Mieren zelf bestrijden

Mieren weten de weg naar een woning snel te vinden. Eén mier maakt de weg ernaar toe en alle werksters van de kolonie volgen. Wellicht heb je ze in de keuken als eerste gezien, dit is de meeste favoriete plek van de mier. Het is verstandig om direct actie te ondernemen zodra je een mieren in huis hebt gespot. Het is namelijk altijd zo dat ze met meerderen zijn. Bestrijden kan op verschillende manieren. Veel mensen proberen de bestrijding eerst zelf uit te voeren.

Mieren bestrijden op natuurlijke manier

Wil je mieren zelf bestrijden op een natuurlijke manier? Dat kan! Bij geen van deze manieren worden chemische middelen gebruikt.

  • Heet water; mieren vinden het vervelend om kokend water over zich heen te krijgen. Zeepsop kan extra goed werken. Een scheutje afwasmiddel in het kokende water en vervolgens over de mieren gieten. Zorg ervoor dat je dit een aantal keren herhaalt.
  • Mix van citroenschillen; mix de schillen van een citroen in de blender en schenk het vervolgens over de mieren. Het beste is om de mix in het mierennest te gieten.

Lees meer over deze manier van bestrijden in ‘Oma weet raad‘.

Mierenbestrijdingsmiddelen

Het schenken van heet water of een mix van citroenschillen is niet altijd even effectief. Een keuze voor het aanschaffen van een bestrijdingsmiddel biedt dan uitkomst. Er zijn veel verschillende bestrijdingsmiddelen te koop. Lees goed welk middel het beste overeenkomt met jouw probleem. De bestrijdingsmiddelen hebben namelijk allemaal specifieke eigenschappen. Bij veel last van mieren, dus een grote kolonie, werkt een mierenbuffet het beste. Zitten de mieren op een lastige plek? Dan is de mierenspray een logische keuze. De spray komt op plekken waar een mierenlokdoosje niet neergezet kan worden. Een opsomming van mogelijke bestrijdingsmiddelen:

Professionele mierenbestrijding

Mieren maken van hun mierennesten complexe bouwwerken. De werksters graven heel snel nieuwe zijgangen. Door de complexiteit van de nesten is het bestrijden van een dergelijk mierennest ook een uitdaging. De uitgang van het nest blokkeren, heeft geen zin. De mieren hebben snel weer een nieuwe uitgang gecreëerd. Dit alles maakt het bestrijden van mieren zonder een professionele mierenbestrijder. Wil je een effectieve mierenbestrijding? Neem dan hier contact op met jouw lokale ongediertebestrijder.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!