Er gaan veel mooie verhalen rond over van alles en nog wat, zo ook over de bestrijding van mieren. Hoe kun je nu, met de dagelijkse doorlopende stroom aan informatie, de feiten van de fabels onderscheiden? Wij geven antwoord op de meest voorkomende feiten en fabels over mieren!
Ja, in zekere zin wel. Het remt de groei van het mierennest, maar je zult nooit een heel nest kunnen uitroeien met kokend water. Mieren zijn erg slim. Ze hebben vrij snel in de gaten dat er iets aan de hand is en zullen zich verstoppen.
Dit is ook geen fabel. Mieren laten geuren achter, waardoor ze aan de rest van de kolonie kenbaar maken waar voedsel is. Als je dus wat kaneel, citroen of bijvoorbeeld komkommerschijfjes ergens (ver van de keuken vandaan) neerlegt, zul je de mieren op het verkeerde pad zetten. Maar, net als bij het gebruiken van kokend water, werkt deze methode van korte duur. Mieren kunnen nog altijd kiezen voor een andere weg.
Dit is zeker een fabel! Mieren graven gangen, hierdoor vermindert de draagkracht van de grond. Wanneer er veel mieren onder je terras zitten is het goed mogelijk dat deze op den duur verzakt.
Het klopt dat mieren op voedselresten en zoete producten afkomen. Als je dit in je huis laat slingeren, is de kans groot dat mieren naar binnenkomen. Dit is echter niet de enige reden waarom mieren jouw huis binnengaan, je huis kan zelfs brandschoon zijn en toch mieren aantrekken. Hoe kan dit? Mieren hebben water nodig, als het buiten erg droog is geweest, is de kans groot dat ze hier in huis naar gaan zoeken.
Feit! Een mierendeskundige heeft vastgesteld dat mieren hun eigen leven geven om de andere mieren van de kolonie te redden. De mier maakt van zichzelf een bruggetje, zodat andere mieren bij het voedsel kunnen.
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.
Géén haast? Wij bellen jou!