Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Ongediertebestrijding tijdens de Corona crisis

Door Isabelle 2 min leestijd7 december 2020
Ongediertebestrijding tijdens de Corona crisis

De Corona crisis heeft over de hele wereld, in elke branche gevolgen. Toch kunnen we niet bij de pakken neer gaan zitten en moeten we doorgaan. Zo ook in de ongediertebestrijding branche. Bepaalde sectoren die nu noodgedwongen moeten sluiten moeten extra oppassen op binnenkomend ongedierte, er is in deze tijd een grote kans dat het ongedierte laat opgemerkt wordt. Ontzettend belangrijk dus dat de ongediertebestrijding tijdens de Corona crisis gewoon door gaat!

De ongediertebestrijding staat nooit stil

Ongedierte staat nooit stil! Terwijl wij ons focussen op alle gevolgen van de Corona crisis, heeft ongedierte vrij spel. Het is daarom van essentieel belang dat ongediertebestrijders hun werk blijven doen. Zieke mensen door besmetting van ongedierte is niet iets dat de ziekenhuizen er nu bij kunnen hebben. Aarzel dus nooit om een ongediertebestrijder in te schakelen wanneer je bijvoorbeeld een muis door je huis ziet rennen. Onze bestrijders nemen de veiligheidsvoorschriften rondom Corona in acht en blijven ten alle tijden op 1,5 meter afstand.

Ongediertebestrijding tijdens de Corona crisis in de horeca

Ongedierte in de horeca is natuurlijk nooit gewenst, normaal gesproken wordt dit nauwlettend in de gaten gehouden, maar door de lockdown is dit lastig. Zeker in de winter is het van belang dat ongedierte, zoals muizen en ratten, in de gaten gehouden worden. Deze beestjes hebben een hekel aan de kou en gaan dus maar al te graag naar binnen, op zoek naar een warm plekje om jongen te krijgen. Je kan dus al gauw spreken van een plaag. Zeker in de horeca is de kans groot dat restjes eten blijven liggen, waar veel verschillende ongedierte op afkomen.

Risico’s voor gebouwen

Kantoren zijn niet zoals de horeca gesloten, maar de overheid stimuleert wel het thuiswerken. Kantoren raken dus leeg en de schoonmaak wordt verminderd/gestopt. De muizen en ratten die in de koude periode buiten geen eten meer kunnen vinden, gaan juist heel graag deze gebouwen in. Elk kiertje, hoekje of prullenbak waar nog eten ligt, trekt het ongedierte aan. Wanneer ze alle kruimels hebben gevonden en opgegeten, beginnen ze gewoon te knagen aan bedradingen.Voordat jij de beestjes opmerkt, is het waarschijnlijk al een hele plaag. Elke 6 weken krijgen ze namelijk weer jongen. Niet alleen is het vervelend dat er veel ongedierte rondrent, het is ook nog is heel erg onhygiënisch. 

Ongedierte in gebouwen kan veel ellende veroorzaken

  • Brand: doordat muizen en ratten net zo graag aan bedradingen knagen, kan er kortsluiting ontstaan en resulteren in brand.
  • Ziektes: niet alle ratten en muizen dragen ziektes met zich mee, maar sommigen zeker wel. Bij direct contact kunnen ze de ziekte van Weil overbrengen.

Ben je een tijdje van kantoor geweest of zie je het ongedierte al rondrennen? Aarzel dan zeker niet en schakel zo snel mogelijk een ongediertebestrijder in! Bij te lang wachten zijn de gevolgen vaak niet meer te overzien.

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!