Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Speurhonden sporen bedwantsen op!

Door Fleur 1 min leestijd6 april 2020
bedwants in bed

Bedwantsen zijn vreselijke insecten die rode bultjes en enorme jeuk veroorzaken. Ze leven in en rondom bedden en kunnen zich heel goed verstoppen. Het is dus niet altijd even gemakkelijk om deze kleine insecten op te sporen. Onder andere hotels kunnen grote overlast krijgen door bedwantsen en moeten altijd alert zijn op de aanwezigheid van dit ongedierte. Speurhonden die bedwantsen kunnen opsporen bieden dan een goede oplossing.

Wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen zijn kleine bruinrode parasieten die leven van het bloed van mens en dier. Bedwantsen zitten veelal in slaapkamers (in en rondom je bed) en komen ‘s nachts tevoorschijn. Wanneer je net lekker ligt te slapen, slaan de bedwantsen toe en bijten meestal meerdere keren. De beten van de bedwants jeuken verschrikkelijk.

Speurhonden tegen bedwantsen

Er bestaan speurhonden tegen bedwantsen. Deze detectiehonden zijn speciaal getraind om de aanwezigheid van de vieze kleine beestjes op te sporen. Ze doen dit door geur van het beestje zelf, maar ze ruiken ook de eitjes van het insect. Ze kunnen nauwkeurig aangeven waar de beestjes precies verstopt zitten. De neus van de hond kan dus heel goed helpen bij het opsporen van het ongedierte, waarna de ongediertebestrijder aan de slag kan om deze te verwijderen uit je hotel of huis bijvoorbeeld.

Bedwantsen bestrijden met speurhonden effectief?

Het gebruik van speurhonden bij een bedwantsen bestrijding is een vrij nieuwe ontwikkeling en wordt in Nederland nog niet heel veel gebruikt. Er wordt wel gezegd dat er 96 procent kans is dat de bedwantsenspeurhonden daadwerkelijk de bedwantsen vinden. De speurhonden blijven echter wel onderdeel van het bestrijdingsproces, de ongediertebestrijder zal altijd nog de bestrijding moeten uitvoeren.

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!