Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Bedwantsen steeds vaker resistent

Door Isabelle 3 min leestijd17 mei 2021
Bedwantsen steeds vaker resistent

Bedwantsen, ook wel Cimex Lectularius genoemd, komen steeds vaker voor. Helaas niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. Onderontwikkelde landen hadden vroeger al veel last van bedwantsen, maar nu zijn de hoogontwikkelde landen ook aan de beurt. Waar dit door komt? En waarom worden bedwantsen steeds vaker resistent? Daar zijn een aantal redenen voor. Wereldwijd worden bedwantsen een steeds groter probleem. 

Ongediertebestrijders

Ongediertebestrijders krijgen steeds vaker meldingen over een mogelijke bedwantsen besmetting. Vroeger kwamen er bijna geen meldingen binnen over bedwantsen, een enkele keer werd een bestrijding uitgevoerd. Maar, door het vele verre reizen de afgelopen jaren hebben bedwantsen mee kunnen liften in onze bagage en zich zo kunnen nestelen en verspreiden in Nederland. Doordat bedwantsen steeds vaker resistent zijn, wordt het bestrijden ook een stuk lastiger.

Wereldwijd bedwantsen probleem

De grote steden van veel landen hebben een bedwantsen probleem. Dit komt doordat dit toeristische trekpleisters zijn. Vooral Amerika, Australië en Engeland hebben veel last van bedwantsen. Dit was vooral goed te zien doordat ongediertebestrijdingsbedrijven veel meer te maken kregen met bedwantsen. In het begin had nog maar 20% van de bestrijdingsbedrijven te maken met bedwantsen, nu is dat al opgelopen tot 95%. Nederland was tot na de Tweede Wereldoorlog zo goed als bedwantsen vrij. Maar ook onze steden zijn echte trekpleisters geworden. Dit betekent veel hotels, veel mensen uit andere landen, een broedplaats voor bedwantsen dus. Bedwantsen kunnen beschouwd worden als een wereldwijd probleem. Ze geven namelijk jeuk, rode plekken op de huid en een vies gevoel in bed.

Hoe kunnen we bedwantsen voorkomen in het vervolg?

Reizen is de grote boosdoener voor de toename van bedwantsen. Corona heeft dus wel een voordeel gehad op de toename van bedwantsen. We konden minder reizen en dus minder verspreiden. Als we wel weer gaan reizen kunnen we een aantal maatregelen nemen om zo min mogelijk ongenodigde reizigers mee te nemen. Zet je koffer niet naast je bed, maar sluit de rits en zet de koffer aan de andere kant van de kamer. Was direct je spullen als je weer thuis bent, zo worden eventuele eitjes gedood. En tot slot, zet je koffer een tijdje buiten neer en schud goed leeg. 

Bedwantsen worden resistent

Bedwantsen zijn lastig te bestrijden. Ze kunnen namelijk op veel plekken zitten. Maar ook het vele gebruik van bestrijdingsmiddelen, kan de bedwants resistent maken. Hierdoor worden bestrijdingen nog lastiger. Om dit te voorkomen zul je zelf niet aan de slag moeten gaan. Bestrijdingsmiddelen voor particulieren zijn veel minder sterk en effectief, waardoor de bedwants eraan kan wennen. De sterke bestrijdingsmiddelen van de ongediertebestrijder zullen dan ook geen nut meer hebben.

De bedwants effectief bestrijden

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, neemt het aantal bedwantsen toe in Nederland. Het zou dus ook goed kunnen dat jij een keertje bedwantsen in je bed hebt. Ga dan absoluut niet zelf aan de slag. Bel een professionele bedwantsenbestrijder en je bent binnen no-time van deze lastpakken af!

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!