Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

6 tips voor het opsporen van bedwantsen

Door Fleur 2 min leestijd10 juli 2020
mannetje en vrouwtje bedwants

Bedwantsen zijn kleine parasieten die zich goed kunnen verstoppen in en rondom je bed. Hierdoor is het opsporen van bedwantsen niet gemakkelijk. Je wordt wakker met allemaal rode jeukende bultjes op je lichaam, maar kan geen beestje vinden die dat heeft aangericht. Het is vaak erg lastig vast te leggen dat je last hebt van bedwantsen. Hoe weet je nu of je last hebt van bedwantsen? Gelukkig zijn er een aantal tips om deze vervelende bloedzuigende insecten op te sporen.

Tip 1: Kijk eens in de randen van je matras

Bedwantsen zitten meestal in hoekjes en gaatjes rond je bed. De randen en naden van je matras is de eerste plek waar je het beste kunt kijken om bedwantsen op te sporen. Andere plekken waar bedwantsen veel zitten: in je bed frame of hoofdbord, achter plinten, in stopcontacten, in gaatjes, onder tapijten of achter loshangend behang.

Tip 2: Sla een aantal keer goed op je matras

Het klinkt misschien raar, maar klop eens een paar keer goed op je matras en kussen. Soms zie je dan ineens de roodbruine beestjes tevoorschijn komen. Ze worden dan letterlijk uit hun bijzonder goede verstopplekjes geschud, zodat jij ze kunt zien.

Tip 3: Zoek naar kleine rode vlekjes op je laken

Wanneer je je laken eens goed inspecteert, kan het zijn dat je kleine rode of bruine vlekjes ziet. In dat geval is de kans erg groot dat je last hebt van bedwantsen. Wanneer deze beestjes jouw ’s nachts bijten laten ze hun uitwerpselen ook snel achter. De uitwerpselen van bedwantsen zijn gemaakt van jouw bloed, vandaar de roodbruine vlekjes. Voor het opsporen van bedwantsen is het dus handig om witte lakens te gebruiken.

Tip 4: Vind vervellingshuidjes voor het opsporen van bedwantsen

Bedwantsen vervellen meerdere malen in hun levenscyclus. Deze velletjes zijn ook enorm klein, maar wel zichtbaar voor het oog. Controleer daarom goed op de randen van je bed of misschien wel het hoofdbord of je deze kleine doorzichtige velletjes ziet liggen. Hoe meer bedwantsen er zijn, hoe meer velletjes je kunt zien liggen.

Tip 5: Ruik je een zoetige geur?

Bij een enorme bedwantsenplaag kan het zijn dat je een zoetige geur begint te ruiken. In veel gevallen leven de bedwantsen ook al een langere tijd in of rondom het desbetreffende bed. De geur is dus ook belangrijk voor het opsporen van bedwantsen.

Tip 6: Speurhonden voor het opsporen van bedwantsen

Het opsporen van bedwantsen met behulp van speurhonden is een nieuwe ontwikkeling en wordt vaak ingezet door hoteleigenaren. Het is een snelle en effectieve manier om het hele pand te onderzoeken op bedwantsen. De speurhonden zijn speciaal getraind om bedwantsen op te sporen. Deze detectiehonden kunnen zelfs de eitjes van de kleine parasieten ruiken.

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!