echter wel schadelijk zijn. De hoge zuurgraad van duivenpoep heeft grote invloed op:

  • natuur- en baksteen
  • koper
  • lood
  • zink
  • verflagen

Daarnaast draagt de duif vaak allerlei ziektes met zich mee die enorm besmettelijk zijn voor zowel andere dieren als voor mensen.

Duivenoverlast op het balkon

Zie je telkens duivenpoep op je balkon en veroorzaken duiven overlast op je balkon? Het is verstandig om deze duiven weg te jagen. Behalve de schadelijke vogelpoep dragen duiven ook ziektes, zoals salmonella, met zich mee. Daarbuiten zorgen duivennesten in sommige gevallen zelfs voor insectenplagen. Duiven komen af op water en voedsel, dus zorg ervoor dat je dat van je balkon afhaalt. Zodra je het begin van een duivennest ziet, is het belangrijk om het zo snel mogelijk te verwijderen om overlast te voorkomen. Voor professionele hulp schakel je hier een ervaren ongediertebestrijder in.

Duiven in de tuin

Er zijn veel verschillende soorten duiven die je wellicht weleens in je tuin hebt gezien. De houtduif, holenduif en rotsduif. De iets minder bekende soorten zijn de Turkse tortel en zomertortel. De houtduif houdt ervan om zijn nest in tuinen en parken te maken, grote kans dus dat je de houtduif aantreft in je tuin. Vind je een nest in een boomholte in je tuin, dan is dit waarschijnlijk het net van de holenduif.

Duiven op dak

Duiven zitten ook vaak op het dak, in de dakgoot of zelfs onder de dakpannen. Het dak van een huis is lekker hoog en voelt dus veilig voor de vogels. Ze worden hier niet gestoord en kunnen rustig hun gang gaan. Als de ruimte er is kunnen ze ook met gemak een duivennest in de dakgoot maken. Duiven op het dak kunnen schade toebrengen aan je huis. Bovendien blijven ze op en af vliegen en zal er veel duivenpoep rond je huis liggen.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!