Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Duiven / Tips tegen duiven

Tips tegen duiven

Tips tegen duiven

Het is erg vervelend als duiven overlast veroorzaken in je tuin of op je balkon. Je wilt deze dieren zo snel mogelijk verjagen. Met deze handige tips kom je snel van duiven af!

Overlast van duiven

De ontlasting van duiven zit vol met ziektes en is zeer schadelijk door het bevattende salpeterzuur. Ook de slordige nesten die ze bouwen, bevatten veel insecten en ander ongedierte. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je besmet wordt door deze ziektes. Kom daarom zo snel mogelijk in actie met onze tips tegen duiven als je merkt dat duiven blijven terugkeren naar jouw omgeving!

Duivenoverlast voorkomen

Het is heel makkelijk om overlast van duiven te voorkomen. Duiven zijn altijd op zoek naar water en voedsel. Als er veel water en voedsel in je tuin of op je balkon te vinden is, komen duiven daar meteen op af. Voordat je begint met het actief bestrijden van duiven, is het verstandig om de omstandigheden zo min mogelijk aantrekkelijk te maken. Haal eventueel voedsel en water dus weg uit je tuin of van je balkon. Mochten de duiven dan alsnog komen, schaf dan duivenstrips of duivenpinnen aan.

Hoe houd ik duiven weg?

Duiven zijn gemakkelijk af te schrikken. Deze tips tegen duiven zijn makkelijk te realiseren en heb je snel resultaat.

  • Zogenoemde duivenpinnen zorgen ervoor dat een duif niet meer normaal kan landen op je balkon. Deze pinnen zullen de vogels niet doorboren, maar schrikken de duiven wel heel erg af.
  • Span een touwtje een paar centimeter boven je balkonrand strak. De duif probeert eerst op je balkon te landen, maar gaat vervolgens op het touwtje proberen te zitten. Hier zit de duif niet in evenwicht en zal dus snel vertrekken.
  • In plaats van een touw kan je ook een staalkabel spannen of plastic tasjes ophangen op je balkon, zodat de duif nauwelijks ruimte heeft.

Duiven bestrijden

Als de duiven door bovengenoemde maatregelen niet worden ontmoedigd, is het tijd om andere actie te ondernemen. Duiven zijn bijvoorbeeld bang voor roofdieren. Zet neppe roofvogels op je balkon om de duiven af te schrikken. Als de duiven blijven terugkomen, kan je ze ook bestrijden met een waterspuit. De duiven keren minder snel terug als je ze op die manier bestrijdt. Duiven zijn ook te bestrijden met peper, kaneel en andere sterk geurende kruiden. Dat klinkt gek, maar duiven hebben hier een hekel aan. Strooi ruimschoots peper op je balkon en de duivenoverlast neemt direct af. Werken deze tips tegen duiven allemaal niet? Schakel hier een professionele ongediertebestrijder in.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!