Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Een mierenplaag tegengaan doe je zo!

Door Fleur 2 min leestijd16 november 2015
Een grote hoeveelheid mieren op een stenen vloer.

Het is voorjaar, de zon schijnt, de temperaturen stijgen, dit klinkt allemaal heerlijk, maar… Het is ook de tijd dat mieren hun nest verlaten en overal opzoek gaan naar een hapje eten. Tijdens hun zoektocht naar eten legt de mier een reukspoor van nest naar voedselbron. De familieleden en vrienden van dat eerste kriebelige insect volgen dit spoor naar je huis en een mierenplaag is ontstaan. Over het algemeen zijn de ijverige beesten niet erg schadelijk, maar mieren dragen wel bacteriën bij zich waardoor je het voedsel waar ze op gaan zitten beter niet kunt eten. Erg fris klinkt dit ongewenst bezoek natuurlijk niet, dus tijd om in actie te komen tegen de mierenplaag! Maar… Wat is een effectieve manier om dit te doen?

Voorkomen is beter dan genezen

Het bekende spreekwoord ‘voorkomen is beter dan genezen’, gaat ook op bij het bestrijden van de mier. Dus: sluit etensresten zo goed mogelijk af, laat geen compost of rottende boomstronken achter in de tuin en dicht kieren en spleten in je huis.

Doe-het-zelf bestrijding

Zijn de krioelende diertjes al bij je op bezoek? Ga zelf op onderzoek uit; waar komen ze vandaan? Ga daarna aan de slag met de volgende effectieve doe-het-zelf manieren om het volgen van de reuksporen tegen te gaan:

  1. Plaats een koperdraad langs de drempel. Mieren gaan koper namelijk uit de weg.
  2. Bestrooi het mierenpad met knoflook, kruidnagel en peper. Mieren hebben een hekel aan deze sterke geuren en ook peper is geen favoriet van de beestjes.
  3. Gooi sop in een pan met gekookt water en een effectieve mierenbestrijder is daar. Máár, een mierennest kan erg groot en diep zijn, dus hou vol en giet dit mengsel meerdere malen per dag in het mierennest.
  4. Als echte zoetekauw kan de mier honing, jam of stroop niet weerstaan. Voeg hier wat gist of bakpoeder bij en een erg mieronvriendelijk bestrijdingsmiddel is ontstaan. Gist of bakpoeder is namelijk dodelijk voor de kleine zwarte beestjes.

Bestrijdingsmiddelen uit de winkel

Wanneer dit onvoldoende helpt en de mierenplaag niet al te groot is, kan je de zwarte beestjes bestrijden met mierenbestrijdingsproducten die in de winkel te koop zijn, zoals mierenbuffet, mierenspray, mierenlokdoosjes, mierenpoeder en mierenkorrels. De laatste twee zijn bedoeld om de mierenpaden buiten te doorbreken en mierenbuffet, mierenspray en mierenlokdoosjes kunnen binnen ingezet worden tegen de mierenplaag.

Mierenlokdoos van ongediertebestrijden.com
Mierenlokdoos van ongediertebestrijden.com

Professionele ongediertebestrijder

Ondanks al deze tips toch een hele indringing van mieren in en rondom je huis? De professionele ongediertebestrijder helpt je graag van je mierenplaag af!

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!