Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Natte en koele zomer zorgen voor minder wespen

Door Fleur 1 min leestijd4 augustus 2016
Wesp op groene plant tijdens koele zomer

Voor wespen zijn juli en augustus de maanden wanneer het vervelende beestje zich laat zien. Dat is dit jaar echter niet het geval. Door deze druilerige zomer houdt de wesp zich meer schuil.

Zoemende wespen

Normaal gesproken is het niet heel ontspannen om nu buiten te zitten met wat eten en drinken. Voor je het weet, heb je namelijk zoemende wespen continu om je heen. Volgens entomoloog Marcel Dicke van de Wageningen Universiteit hebben we er deze zomer nog weinig mee te maken. Maar wat niet is, kan nog komen.

Het weer

Het is dus sterk afhankelijk van het weer of we constant wespen om ons heen hebben of niet. Volgens Dicke zien we de wesp nu minder, omdat het nu vaker regent en ook kouder is dan dat we normaal gewend zijn in deze periode van het jaar. Wespen keren namelijk minder terug naar hun wespennest als het regent en dit kost dan de larven hun leven. Laten we echter niet te vroeg juichen. Dicke vermoedt dat we nog niet van dit stekende insect af zijn en dat ze later dit jaar nog komen.

Slakkenplaag?

Niet voor ieder diertje is deze druilerige zomer nadelig. Slakken, zoals de naaktslak overleeft ineens veel vaker. De diertjes drogen immers niet snel uit met dit nat weer. De huisjesslak trekt zich niet zoveel aan van het weer. Die heeft toch altijd zijn huisje boven z’n hoofd. Een plaag wil Dicke het niet noemen. Al gauw wordt er over een plaag gesproken, maar eigenlijk zien we iedere keer weer dezelfde soorten terugkomen.

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!