Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Bedwantsen, een nachtmerrie voor hoteleigenaren

Door Fleur 2 min leestijd6 november 2019
bedwants in bed

Bedwantsen, het is dé nachtmerrie van elke hoteleigenaar. De gevreesde bedwants besmet je hotel en jaagt al je klanten weg. De nieuwe klanten worden afgeschrikt door de reviews die online staan. Zo verliest een hoteleigenaar ongeveer 30 euro per nacht als er bijvoorbeeld op Tripadvisor melding wordt gedaan van de aanwezigheid van deze kleine insecten. Bedwantsen kunnen echt funest zijn voor hoteleigenaren.

Comeback bedwants

In Nederland was het voor een lange tijd rustig rondom de bedwants, maar hij heeft zijn weg naar ons land weer teruggevonden. Er zijn steeds meer hotels die last krijgen van bedwantsen. Je komt ze dan ook overal tegen, van het matras tot aan de bureaustoel. Uit een onderzoek blijkt dat hoteleigenaren veel geld mislopen door deze nare insecten.

Social media niet onderschatten

Via het internet, met name sociale media, kan negatieve informatie over hotels snel worden verspreid. Als er een nare recensie over bedwantsen wordt geplaatst, heeft dit vervelende gevolgen. Wanneer mensen niet zo snel meer naar het hotel komen, dalen de prijzen voor de kamers om toch klanten te trekken. Dat ga je als hoteleigenaar zeker in de portemonnee voelen. Een professor van de Universiteit van Kentucky zegt dat hoteleigenaren de macht van recensies niet moeten onderschatten. De negatieve informatie hoeft niet eens waar te zijn om potentiële klanten af te schrikken. Wanneer het woord ‘bedwants’ ergens in een recensie staat, zal de reiziger snel een ander hotel zoeken.

Wat doet de bedwants precies?

Bedwantsen zijn kleine parasieten die leven van het bloed van mensen en dieren. Ze houden zich schuil in de naden en kieren in en rondom je bed. Bedwantsen komen ‘s nachts tevoorschijn doordat ze aangetrokken worden door de warmte van jouw lichaam en de koolstofdioxide die je uitademt. De beet van een bedwants laat een rood bultje achter die vreselijk gaat jeuken. Bij een bedwantsenplaag kan je wakker worden met rode bultjes over je hele lichaam. Vaak hebben de bultjes een patroon van een rij of zitten ze in een groepje bij elkaar.

Aanpak door hotels

Hoteleigenaren zullen bij een melding van bedwantsen direct de ongediertebestrijding moeten inschakelen om van deze insecten af te komen. Het hele hotel zal onder handen genomen moeten worden om een nieuwe bedwantsenplaag te voorkomen. Hotels kunnen ook (eens in de zoveel tijd) ter preventie alle kamers inspecteren op bedwantsen. In sommige gevallen worden speciaal getrainde speurhonden ingeschakeld om bedwantsen op te sporen.

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!