De huisboktor is de schadelijkste knaagkever van Nederland en tast vooral naaldhoutsoorten aan. Dit hout wordt voornamelijk gebruikt in vloeren en kapconstructies. Vooral in het voorjaar en de zomer wordt de huisboktor opgemerkt.
Heb je het idee dat je last hebt van een huisboktor, kijk dan goed hoe de boktor eruit ziet. Ze zijn bruinzwart en op de rug hebben ze twee grijsachtige vlekken. Dit ongedierte heeft een lengte van 1 tot 2,5 centimeter. De larve kan 3 centimeter lang worden. Door het vele vreten, heeft de larve sterke kaken en ze zijn geelachtig wit. Zie je in het hout ovale gaten? En zit er een rafelige rand aan? Dan mag je concluderen dat je last hebt van dit ongedierte. De gaten hebben veelal een diameter van 6 tot 9 millimeter. Zodra je zeker weet dat het huisboktor betreft, dien je direct actie te ondernemen en een boktorbestrijding uit te laten voeren.
Een serieuze, daadkrachtige en professionele aanpak is bij dit ongedierte van groot belang. Voor de constructie van het dak of een ander object kan een boktorbesmetting op den duur rampzalig zijn. Het is al vaker voorgekomen dat kapconstructies afgekeurd worden, omdat bewoners niet goed gehandeld hebben bij dit ongedierte. Wat je er zelf aan kunt doen, is het tijdig signaleren van de huisboktor.
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.
Géén haast? Wij bellen jou!